„Megmutattuk már, hogy élcsapatok ellen is tudunk jól és eredményesen kosárlabdázni.”
 
Az előző hetekben mutatott teljesítményétől jócskán elmaradva, simának mondható vereséget szenvedett a MEAFC elleni múlt szombati, fontos hazai találkozóján Dániel Péter alakulata. Együttesünk számára a javítás sem ígérkezik könnyűnek, hiszen a mieink az NB I/B-s pontvadászat Piros csoportjának hétvégi, huszonkettedik fordulójában a mumusuknak számító BKG Príma Akadémia (4., 15-6) otthonában vendégszerepelnek. A Szigetszentmiklósi Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban vasárnap 17 órakor kezdődő összecsapás kapcsán csapatunk vezetőedzőjével beszélgettünk.
– Ahogy a lefújás után nyilatkoztad, a Miskolc elleni találkozó első félidejében kimondottan vérszegény teljesítménnyel rukkolt elő a csapat. Szerinted mi lehetett a visszafogott kezdés oka?
– A mérkőzés elején nem mentek be azok a helyzetek, amiket az előző fordulókban szinte kivétel nélkül értékesíteni tudtunk. Ez egy kicsit megtörte a srácok lendületét.
– A második félidőre jóval harcosabban, elszántabban jöttünk ki és eleinte úgy tűnt, hogy sikerülhet egy, a Pécs ellenihez hasonló feltámadást produkálni. Végül azonban ebből nem lett semmi, s noha a második húsz percet szűken megnyertük, a vendégek győzelmét érdemben nem tudtuk veszélyeztetni. Mi hiányzott ahhoz, hogy igazán visszajöjjünk a meccsbe, avagy mit csináltak jobban a miskolciak, mint korábban a PVSK játékosai?
– Jól időzített „momentum-gyilkos” kosarai voltak az ellenfélnek, valamint volt két olyan utolsó másodperces szituáció, amelyekből rosszul jöttünk ki. Összességében nem volt annyi tűzerő a csapatban, hogy egy ekkora hátrányt ledolgozzon.
– Több szempontból is nagyon rosszul jött ez a kisiklás, hiszen míg egy győzelemmel kicsit meglóghattunk volna a Kaszások-Budafok párostól, egyúttal megőrizhettük volna esélyünket a rájátszásba kerülésre, a vereség miatt utóbbiról minden bizonnyal lemondhatunk, a sereghajtókat viszont továbbra is szorosan a nyomunkban tudhatjuk. Tekintetbe véve, hogy a mezőny második felében lévő csapatok közül a mi hátralévő sorsolásunk tűnik a leghúzósabbnak (a tabella 2-6. helyezettjeivel találkozunk az utolsó öt fordulóban), mi lehet a célunk az alapszakasz hajrájában? 
– Most már nem a saját kezünkben van a sorsunk, ami az alapszakaszt illet. Annyit tehetünk, hogy kizárjuk a körülöttünk zajló dolgokat, nem foglalkozunk a tabellával, nem foglalkozunk mások eredményeivel, csak arra koncentrálunk, hogy a soron következő mérkőzésen a múlt szombatitól jobb teljesítményt nyújtsunk.
– A heti munkát némileg nehezítette, hogy a városi sportcsarnok nagytermében, a világítás felújítása miatt, nem lehetett tréningezni. Mennyiben befolyásolta mindez a csapat felkészülését?
– Igen, a sportcsarnokban ezen a héten nem tudtunk labdás foglalkozásokat tartani, így minden nap Szécsényben edzettünk. A körülményekre nem lehetett panasz, a tervezett munkát sikerült elvégeznünk.
– A hétvégén Szigetszentmiklóson lépünk pályára, a BKG Príma Akadémia vendégeként. Nem lehet azt állítani, hogy a kedvenc ellenfeleink közé tartozna dr. Nagy Ágoston csapata, amely ráadásul jelenleg, zsinórban aratott öt győzelmével, a mezőny legjobb formában lévő alakulata. Mindezeket figyelembe véve, mire számítasz a vasárnapi találkozón?
– Megmutattuk a közelmúltban, hogy élcsapatok ellen is tudunk jól és eredményesen kosárlabdázni. Képesek vagyunk erre, az viszont biztos, hogy a BKG legyőzéséhez sokkal pontosabb játékra lesz szükségünk.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Debreceni EAC U23

2024. május 3., péntek, 16.30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .