Az idei pontvadászat egyik legfájóbb vereségéért próbálunk elégtételt venni.
 
A remek kezdést követően viszonylag simán elveszített múlt vasárnapi, BKG Príma Akadémia elleni idegenbeli összecsapását (68–79) követően az NB I/B Piros csoportjának hétvégi 23. fordulójában a remek idényt futó Phoenix-MT Fót (5., 14-8) csapatát látja vendégül együttesünk. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban szombaton este hat órakor kezdődő találkozó kapcsán Dániel Péter vezetőedzővel beszélgettünk.
– Ragyogóan kezdtük a szigetszentmiklósi meccset, melynek első negyedében nem csak nyolcpontos előnyre tettünk szert, hanem mindössze tizenkét egységen tartottuk a mezőny egyik legolajozottabb támadógépezetét. Mi működött ennyire jól az elején?
–  Volt egy tervünk a védekezést illetően, ami láthatóan jól is működött a mérkőzés elején. Fegyelmezetten betartotta mindenki a feladatát.
– Mi változott a rövid pihenő után, amikor öt perc alatt egy 1–18-as szakaszt hoztunk össze, s gyakorlatilag végleg átengedtük az irányítást a hazai együttesnek?
– Meccsbe hoztuk az egész mezőny legeredményesebb játékosát, a második-harmadik negyedben sokszor kiengedtünk védekezésben, ami ott abban a szakaszban végzetesnek bizonyult.
– Valószínűleg nem ezen múlt, de nem lehet szó nélkül elmenni a játékvezetők ténykedése mellett sem, akik nem igazán biztosítottak a két csapatnak azonos feltételeket (gondolok itt az ütközésekre, faultok megítélésére). Lassan már tendencia, hogy meccsről-meccsre ellenszélben kell küzdenünk, tudunk ez ellen tenni valamit, vagy egyszerűen együtt kell élnünk vele?
– Néha én sem értem ezeket a dolgokat. Amit az egyik oldalon figyelmeztetés nélkül meg lehet úszni, azt a másik oldalon egyből technikaival jutalmazták. Őszintén nem értem, nagyon keveset reklamálunk, ebben a szezonban, ha jól emlékszem, egy technikait kaptak a játékosaim ilyen okból kifolyólag (Azért is – természetesen utólag – elnézést kértek tőlünk). Nem tudunk ezzel mit kezdeni, annyit tehetünk, hogy csak a saját játékunkra fókuszálunk és ezeket a körülményeket teljesen kizárjuk a jövőben.
– Négy forduló maradt hátra az alapszakaszból, két-két hazai és idegenbeli meccsel. A bajnokesélyes MAFC-hoz és Vasashoz látogatunk, illetve a szintén biztos rájátszónak tűnő Fótot és Ceglédet fogadjuk. Milyen célkitűzéseket fogalmazhatunk meg ezekkel a találkozókkal kapcsolatban?
– A célkitűzés az, hogy építsük magunkat a folytatásra. Bármi is vár minket az alapszakaszt követően, magabiztosan, koncentráltan és önbizalommal telve kell elé állni.
– A hétvégén azt a fóti csapatot fogadjuk, melyet idegenben kis híján megtréfáltunk. Mit kell tudni Surmann Gábor együtteséről és mi kell ahhoz, hogy ezúttal sikerrel járjunk ellene?
–  Az idény talán legfájóbb vereségét szenvedtük el Fóton. Egy nagyon rutinos, jó formában lévő együttest fogadunk, ahol több olyan egyéniség is pattogtat, akik mérkőzéseket tudnak eldönteni a jelenlétükkel. Az ő limitálásuk nyilván meghatározó lesz a találkozó kimenetele szempontjából.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Debreceni EAC U23

2024. május 3., péntek, 16.30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .