Veresége ellenére pályaelőnyből kezdheti együttesünk a play-outot.
 
Becsületbeli kötelességének próbált meg eleget tenni a biztos bennmaradást érő helyekről már korábban lecsúszott Dániel-legénység a húsvét vasárnapi alapszakaszzárón, ám hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a mieinknek egyáltalán nem lesz egyszerű dolguk, ha revánsot kívánnak venni a decemberi odavágón elszenvedett történelmi léptékű vereségük miatt a több korábbi SKSE-játékost is felvonultató ceglédi csapaton. A legjobb nyolc közé igyekvő vendégek ugyanis rendkívül határozott, ellentmondást nem tűrő kezdést produkáltak, s többek között az extarjáni játékmester, Herendic, valamint a korábbi válogatott center, Csorvási eredményes játékára alapozva az első rövid pihetőre már több mint tíz ponttal elhúztak. Noha a 16–29-es állásról induló második negyedet, Douglas és Ormai jóvoltából, egy 9–0-ás hazai roham vezette be, a folytatásban villámgyorsan rendezte sorait, s egykettőre visszaragadta az irányítást Sértő Ádám együttese. A mieink nem csak védekezésben gyengélkedtek ekkortájt, támadásban is kimondottan sok labdát elszórtak, így, Douglas és Váits igyekezete és kosarai ellenére, az öltözőbe végül tízpontos, 47–37-es hátránnyal vonultak.
A harmadik felvonás valóságos kosárparádét hozott, egyre másra sorjáztak a triplák – a védekezéssel egyik gárda sem különösebben foglalkozott. Tarjáni részről leginkább a gyors egymásutánban három távoli dobást értékesítő Kalassai, valamint Váits és Vas-Teplán szállították a találatokat, míg a túloldalon Velkey kapta el jó alaposan azt a bizonyos fonalat. A kék-sárgák rutinos hátvédjének negyedbeli hat hármaskísérlete közül öt beakadt, s mivel Csorvási továbbra is üzembiztosan szállította a palánk alól az értékes „segédpontokat”, az utolsó kisszünetig különösebb gond nélkül verte vissza ellenfele meg-megújuló felzárkózási kísérleteit a vendégalakulat (63–77). A helyzet a záró periódus elején sem sokat változott, Douglas és Hargitai góljaira Dragasevics, a szezonbeli legjobb meccsét játszó (mikor máskor…) Herendic és Horváth Máté rendre válaszolni tudott. Öt perccel a lefújás előtt még mindig tizenhét egység választotta el egymástól a csapatokat, ám ekkor Douglas és társai még egyszer, utoljára nekidurálták magukat. Törekvéseiket segítette, hogy a rivális kulcsemberei közül Csorvási, majd Csaba is a kipontozódás sorsára jutott, s az ennek kapcsán kialakuló közjáték alaposan kizökkentette a ritmusból a ceglédi társulatot. A végjátékhoz közeledve Douglas kettő plusz egyes akciókkal és sikeres büntetőkkel farigcsálta a hátrányt, az utolsó két percbe fordulva pedig Kalassai, egy újabb hármassal, immár 89–95-re alakította az állást. Hiába tehettek azonban a mieink a folytatásban két kísérletet is a további közeledésre, egy elkapkodott dobás, valamint egy könnyelmű labdaeladás Karanfilovszkiék sorsát immár végképp megpecsételte. A vágyott visszavágás tehát elmaradt, más kérdés, hogy a tabellaszomszédok eredményeinek számára kedvezőtlen alakulása miatt egy esetleges győzelemmel sem lett volna beljebb a play-out első, bennmaradásról döntő körében majd az Óbudai Kaszásokkal – pályaelőny birtokában – megmérkőző Dániel-alakulat.
 
CKE 2404014
 
NB I/B, Piros-csoport, 26. forduló
Salgótarjáni KSE – Ceglédi KE 90–99 (16–29, 21–18, 26–30, 27–22)
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 250 néző, vezette: Lengyel, Sallai, dr. Nagy Zs.
Salgótarján: Karanfilovszki 3, Douglas 30, Kalassai 17/15, Hargitai 7/3, Lajsz 5/3. Csere: Váits 11/9, Ormai 5, Vas-Teplán 10/6, Cserényi Martin 2. Edző: Dániel Péter.
Cegléd: Herendic 27/9, Csaba 13/9, Dragasevics 13/9, Kertész 2, Csorvási 18. Csere: Velkey J. 17/15, Horváth M. 7/3, Berkics 2, Zsók, Fodor M. Edző: Sértő Ádám.
Az eredmény alakulása. 4. perc: 4–13, 8. perc: 10–24, 12. perc: 25–29, 17. perc: 34–40, 23. perc: 40–56, 28. perc: 54–70, 34. perc: 68–84, 39. perc: 89–94.
Kipontozódott: Csorvási (37.), Csaba (38.).
 
Dániel Péter: – Csalóka ez a kilencven dobott pont, hiszen nem játszottunk jól. A második félidőben ugyan többször is megvolt rá a lehetőségünk, hogy momentumot szerezzünk és visszajöjjünk egy dobásnyi különbségre, de ekkor sajnos mindig közbejött egy-egy gyermeteg hiba, kihagyott ziccer, vagy eladott labda. Ezek most nem fértek bele. Innentől kezdve már csak azzal foglalkozunk, hogy a Kaszások elleni párharc során bebiztosítsuk a helyünket a Piros csoport jövő évi kiírásában.
Sértő Ádám: – Gratulálok a srácoknak a győzelemhez és a hatodik hely megszerzéséhez. Ezért dolgoztunk egész évben, úgyhogy nagyon büszke vagyok a csapatra. Most egy picit ünneplünk, de sok időnk nincsen, mert készülnünk kell a PVSK elleni Hepp Kupa elődöntőre. Végezetül itt kívánok egyik legjobb barátomnak és mentoromnak, Ivica Mavrenszkinek boldog születésnapot!

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Debreceni EAC U23

2024. május 3., péntek, 16.30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .