Győzelem esetén biztosan a legjobb nyolc között folytathatjuk.
 
A nagy rivális BKG Príma Akadémia csapatától elszenvedett múlt szombati, hazai vereségét követően az NB I/B-s pontvadászat alapszakaszának hét végi, utolsó fordulójában a Phoenix-Megyeri Tigrisek (11., 8-17) vendégeként lép pályára együttesünk – egy olyan mérkőzésen, amelyet a biztos rájátszásbeli szerepléshez mindenképpen meg kell nyernünk. A fóti Phoenix Sportcsarnokban vasárnap este hat órakor kezdődő összecsapás felvezetésében Dániel Péter vezetőedző volt segítségünkre.
A Jászberény legyőzését követően arról beszélgettünk, hogy az a siker nagy lökést adhat az alapszakasz hátralévő részére, ám ennek nyoma sem volt a múlt szombati mérkőzésen. A BKG elleni találkozón jött ki a csapaton az előző hetek fokozott fizikai és mentális igénybevétele?
– A pontos okát sajnos nem tudjuk annak, miért alakult így a BKG elleni összecsapás, talán az említett fizikális és mentális fáradtság is közrejátszott, de minden bizonnyal az is, hogy az elmúlt hetekben csak nagyon kevés alkalommal tudtunk teljes csapattal edzeni. Bármi volt is az ok, tény, hogy a mérkőzés elejétől gyengén játszottunk.
A siker kulcsának megjelölt védekezésben sem teljesített különösebben jól a csapat, ám a hazai pályán szerzett hatvanhat pont egyértelműen édeskevés egy ilyen rangadó megnyeréséhez. Mi volt az oka a gyengébb támadójátéknak?
– Minden hét úgy indul nálunk, hogy segítőmmel, Metodijával közösen visszanézzük az előző mérkőzést és megbeszéljük, kielemezzük a látottakat: mi nem működött, min lehetne, kellene változtatni, illetve mi az, ami jó volt. Azonban most speciális helyzetben vagyunk, hiszen nem foglalkozhatunk azzal, mi történt múlt szombaton, vagy akár két hete, egy hónapja, fél éve. Teljes mértékben az előttünk álló mérkőzésre kell fókuszálnunk, más most nem számít.
Annál is inkább, mivel a legutóbbi vereség ellenére is meglehet még a legjobb nyolcba kerülés, igaz ehhez egy olyan fóti gárda otthonában kellene győznünk, amely számára szintén nem tétnélküli az összecsapás.
– Egyértelmű, hogy a fótiak is szeretnék előkelőbb pozícióból megkezdeni a play-outot, ezért természetesen nekik sem mindegy milyen eredmény születik vasárnap. Ezért sem lesz tehát könnyű dolgunk, no meg azért sem, mivel ellenfelünk kerete a szezon közben jelentősen átalakult, megerősödött és több húzóemberük van a periméteren és a palánk alatt is, akik képesek eldönteni egy-egy találkozót.
– Hogyan készültök az alapszakasz-záróra és mire kell majd különösen odafigyelni Surmann Gábor együttese ellen?
– Nagy okosságot nem lehet ilyenkor mondani, megteszünk minden tőlünk telhetőt azért, hogy a lehető legjobban felkészüljünk erre a sorsdöntő mérkőzésre. Azt gondolom, hogy az ilyen összecsapásokért érdemes elkezdeni sportolni, hiszen a lehetőség adott: nem kell senkivel, semmivel sem foglalkoznunk, mi magunk határozzuk meg ezen az egy meccsen, hogy megérdemeljük a rájátszást, vagy nem. Ennek a jelentőségét kell mindenkinek átéreznie és ennek tudatában fogunk vasárnap pályára lépni!

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .