Nem túlzás azt állítani, hogy ezek lesznek számunkra a szezon legfontosabb meccsei.
 
Bár az alapszakasz hajrájában felcsillant a biztos bennmaradást érő helyek elérésének lehetősége is, csapatunk végül 8-18-as győzelem-vereség mutatójával a tizenkettedik, play-int érő pozícióban zárta a Piros csoport küzdelmeit. A mieink így (első lépésben) az Óbudai Kaszások ellen biztosíthatják jövő évi felsőházi tagságukat – a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban hétfőn este hat órától kezdődő párharc az egyik fél második sikeréig tart. A rivális játékstílusának és aktuális formájának ismeretében meglehetősen kiélezettnek ígérkező sorozat felvezetéseként Dániel Péter vezetőedzőt a szezon eddig eltelt részének tapasztalatairól, illetve a rájátszással kapcsolatos várakozásairól kérdeztük.
– Az utolsó két meccsünk sem a játék, sem pedig az eredményesség szempontjából nem úgy alakult, ahogy gondoltuk, így végül a Piros csoport tabellájának tizenkettedik pozícióban zártunk. Az  alapszakasz egészét tekintve mennyire tartod reálisnak ezt a helyezést?
– A szezon előtt a legtöbben ide, sőt még alacsonyabb helyre vártak minket. Nem az utolsó két mérkőzésen múlott ez, hiszen volt a bajnokságnak egy olyan szakasza, amikor egyszerűen képtelenek voltunk nyerni és kialakult bennünk egy mentális görcs is ezzel kapcsolatban. Fontos volt, hogy azt a rossz szériát megtörtük és az idény második felében tudtunk még győzelmeket gyűjteni.
– Melyek voltak azok a mérkőzések, amelyeken a legjobb teljesítményt nyújtotta a csapat, illetve melyik találkozókat élted meg csalódásként?
– Négy mérkőzésre tudom azt mondani, hogy ott igazán jól játszottunk: szezonbéli első győzelmünk alkalmával Nyíregyházán, a Fót ellen hazai pályán, a MAFC idegenbeli legyőzése során és a PVSK elleni hazai összecsapáson. Utóbbin ugyan vereséget szenvedtünk, de mégis valami olyat mutattunk magunkból, amivel részben elégedettek lehettünk. Sok bosszantó vereségünk volt idén, ezek közül kettő emelkedik ki, ami nagyon fájt: a fóti vereség, hiszen azt a mérkőzést végig kontrolláltuk, illetve a ceglédi összeomlásunk.
– Némileg szokatlan módon idegenben általában jobban ment a játék, mint hazai pályán, nyolc győzelmünk közül is csupán hármat gyűjtöttünk be Salgótarjánban. Ennek a „jelenségnek” mi lehet a magyarázata?
– Erre nem tudok érdemi magyarázatot adni, engem is meglep, hogy ez így alakult.
– Többször kiemeltük, hogy múlt nyáron kettő kivételével valamennyi meghatározó, felnőttkorú játékos távozott a keretből, így az új szezonra gyakorlatilag az alapoktól kellett újrakezdeni az építkezést. Milyen gyorsan sajátította el és milyen sikerrel alkalmazta az alapszakasz során a csapat az általad képviselt játékstílust?
– A rendszer és a csapat a 3-4. forduló környékére összeállt. Abban az időszakban több jó produktummal is előrukkoltunk, aminek nem mindig volt győzelem a jutalma. Onnantól kezdve pedig, hogy igazoltunk egy olyan pontszerzőt, aki kritikus pillanatokban hatékonyan a csapat élére tudott állni, közel ötvenszázalékos mérleget tudtunk elérni.
 
Kaszások 200407
 
– Idény közben valóban fontos változást jelentett Will Douglas érkezése, hiszen ő a statisztikai mutatók alapján a visszavágó körben az egész mezőny legértékesebb játékosának bizonyult. Rajta kívül kik voltak azok, akiket leginkább dicsérni lehet az eddigi teljesítményük okán?
– Nem szeretnék nevesíteni, idén többször is többen álltak a csapat élére. Mindenkinek volt olyan mérkőzése, amivel bizonyította, hogy meghatározó játékosa tud lenni egy Piros csoportos csapatnak.
– Talán nem túlzás azt állítani, hogy az idény legfontosabb hete előtt állunk, hiszen az alapszakaszt hozzánk hasonló mutatóval záró Óbudai Kaszások elleni hétfői, csütörtöki, illetve, amennyiben szükséges, vasárnapi összecsapások a Piros csoportban maradásról döntenek majd. Milyen várakozásokkal tekintesz a párharc elé? 
– Abszolút nem túlzás azt állítani, hogy ezek lesznek számunkra az idény legfontosabb mérkőzései, ez tény. Érdekes párharc lesz, hiszen a Kaszásokat az alapszakaszban mindkétszer sikerült megvernünk, ám legutóbbi találkozásunk óta az óbudaiak edzőt cseréltek és légióst is igazoltak. Készülünk és célunk egyértelműen a bennmaradás bebiztosítása.

 

 

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Debreceni EAC U23

2024. május 3., péntek, 16.30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .