Hosszú „tétlenség” után hazai pályán folytatjuk bajnoki szereplésünket.
 
Csaknem egy hónappal a rossz emlékű alapszakasz-záró összecsapását követően a hét végén megkezdi rájátszásbeli szereplését csapatunk: az alsóházi helyosztók második körében a jövő évi Piros-csoportos tagságát az előző fordulóban a Veszprém ellen biztosító Phoenix-Megyeri Tigrisek Fót együttesével találkozunk. Az egyik fél második sikeréig tartó párharc szombat esti, salgótarjáni nyitómérkőzését megelőzően Dániel Péter vezetőedzővel beszélgettünk. 
– A rájátszás nem túl szerencsés lebonyolítása miatt majd egy hónap telt el a csapat utolsó pályára lépése óta. Mivel töltöttétek a hosszú (tét)meccs nélküli időszakot?
– Az utolsó mérkőzést követően a játékosok kaptak egy viszonylag hosszabb pihenőt, a húsvéti ünnepek után kezdtük újra a munkát, s próbáltunk fokozatosan visszarázódni a mindennapokba. Az utóbbi hetekben azután már visszaálltunk a normál munkarendre, az utolsó napokban pedig igyekeztünk lerázni magunkról a „rozsdát” és a lehetőségekhez képest ismét bajnoki formába lendülni.
– Azok után, hogy az utolsó pillanatban csúsztunk le a legjobb nyolc közé jutásról, mennyire lehet motiváló a csapat számára 9-12. helyért zajló küzdelemsorozat?
– Amilyen körülmények között zárult számunkra az alapszakasz, nyilván nem könnyű újra felpörögni, de sportemberek vagyunk, s valamilyen szinten ezek a mérkőzések is téttel bírnak, így nem tehetjük meg, hogy félvállról vesszük a szezon hátralévő részét. Persze nyilvánvalóan teljesen más motiváció a legjobb nyolc között, az elődöntőbe jutásért küzdeni, mint az alsóházban vitézkedni…
– Az első párharcban azzal a fóti gárdával találkozunk, amely az alapszakasz utolsó fordulójában hazai pályáján legyőzte, s ezzel a legjobb nyolc közé kerüléstől is elütötte együttesünket. Nyilván jó lenne revánsot venni a Surmann-legénységen...
– Azt gondolom, azért az ominózus vereségért elsősorban magunkban kell keresnünk a hibát, nem lenne helyes a fótiakat okolni a playoff-szereplés elmaradásáért, mert tulajdonképpen magunkat fosztottuk meg a legjobb nyolc közé jutástól. Ennek ellenére természetesen azon leszünk, hogy győztesen kerüljünk ki az egyik csapat második sikeréig tartó párharcból, különösen úgy, hogy a pályaelőny is nálunk van, tehát szükség esetén az esetleges harmadik találkozót is idehaza játszhatjuk majd.
– Mekkora jelentősége lehet annak, hogy rivális az alapszakasz befejezése óta is játékban, tűzben volt, hiszen a fótiak az előző körben a bennmaradásért vívtak meglehetősen éles csatát a Veszprém együttesével?
– Kétségtelenül előnyt jelenthet a Megyeri Tigrisek számára, hogy az utóbbi hetekben három komoly téttel bíró összecsapást is megvívtak, hiszen ezáltal nyilván jobb meccsritmusban, meccskondícióban várják a folytatást, mint mi. Mindazonáltal hazai pályán egyértelműen a győzelemre kell törekednünk, mert, ha már így alakult, szeretnénk az elérhető legjobb pozícióban befejezni a bajnoki szezont.

Következő mérkőzés

MEAFC-Peka Bau / Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .