„Itt az ideje, hogy megszakítsuk rossz szériánkat és elinduljunk fölfelé!”
 
A TF-Budapest együttesével szemben szoros küzdelemben elszenvedett fővárosi vereségét (80–83) követően az NB I/B-s kosárlabdabajnokság Piros-csoportjának hétvégi, tizenhatodik fordulójában a jócskán várakozás alatt teljesítő, igaz az utóbbi időszakban valamelyest magára találni látszó Hübner-Nyíregyháza Blue Sharks (13., 4-11) gárdájával méri össze tudását Dániel Péter legénysége. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban szombaton este hat órakor kezdődő találkozó felvezetésében csapatunk vezetőedzője volt segítségünkre.
– Hamar komoly, közel húszpontos hátrányba kerültünk a múlt szombati fővárosi találkozón, ami a folytatásban alapvetően meghatározta a meccs képét, hiszen az elrontott első negyedet követően szinte végig futnunk kellett az eredmény után. Véleményed szerint minek volt betudható ez a rendkívül visszafogott kezdés?
– Az alapvető védekezési sémáink nem működtek az első negyedben, a kettők-kettők védésén kellett változtatnunk ahhoz, hogy visszajöjjünk a meccsbe. Amint ezt a problémát orvosoltuk, szép lassan ledolgoztuk a hátrányunkat és ezáltal meg is változott a mérkőzés képe.
– A második negyedtől már valóban teljesen kiegyenlített csata folyt a pályán, sőt egyes időszakokban sikerült egyértelműen a rivális fölé kerekednünk. A záró tíz percben a vezetést is átvettük, viszont a végjátékban megint a hazaiaknak jött ki jobban a lépés. Összességében mi hiányzott a győzelemhez?
– Most tényleg nüánszok kellettek volna a sikerhez, hiszen egyenlő állásnál, illetve a vezetés birtokában is jó helyzeteket dolgoztunk ki. Egyértelműen a saját kezünkben volt a sorsunk, sajnos a végén nem tudtunk élni az eséllyel.
– Új amerikai játékosunk 19 ponttal a mezőny egyik legeredményesebb tagja volt a TF ellen, kosarait ugyanakkor többnyire egyéni megoldásokból szerezte. Mennyire voltál elégedett a bemutatkozásával és hol tart jelenleg a csapatba integrálása?
– Will-t részben ezért is igazoltuk. Természetesen a folytatásban több olyan kosarat is fog szerezni, amit a „rendszer ad neki”, de alapvetően szükségünk volt egy olyan játékosra, aki vizet tud fakasztani a kőből. Elsőre azt mondom, megtaláltuk ezt a játékost. A mérkőzésig mindössze öt csapatedzésen vett részt, ennyi idő alatt nem lehet megtanulni egy rendszert, azonban biztos vagyok benne, hogy ez napról-napra, mérkőzésről-mérkőzésre egyre gördülékenyebb lesz.
– Az előző idényben még az élvonalban szereplő nyíregyháziak óriási meglepetésre az utolsó helyen zárták az alapszakasz első körét, utóbbi két győzelmükkel ugyanakkor, sajnos épp a mi kárunkra, sikerült ellépniük a sereghajtó pozícióból. Az ősszel kétszer is találkoztunk soros riválisunkkal - felemás eredménnyel. Ezúttal milyen mérkőzésre számítasz?
– Tény, hogy a nyírségiek jó formában vannak, hiszen két győztes bajnokival indították az újévet. Nem szeretnék szakmai dolgokba belemenni, hogy mit és hogyan kéne csinálni. Itt az ideje, hogy megszakítsuk rossz szériánkat és elinduljunk fölfelé!

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Debreceni EAC U23

2024. május 3., péntek, 16.30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .