Az országos főtáblán bizonyíthat a Beszterce KK juniorcsapata.
 
Nagyszerű teljesítménnyel, háromból három magabiztos győzelemmel zárta az országos bajnokság minapi, budapesti selejtezőtornáját, s ezzel kivívta a főtáblás szereplés lehetőségét a Beszterce Kosárlabda Klub U18-as korosztályú csapata. Fiataljaink eddigi meneteléséről, valamint további feladatairól Dániel Péter vezetőedző tájékoztatta honlapunkat:
 
– A két évvel ezelőtti U16-os generáció tagjaival – akikkel anno egy győzelmen múlott a „B” döntő kiharcolása, vagyis a 9-16. helyek egyikének megszerzése a hazai korosztályos mezőnyben – idén újra nekifutottunk az országos megmérettetésnek. Az első állomás a selejtezőtorna volt, ahol két nap alatt három mérkőzés várt ránk Budapesten, a British International School tornatermében. Ellenfeleink két ismerős csapat, a Zsíros Akadémia/A és a PVSK Akadémia/A (előbbi ellen az U16-os korosztályban mindháromszor vereséget szenvedtünk, a pécsieket pedig háromból egyszer sikerült legyőznünk), valamint a rendező Budapesti Bikák voltak.
Szombat reggel a Zsíros Akadémia elleni nyitómeccsen már az első másodpercekben magunkhoz ragadtuk az előnyt, s megnyugtató vezetéssel fordulhattunk a második félidőre. A harmadik negyedben egy picit megtorpantunk, de a záró felvonásra rendeztük a sorokat és magabiztos, tizenhatpontos győzelmet arattunk.
 
Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Beszterce KK 57–73 (14–21, 12–27, 19–8, 12–17)
BKK: Balázs M. 13, Cserényi Marcell 21/9, Cserényi Martin 19/6, Oravecz O. 9/9, Holló L. 2. Csere: Szabó D. 3, Fekete B. 3, Hajdu J. 3, Pádár B., Hajdú T. Vezetőedző: Dániel Péter. Edző: Váits Olivér.
 
Az esti órákban a házigazda Budapesti Bikák elleni tizenötpontos vereséggel bemutatkozó PVSK várt ránk. A mérkőzés folyamán egy percig sem forgott igazán veszélyben a sikerünk, nagyon kemény, agresszív védekezéssel és helyenként látványos támadójátékkal vettük az akadályt. A harmadik negyed végére már közel negyven pont volt az előnyünk, így a záró tíz percben szerencsére már mindenki játszani tudott és megízlelhette az országos bajnokság lendületét.
 
PVSK NKA/A – Beszterce KK 68–86 (15–26, 18–26, 13–27, 22–7)
BKK: Balázs M. 23/12, Cserényi Marcell 11/3, Cserényi Martin 21/3, Oravecz O. 3, Holló L. 12. Csere: Szabó D. 10, Fekete B. 2, Hajdu J. 2, Pádár B. 2, Hajdú T. Vezetőedző: Dániel Péter. Edző: Váits Olivér.
 
Vasárnap reggel a Bikák ellen már a „térdünkön jártunk”, a két fizikális szombati ütközet, az esti hazaút, valamint a másnap reggeli újabb pesti túra alaposan kivette a srácok energiáját. Egyértelműen ez volt a leggyengébb produkciónk a hétvége alatt. Nagyon pontatlanok és helyenként dekoncentráltak voltunk, de szerencsére ezúttal egy negyednyi jó játék is elég volt a győzelem begyűjtéséhez.
 
BM
 
Beszterce KK – Budapesti Bikák/A 64–56 (17–17, 20–8, 18–20, 9–11)
BKK: Balázs M. 10/6, Cserényi Marcell 12, Cserényi Martin 16/3, Oravecz O. 3/3, Holló L. 5. Csere: Szabó D. 15/6, Fekete B. 3, Hajdu J., Pádár B., Hajdú T. Vezetőedző: Dániel Péter. Edző: Váits Olivér.
 
Végeredmény: 1. Beszterce KK 6 pont, 2. Zsíros Akadémia Kőbánya/A 5, 3. Budapesti Bikák/A 4, 4. PVSK NKA/A 3.
 
Mindent összevetve nagyon elégedett vagyok a csapattal. Ez a negyedik közös szezonunk és az utolsó igazi utánpótlásévünk. A brigád 95%-a a bajnokság lezárásával kiöregszik a junior korosztályból, ezért úgy határoztunk, hogy bármennyire is nehéz lesz az U20-as, illetve felnőtt bajnokságok mellett időt, energiát szakítani az U18-as meccsekre, nekifutunk amolyan lesz, ami lesz alapon, mindent beleadva. Külön öröm, hogy két olyan riválist is sikerült magabiztosan két vállra fektetnünk, akikkel két éve igen komolyan meggyűlt a bajunk, ez mutatja talán a legjobban, hogy mennyit sikerült fejlődnünk az azóta eltelt időszakban. Három mérkőzés, három rajt-cél győzelem, és folyamatosan nagyon agilis, agresszív, zárt védekezés mellett gyors és kreatív, kombinatív támadójáték volt a csapat sajátja.
Ezzel a selejtezővel olyan eredményt értünk el, ami szerintem párját ritkítja a salgótarjáni csapatsportok életében. Az őszi szezonban a kiemelt bajnokság felsőházában fogunk versenyezni, egyelőre az ország legjobb tizenkét csapata között. A bajnokság felépítése bonyolult, kicsúszhatunk innen természetesen, de akár biztosíthatjuk a helyünket a szezont lezáró „A” (1-8.) vagy „B” (9-16.) döntők valamelyikén. Most tényleg az ország legjobb csapataival fogjuk összemérni tudásunkat. Hétről-hétre korosztályos válogatottak ellen játszhatunk, ami már eredménytől függetlenül is nagy dolog. Elég csak végigfutni az ellenfeleinken és átgondolni, hogy ott milyen körülmények vannak és milyen kultúrája van a kosárlabdának: Rátgéber Akadémia, Debreceni Akadémia, Falco KC Szombathely, Atomerőmű SE Paks, Kaposvár.
Aki szereti a kosárlabdát, aki szereti a sportot, annak, azt gondolom, ott lesz a helye a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban minden hazai mérkőzésen.
 
BKK U18
 
A BKK U18-as csapatának menetrendje az országos juniorbajnokság főtábláján:
 
Szeptember 30., szombat, 18 óra: NKA Pécs/A – Beszterce KK
Október 4., szerda, 16 óra: KASI/A – Beszterce KK
Október 15., vasárnap, 14 óra: Beszterce KK – DEAC KA/A
Október 21., szombat, 15 óra: Beszterce KK – Falco KC Szombathely/A
Október 29., vasárnap, 16 óra: Atomerőmű SE/A – Beszterce KK
November 11., szombat, 16 óra: Beszterce KK – NKA Pécs/A
November 19., vasárnap, 16 óra: Beszterce KK – KASI/A
November 25., szombat, 16 óra: DEAC KA/A – Beszterce KK
December 3., vasárnap, 15 óra: Falco KC Szombathely/A – Beszterce KK
December 18., hétfő, 16 óra: Beszterce KK – Atomerőmű SE/A

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .