Nagyon precíz kosárlabdát játszanak és az egyik legjobb védelem is az övék.
 
A MAFC elleni, nagykülönbségű hazai vereségét (74–106) követően az NB I/B Piros-csoportjának tizenkettedik játéknapján ismét egy végső győzelemre is esélyes riválist, a hibátlan mutatóval a tabella második helyén álló Vasas Akadémia (2., 11-0) csapatát látja vendégül együttesünk. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban pénteken este hat órakor kezdődő összecsapás kapcsán Dániel Péter vezetőedzővel beszélgettünk.
– Tulajdonképpen mindkét félidőt jól kezdtük a MAFC ellen, ám azután az első, illetve a harmadik negyed második felében is olyan „leolvadást” produkáltunk (egy 2-20-as, majd egy 0-19-es szakasz formájában), ami minden esélyünket elvette akár egy szoros meccsre is. Szerinted minek voltak betudhatók ezek az összeomlások?
– Több olyan „sokpontos” jelenet is volt, amikor mi kihagytunk egy ziccert, az ellenfél triplát dobott belőle, vagy elhibáztunk egy könnyű dobást, a MAFC pedig az ellentámadást zsákolással fejezte be. Ez hirtelen kilenc pont és még csak az első félidőről beszéltem. Az látszott, hogy amikor megfelelő koncentrációval játszottunk, akkor tudtunk érvényesülni, ám sajnos kevés ilyen etap volt a múlt szombati találkozón.
– A mérkőzés statisztikáit böngészve igencsak szembetűnő a vendégek palánk alatti fölénye, hogy mást ne mondjunk több mint kétszer annyi pontot szereztek a festékből (50, illetve 22), fölényesen nyerték a lepattanócsatát (45-30) és tizenhat támadó pattanót is begyűjtöttek. Ez bizonyult a döntő faktornak?
– Igen, azt tudtuk, hogy az újbudaiak nagyon erősek a játék ezen szegmensében. Végig két magassal játszanak, s fizikai erőben, gyorsaságban ők a legjobbak idén a Piros-csoportban. A probléma az volt, hogy sajnos a periméteren sem tudtunk előnybe kerülni. De összességében igen, ez volt a mérleg nyelve, hiszen ha levesszük a kintről szerzett pontjaikat, akkor is egál körüli eredmény született volna.
– Az utóbbi három mérkőzésen megfigyelhető volt, hogy rengeteg labdaeladást produkálunk (átlagban csaknem húszat), ami ugyancsak nem könnyítette meg a helyzetünket ezúttal sem. Mire vezethető vissza ez a probléma?
– Igyekszünk magas csapásszámmal dolgozni, amiben helyenként előfordul a hiba, azonban az elmúlt pár fordulóban nagyon sok bosszantó eladott labda is rendszeresen becsúszott a játékunkba. Sajnos ezek legtöbbször a teljesen megmagyarázhatatlan kategóriába tartoznak, amikor nézzük vissza a felvételt csak fogjuk a fejünket, hogy most mi történt?
– Következő mérkőzésünkön ismét egy bajnokesélyes gárda, a hibátlan mutatóval álló Vasas lesz az ellenfelünk. Mi a piros-kékek sikeres szereplésének „titka”, látsz-e sebezhető pontot az oldalukon, illetve részünkről mi szükségeltetik ahhoz, hogy partiban legyünk velük?
– Nagyon precíz, nagyon pontos rendszerkosárlabdát játszik a Vasas és emellett a bajnokság egyik legszigorúbb védelme is az övék. Egy statisztikai adat arról, hogy mennyire tudatos csapatkosárlabdát játszanak, és hogy mennyire jó rendszerben dolgoznak: ők átlagolják csapatszinten a legtöbb gólpasszt úgy, hogy senki nem oszt ki náluk meccsenként több mint 3,5 asszisztot, és a legjobb előkészítőjük mindössze a 22. helyet foglalja el a vonatkozó ranglistán. Gyenge pontjuk tehát kevés van, nekünk viszont bizonyítanivalóból van sok.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Debreceni EAC U23

2024. május 3., péntek, 16.30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .