Pörgős, küzdős, élvezetes meccset ígér a péntek esti, hazai idénynyitó.
 
A DEAC U23-as együttese elleni idegenbeli vereséggel (56–74) kezdte az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának idei küzdelemsorozatát Dániel Péter legénysége, amely a második játéknapon a TF-Budapest együttesével csap össze. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban pénteken este hat órakor kezdődő találkozó előtt csapatunk vezetőedzőjével beszélgettünk.
– Vezetni ugyan egyszer sem tudtunk, de a tartását az idénynyitó legnagyobb részében megőrizte a csapat, aminek köszönhetően komolyabb hátrányból is több alkalommal sikerült visszajöttünk a DEAC fiataljai ellen. Mi volt az, ami tetszett, ami jól működött a debreceni meccsen?
– Elégedett voltam a csapat tranzíciós- és félpályás védekezésével, valamint nagyon szép helyzeteket alakítottunk ki a mérkőzés bizonyos szakaszaiban. Ahogy az eredmény mutatja is, ezek a szakaszok egyelőre nem voltak hosszúak, de biztos vagyok benne, hogy ez hétről-hétre, mérkőzésről-mérkőzésre egyre jobb lesz. Ami a kérdésben is szerepel, abszolút pozitívum: 0–10-es rajtot követően tudtuk rendezni a sorainkat és a második félidőben is sikerült villámgyorsan eltüntetni kétszámjegyű hátrányt. Sajnos azonban a harmadik „hegyimenetre” már nem volt erőnk... 
– A harmincöt-hat perces helytállás ellenére így a vége mégis egy viszonylag nagyobb különbségű vereség lett. Melyek voltak a játék azon elemei, amelyekben leginkább alulteljesítettünk akár a riválishoz, akár önmagunkhoz képest?
– A legnagyobb probléma, ahogy azt a számok is mutatják a védőlepattanók megszerzésével volt. Ellenfelünk tizennyolc alkalommal gyűjtötte be a lecsorgó labdákat a mi palánkunk alatt, ezáltal huszonkettővel több mezőnykísérletük volt, mint nekünk… Annak ellenére, hogy egy U23-as csapat ellen játszottunk, rutin és tapasztalat terén nem volt előnyünk, hiszen mi is egy roppant fiatal együttes vagyunk. Ennek megfelelően hullámzó a játékunk. A probléma az, hogy ezek az egy-két perces kihagyások rögtön tíz pont körüli hátrány eredményeznek. A jövőben figyelni kell, hogy a hasonló rövidzárlatok ne legyenek szinte végzetesek. A harmadik dolog pedig, amivel nem voltam elégedett, az a mérkőzés lezárása. Az utolsó másfél percben, amikor már éreztük, hogy nem tudunk nyerni, csapatszinten teljesen szétestünk. 
– Első hazai mérkőzésünkön azt a TF-Budapestet fogadjuk, amely ellen a felkészülési időszakban az egyetlen győzelmünket arattuk. A viszonylag friss élmények alapján mire számítasz a pénteki összecsapáson?
– Messzemenő következtetéseket nem vonnék le sem abból a felkészülési mérkőzésből, sem bármelyikből. A TF egy nagyon kellemetlen ellenfél, a periméteren és a gyűrű közelében is vannak olyan játékosaik, akik évek óta a Piros-csoport legjobbjai közé tartoznak. Azt gondolom, hogy a kilátogató nézők egy pörgős, küzdős, élvezetes mérkőzést fognak látni.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .