Amerikai idegenlégióssal kiegészülve keressük a „szikrát” a TF otthonában.
 
A DEAC U23-as csapatával szembeni évnyitó találkozón elszenvedett hazai vereségét (66–74) követően az NB I/B-s bajnokság Piros-csoportjának hét végi, 15. fordulójában a remek passzban lévő, ötmeccses sikersorozatból érkező TF-Budapest (6., 7-7) otthonában vendégszerepel együttesünk. A Ludovika Arénában szombaton este fél hétkor kezdődő összecsapás kapcsán Dániel Péter vezetőedzővel beszélgettünk.
– A múlt szombati találkozó után adott nyilatkozatodban inkább a pozitívumokat emelted ki, ugyanakkor nyilván nem voltál, nem lehettél teljesen elégedett, hiszen idehaza maradtunk alul egy amolyan „négypontos” mérkőzésen. Miben látod a DEAC elleni vereség legfőbb okait?
– Teljesen elégedett természetesen nem voltam, ami azt illeti, ritkán vagyok teljesen elégedett. Pozitívumokat azonban láttam a játékosok egyéni, illetve csapatszintű teljesítményében is. Az első félidőben kiépítettünk egy kétszámjegyű előnyt, amit sajnos nem sikerült bevinni az öltözőbe. Az utolsó negyedre pedig megtorpantunk támadásban, az addig egész jól működő játékunk megakadt. Ezek az okok mindenképpen hozzájárultak a vereséghez.
– Talán nem túlzás azt állítani, hogy a következő öt-hat forduló döntő fontosságú lehet akár a végső helyezésünk szempontjából is, hiszen az előttünk álló hetekben, a listavezető PVSK kivételével, csupa olyan együttessel találkozunk majd, amelyek a tabellán a közvetlen közelünkben helyezkednek el, illetve az odavágók alapján verhetőnek tűnnek. A csapat pillanatnyi állapotát elnézve milyen reményekkel várod, várhatjuk ezt az időszakot?
–Igen, nagyon fontos hetek előtt állunk és én abszolút bizakodó vagyok. Látom azt, hogy a srácok külön-külön és együtt is mennyi energiát tesznek bele ebbe a szezonba, és mennyire akarják ők is, hogy újra nyerjünk. Egy szikra kell hozzá, hogy belobbanjon a tűz. Sajnos az utóbbi hetekben nem találjuk ezt a szikrát, de mindenki gőzerővel dolgozik azon, hogy ez sikerüljön.
– A legutóbbi találkozó előtt már beharangoztad, hogy hamarosan bővülhet a keret és a DEAC elleni összecsapáson fel is tűnt egy új arc a kispadon. Mint kiderült a „jövevényt” William Douglasnak hívják és Memphisből érkezett Salgótarjánba.
– Igen, a napokban sikerült leigazolnunk a huszonöt esztendős, 195 centiméter magas amerikai srácot, aki a mezőnyposztokon fog játszani. A héten már teljes értékű edzésmunkát végzett és a papírjai is rendben vannak, így a hétvégén már a pályán is a segítségünkre lehet.
– Következő ellenfelünk a mezőny egyik legjobb formában lévő alakulata, az utolsó öt fellépését sikerrel abszolváló TF-Budapest lesz. Mit kell tudni a riválisról és milyen mérkőzésre számítasz szombaton?
– Azt gondolom, nem véletlenül van jó formában a TF, számomra inkább a szezoneleji vereségek voltak meglepők velük kapcsolatban. Több élvonalbeli múlttal rendelkező játékosuk is van, akiket számos, a Piros-csoportban már bizonyított kosárlabdázó, illetve – ahogy az náluk már-már szokásosnak mondható – jónéhány agilis fiatal egészít ki. Nehéz mérkőzés lesz természetesen, de egyúttal egy újabb lehetőség arra, hogy visszataláljunk a győztes útra. Ezzel a mentalitással fogunk szombaton a fővárosba utazni.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Debreceni EAC U23

2024. május 3., péntek, 16.30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .