Jó játékkal kivívott, szép győzelemmel zárta le negatív sorozatát csapatunk.
 
Kimagasló egyéni teljesítményekkel megtámogatott, elsőrangú csapatjátékot bemutatva, tizenhárompontos győzelmet aratott a középmezőnyhöz tartozó Jászberény otthonában, s ezzel végre-valahára megtörte november legeleje óta húzódó, kilenc találkozót felölelő vereségsorozatát Dániel Péter alakulata. A nyitó negyed második felének egy rövid időszakától eltekintve szinte végig előnyben játszó együttesünk az első félidőben főként támadásban remekelt, hogy mást ne mondjunk, Hargitaiék hatvan százalék fölötti mezőnybeli dobáshatékonysággal ötvenöt pontot termeltek a nagyszünetig, miközben tizennyolc triplakísérletükből tizenegy (a második játérészben nyolcból hat!) beesett. Bár a fordulást követően a mieinknek már csak hellyel-közzel sikerült tartaniuk addigi pazar dobóformájukat, „drámaian” feljavuló védőmunkájuknak köszönhetően nem csak hogy megőrizték, de alaposan meg is szilárdították vezető pozíciójukat, s a 20–6-os részsikerrel abszolvált harmadik tíz perc végén már több mint húsz egységgel tudhatták maguk mögött a 2/19-es mezőnymutatóba és nyolc labdaeladásba belehajszolt házigazdákat (54–75). A záró felvonásra valamelyest magukra találó berényieknek azért a mérkőzés hajrájához közeledve egyszer-egyszer még sikerült tíz alá szorítaniuk a különbséget, ám tarjáni oldalon, Douglas, Kalassai, Váits, vagy éppen a gyors egymásutánban bevágott öt pontjával a lényegi kérdéseket 72–81 után immár végérvényesen lezáró Lajsz személyében, mindig akadt valaki, aki a kellő időben a tettek mezejére lépett.
Mindent összevetve, a teljesítményükből az utóbbi találkozókon rendre végzetesnek bizonyuló, kisebb-nagyobb hullámvölgyeket ezúttal szinte teljes mértékben kiiktató, megfelelő önbizalommal és koncentrációval kosárlabdázó Dániel-tanítványok ezen a szombat estén egyáltalán nem olyan társaság benyomását keltették, amelynek a kieséstől kellene rettegnie: meggyőző sikerükkel fiaink mások és, ami talán a legfontosabb, önmaguk számára is bizonyították, hogy ennek a gárdának nem a tabella alagsorában van a helye. Várjuk a hasonlóan jó folytatást jövő szombaton, hazai pályán, a „tabellaszomszéd” budafokiak ellen…
 
JKSE 0128 
NB I/B, Piros-csoport, 17. forduló
Jászberényi KSE – Salgótarjáni KSE 77–90 (21–25, 30–30, 6–20, 20–15)
Jászberény, Bercsényi Tornacsarnok, 150 néző, vezette: dr. Varga Z., Borgula, Utasi.
Jászberény: Dunai 9, Dékány 2, Boka-Magó 20/15, Meleg K. 3, Rátvay B. 12. Csere: Mester 22/3, Oroszi 3/3, Santiago 4, Horváth N. 2. Edző: Puskás Artúr.
Salgótarján: Karanfilovszki 6/6, Cserényi Martin 2, Douglas 17, Hargitai 16/12, Ormai 2. Csere: Kalassai 18/12, Lajsz 18/3, Váits 11/6, Köcse. Edző: Dániel Péter.
Az eredmény alakulása. 4. perc: 8–12, 9. perc: 21–19, 13. perc: 24–37, 17. perc: 37–52, 20. perc: 51–55, 24. perc: 53–59, 29. perc: 54–75, 32. perc: 60–77, 36. perc: 72–81.
 
Puskás Artúr: – Gratulálok a salgótarjániaknak, megérdemelten nyerték meg a találkozót. Egészen elképesztő dobóteljesítményt nyújtottak idegen pályán, míg mi a mai mérkőzésen is nagyon megszenvedtünk a tripláinkkal. Nagyon csalódott vagyok és sajnálom, hogy a harmadik negyedben egy-két dolgot rosszul reagáltunk le és egy-két játékosom rosszul élte meg, hogy ott és akkor kezdett elmenni a hajó. Ezt jobban sajnálom, mint a vereséget. Viszont akik a negyedik negyedben visszahozták egy kissé a partit, s az utolsó erőtartalékaikat is mozgósították, azoknak gratulálok. Szeretnék elnézést kérni a közönségünktől. Mennünk kell tovább, mert csak előre vezet az út. Nem vagyunk könnyű helyzetben, de senki nem fog rajtunk segíteni, csak magunkra számíthatunk. Ez egy nagyon kemény bajnokság, s nekünk valahogy tartanunk kell ellenfeleinkkel a lépést.
Dániel Péter: – Elsősorban gratulálok a srácoknak, mert csak ők tudják igazán, hogy min mentünk keresztül az elmúlt hónapokban, csak ők tudják, hiszen ők élték át ezt a viszonylag hosszúra nyúló negatív szériát. Ennek ellenére bíztunk egymásban, magunkban, a csapatunkban, így sikerült végre felállni a padlóról. Ma megszereztük azt a régóta áhított győzelmet, amely most nagyon sokat jelent számunkra. Minden elismerés megilleti ezért a srácokat, s bízunk abban, hogy innentől egy kicsit könnyebb dolgunk lehet majd a folytatásban.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Debreceni EAC U23

2024. május 3., péntek, 16.30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .