Több szempontból is érdekes összecsapás vár ránk a Ceglédi KE otthonában.
 
A listavezető Vasas Akadémia csapatától elszenvedett súlyos hazai vereségét (51–91) követően az NB I/B-s pontvadászat idei utolsó fordulójában a jó erőkből álló, ám a szezon eddigi részében jócskán a várakozások alatt teljesítő Ceglédi KE (9., 4-8) vendégeként lép pályára együttesünk. A ceglédi Gál József Sportcsarnokban szombaton 17 órakor kezdődő találkozó felvezetésében Dániel Péter vezetőedző volt segítségünkre.
– A mezőny (immár) egyetlen hibátlan együttese ellen mindenképpen benne volt a pakliban a vereség, ám ettől azért mindenki szorosabb küzdelemre számított múlt szombaton. Nyilván a sérülések is közrejátszottak abban, hogy a találkozó ennyire egyoldalúan alakult, de ezektől a körülményektől (amennyire lehet) elvonatkoztatva mi hiányzott leginkább ahhoz, hogy meccsben tudjunk maradni a jó hírét ezúttal is igazoló Vasassal szemben?
– Valóban jobban mutatott volna egy jó mérkőzés a Vasas ellen, de az első negyedben csőstül jött a baj. Korán elveszítettük két kezdőjátékosunkat, illetve pontatlanok voltunk a mezőnyből. Az első félidei játékképre mindezek ellenére igazából nem lehetett panasz. A második húsz percre sajnos mennyiségben elfogytunk, aminek következtében fizikálisan és mentálisan is rettenetesen kimerültünk, a Vasas pedig igazi profi együtteshez méltóan végezte a dolgát.
– Aktuális sorozatunk öt vereséget számlál, ami abból a szempontból ugyancsak nem meglepő, hogy ellenfeleink kivétel nélkül a tabella jelenlegi első hat helyezett csapatai közül kerültek ki. Mindazonáltal, ha más-más okból is, ezek kivétel nélkül fájónak mondható kudarcok voltak, hiszen Miskolcon és Fóton konkrétan győzelmet szalasztottunk el, kis odafigyeléssel a BKG ellen is lehetett volna keresnivalónk, a MAFC és a Vasas viszont bántóan könnyedén „simázott le” minket. Te hogyan élted meg ezt az időszakot, illetve a csapat önbizalmát mennyire tépázta meg az utóbbi hetek sikertelensége?
– Egy ilyen időszakot mindenki nehezen él meg. Nem mondom, hogy a három hazai találkozó másképpen alakult volna, ha a két idegenbeliből legalább egyet, esetleg mindkettőt behúzzuk, az biztos azonban, hogy magabiztosabban tudtunk volna itthon játszani. A mindennapok egyébként jól alakulnak, nagyon szépen dolgoznak a játékosok, az a feladatunk kollektíven, hogy továbbra is fenntartsuk a hitünket és a minőségi munkát.  A kosárlabda igazságos, előbb-utóbb nekünk is kijár majd egy kicsi a szerencséből.
– Szót ejtettünk a Vasas ellen megsérült játékosokról, de az utóbbi találkozókon rajtuk kívül is voltak hiányzóink. Hogy alakul pillanatnyilag a csapat egészségügyi helyzete, mikor térhetnek vissza a maródi játékosok?
– A Cserényi ikrek közül Marcell október végén esett ki egy nagyon súlyos bokasérüléssel, róla a napokban került le mindenféle rögzítőeszköz és végre megkezdhette a rehabilitációt. A testvére, Martin szintén a bokája miatt nem volt bevethető az előző két találkozón, ő viszont a héten már teljes értékű munkát végzett a csapattal. Vas-Teplán Miki és Ormai Boti ugye a Vasas ellen dőltek ki, de szerencsére az ő sérüléseik kevésbé bizonyultak súlyosnak, így a hét második felében már mindketten edzésre jelentkeztek. A fentieken kívül a múlt héten visszatért hozzánk Köcse Bálint is, aki egy kisebb operáción esett át, az ő bemutatkozására viszont egyelőre még várni kell.
– A naptári év, egyben az alapszakasz odavágó körének utolsó fordulójában ahhoz a Ceglédhez látogatunk, amelyet előzetesen sokan a mezőny első felébe vártak, viszont jelenleg csak négy győzelemmel szerénykednek, eddigi szereplésük tehát korántsem tekinthető sikertörténetnek. Éppen ezért nyilván nagyon fontos nekik ez a találkozó is, amely ráadásul két játékosuk, a nyáron éppen tőlünk igazolt Herendic-Dragasevics duó számára igazi presztízscsata lesz. Mindezek tudatában milyen mérkőzésre számítasz szombaton?
– Igen, több szempontból is érdekes találkozó lesz, hiszen a mi oldalunkon is van egy olyan játékos, aki korábban a Ceglédet erősítette, valamint jelenleg csupán egy győzelem választja el egymástól a két együttest a tabellán. Ráadásul ilyenkor már mindenki kiadja magából az utolsó utáni tartalékokat is, hiszen mindenkinek következik minimum egy pár nap pihenés, kikapcsolódás, feltöltődés. Ennek tükrében egy izgalmas összecsapást várok.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Debreceni EAC U23

2024. május 3., péntek, 16.30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .