Fájó a vereség, de még biztosíthatják helyüket a nyolc között a mieink.
 
Az utóbbi hetek bravúrsorozatának köszönhetően két fordulóval az alapszakasz zárása előtt egyetlen győzelemnyi távolságba került a legjobb nyolc közé jutástól az SKSE együttese, amely ezt a bizonyos rájátszást érő sikert első nekifutásra a pontvadászat eddigi részét hozzá hasonlóan ötvenszázalékos mérleggel abszolváló BKG Príma Akadémia csapatával szemben gyűjthette (volna) be. Tarjáni szempontból mindazonáltal finoman szólva sem indult a legjobban a szombat esti csörte, mert bár a rangadó első találatát Herendic jegyzete, a nyitó negyed hátralévő részében a pálya mindkét oldalán rendkívül sok hibával tette a dolgát Dániel Péter legénysége. Elől labdaeladást labdaeladás, rossz dobást rossz dobás követett, míg hátul a Lilaj-Galambos palánk alatti páros semlegesítése okozott a mieink számára komoly nehézségeket. Magasembereik sorozatos kosaraival és támadólepattanóival a Nagy-tanítványok hamar el is léptek, s a kisszünethez érve immár 20–8-ra vezettek. A rövid pihenő után mindazonáltal támadásban legalább már kezdtek valamelyest magukra találni a piros-feketék, akik Dragasevics triplájával, és Hargitai kettő plusz egyes akciójával hátrányukat a félidő hajrájába fordulva hét pontra mérsékelték (25–32). Csakhogy az utolsó néhány perc megint egyértelműen a szigetszentmiklósiaké volt, miáltal a találkozó állása, Nagy Botond és Lilaj dupláival, a nagyszünetre 27–42-re alakult.
A fordulást követően eleinte váltott kosárszerzéssel lépegettek a felek, a harmadik játékrész derekán viszont, az egyre inkább belelendülő Nagy Botond villanásaival, pillanatok alatt húszegységnyire növelték a különbséget a távolról továbbra is meglepően gyengén dobó, a félköríven belülről viszont ekkortájt alig-alig hibázó vendégek. Csakhogy 35–55 után, a nagy akarással kosárlabdázó Vas-Teplán révén, zsinórban nyolc hazai pont következett, hogy azután az ismét remek, sokoldalú irányítójátékot bemutató Herendic vezérletével az SKSE egy felettébb reménykeltő, 10–1-es futással foglalja keretbe az utolsó kisszünetet. A záró periódus elején, 55–63-nál, már-már úgy tűnt tehát, hogy a mieink akár még szorossá is tehetik a meccset, ám a higgadtságát megőrző vendéggárda a következő percekben, ha nem is könnyen és nem is minden külső segítség nélkül, de visszaverte ezt az utolsó komolyabb felzárkózási kísérletet. Sőt, a sorozatos tarjáni kipontozódásokkal „színesített” végjátékban nem csak bebiztosította, hanem a mezőny legjobbjának bizonyuló Nagy Botond menetrendszerű kosaraival, fölényessé is tette megérdemelt győzelmét a BKG csapata, amely továbbra is az SKSE nagy-nagy mumusa: a felek eddigi tíz NB I/B-s összecsapása közül a mostanival együtt kilencszer bizonyult jobbnak dr. Nagy Ágoston alakulata. Az utóbbi fordulókban mutatott kiváló teljesítményüktől ezúttal, játékban és eltökéltségben egyaránt jócskán elmaradó piros-feketék számára ugyan nem történt tragédia, ám a biztos rájátszásbeli részvételhez Dániel Péter együttesének jövő vasárnap, Fóton már nem szabad hibáznia.
 
NB I/B, Piros-csoport, férfiak, 25. forduló
Salgótarjáni KSE – BKG Príma Akadémia 66–84 (8–20, 19–22, 20–20, 19–22)
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 200 néző, vezette: Sallai, Domán, Marton.
Salgótarján: HERENDIC 11, Dragasevics 10/3, Monye M., Hargitai 3, Takács A. 4. Csere: Molnár M. 14, VAS-TEPLÁN 14/6, Kocsis 5/3, Geiger 3/3, Kuttor 2. Edző: Dániel Péter.
BKG Príma Akadémia: NAGY BENEDEK 11/9, NAGY BOTOND 35/3, Plézer 11/3, GALAMBOS 13, LILAJ 11. Csere: Nagy S. 3/3, Halász, Spiriev, Szeleczki, Karakó. Edző: dr. Nagy Ágoston.
Az eredmény alakulása. 5. perc: 2–10, 9. perc: 6–19, 14. perc: 13–25, 18. perc: 25–32, 22. perc: 27–46, 27. perc: 43–59, 33. perc: 55–63, 37. perc: 57–72.
Kipontozódott: Herendic (35.), Molnár M. (39.), Hargitai (40.).
 
Dániel Péter: – Túlságosan sok második esélyt adtunk ellenfelünknek az egész meccs folyamán, pláne az első félidőben, aminek következtében hamar összeszedtünk egy viszonylag nagyobb hátrányt. A folytatásban voltak ugyan felvillanásaink, de az igazi momentum, egy olyan esemény, vagy eseménysorozat, ami fordított volna a találkozó menetén, ezúttal nem érkezett meg. Úgyhogy a feladat adott, a jövő hét végén nyernünk kell Fóton!
Dr. Nagy Ágoston: – Egy nagyon jó formában lévő Tarjánhoz látogattunk, s kicsit aggódtam amiatt, hogy ellenfelünk tartani tudja az utóbbi hetekben elkapott ritmust. Igazából ez a meccs most arról szólt, hogy a győztes már bent van a rájátszásban, s ennek megfelelően nagyon komolyan készültünk, elsősorban fejben - másban nem nagyon kellett változtatnunk. Tudatosan törekedtünk arra, hogy az elején ne legyenek eladott labdáink, amit tulajdonképpen sikerült is megvalósítanunk, viszont összességében kicsit másképpen nyertük meg a találkozót, mint ahogyan szerettem volna. Nem gondoltam ugyanis, hogy ilyen hárompontos- és büntetőszázalékkal lehet esélyünk, de taktikailag nagyon fegyelmezettek voltunk, amivel ellensúlyozni tudtuk a gyengébb dobóformát. Sok sikert kívánok a salgótarjániaknak a folytatásban, ha győzni tudnak Fóton, azt hiszem, egyértelműen ott a helyük a nyolc között.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .