„Minden erőnkkel arra kell koncentrálnunk, hogy megtörjük a rossz szériánkat.”
 
Az alapszakasz visszavágó körében kiválóan teljesítő Nyíregyháza elleni, múlt szombati hazai vereségét (71–81) követően az NB I/B Piros-csoportjának hét végi, 17. fordulójában a középmezőnyhöz tartozó Jászberényi KSE (10., 6-10) vendégeként lép pályára együttesünk. A Bercsényi Tornacsarnokban szombaton 17 órakor kezdődő összecsapás kapcsán vezetőedzőnkkel, Dániel Péterrel beszélgettünk.
– Ahogy a Nyíregyháza elleni vereség után is kiemelted, az utóbbi időszakban már-már tendencia, hogy rendre jó pár perces- és jó pár pontos előnyt adunk az ellenfeleknek, ezáltal komoly hendikeppel indulunk minden mérkőzésen. Vajon mi lehet a gyenge rajtok oka, illetve van-e már elképzelésed, terved a probléma megoldása?
– Egy héttel korábban a TF ellen például még bele lehetett abba kapaszkodni, hogy nem működött a kettő-kettő védésünk az elején, amit azután tudtunk orvosolni. A Nyíregyháza ellen azonban semmilyen taktikai változtatást nem eszközöltünk. Mivel a mérkőzések nagy részében érvényesül az akaratunk, nagy, rendszerszintű változtatásokra, azt gondolom, nincs szükség. Van még természetesen mihez nyúlni, hiszen a kezdő ötöst, illetve a rotációt meg lehet bontani annak érdekében, hogy ne ragadjunk be ismét a rajtnál.
– Összességében elmondhatjuk, hogy a mérkőzés nagy részében ezúttal is méltó partnerei voltunk egy jó erőkből - hogy mennyire, azt a Mehmedovics-tanítványok hétközi, PVSK elleni sikere is mutatja - álló csapatnak, viszont valahogy megint nem sikerült átlépnünk a saját árnyékunkat. Miből adódik, hogy a döntő pillanatokban nem nagyon találjuk a jó megoldásokat, rutin-, vagy önbizalomhiány kérdése lenne mindez, vagy valami más okra vezethető vissza?
– Ahogy azt már az előzőekben is említettem, a mérkőzések nyolcvan-nyolcvanöt százalékában az történik a pályán, amit szeretnénk. Abban, hogy mégsem tudunk sikeresek lenni nyilván a felsorolt okok mindegyike közrejátszhat, illetve ezekre még rátesz egy lapáttal, hogy már régóta húzódik ez a negatív széria, amiben jelenleg benne vagyunk.
– Azzal, hogy a visszavágó kör első három mérkőzéséből egyet sem sikerült megnyernünk szerinted megbarátkozhatunk a gondolattal, hogy a végelszámolásnál a bennmaradásáért kell majd küzdenünk, vagy látsz még esélyt a folytatásban egy komolyabb előrelépésre?
– Egyelőre nagyon rövid távra tervezek, gondolkodom előre. Az, hogy megszerezzük végre a nagyon várt újabb győzelmünket jelenleg mindennél fontosabb. Lehet nézelődni, számolgatni, de felesleges. Minden erőnkkel arra kell koncentrálnunk, hogy megtörjük a rossz szériánkat és kilábaljunk a gödörből.
– Következő ellenfelünk, a JKSE az utóbbi időszakban rengeteg problémával küszködött, ám a múlt heti sikerük azt mutatja, hogy a Puskás-legénység talán már elkezdte a kikászálódást abból a bizonyos gödörből. Mit kell tudni a jászberényi gárda jelen állapotáról és mire számítasz a szombati találkozón?
– Igen, nincs egyszerű helyzetben Puskás Artúr kollégám sem, hiszen Kucsora Csaba személyében volt egy fontos távozójuk, illetve többen is sérüléssel bajlódtak az elmúlt időszakban. A Budafokot az előző fordulóban legyőzték otthon, ez fontos volt számukra. Azonban mi sem vagyunk épp ideális helyzetben, ezért is nagyon nehéz mérkőzésre számítok.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Debreceni EAC U23

2024. május 3., péntek, 16.30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .