Győzelem esetén már biztosan a nyolc között zárjuk az alapszakaszt.
 
Végletekig kiélezett küzdelemben, egy utolsó másodperces Dragasevics-triplával kerekedtek a közvetlen rivális jászberényi gárda fölé múlt szombaton, s ezzel sorrendben harmadik bajnoki győzelmüket aratták a mieink, akik a Piros-csoport alapszakaszának hét végi, utolsó előtti fordulójában a komoly mumusuknak számító BKG-Príma Akadémia (7., 12-12) együttesét fogadják. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban szombaton este hat órakor kezdődő összecsapás kapcsán csapatunk vezetőedzőjével, Dániel Péterrel beszélgettünk.
– Nem indult a legjobban számunkra a Jászberény elleni hazai meccs, az első másfél negyedben a támadójáték és a védekezés sem működött tökéletesen. Mi volt az oka a visszafogottabb kezdésnek?
– A hétközi hiányzások miatt szinte teljesen felborult a rotációnk. Az első negyedben nem találtuk a helyzeteinket sem a palánk közelében, sem a periméteren.
– Az első félidő végére viszont nagyon szépen összeállt a játékunk és onnantól tulajdonképpen a hajráig a mi akaratunk érvényesült…
– Igen, a második negyed derekán megtaláltuk a ritmusunkat és több hatékony gyorsindítást is levezényeltünk. Ehhez persze kellett az is, hogy a védekezésünk felkeményedjen és több védőlepattanóhoz, labdaszerzéshez jussunk.
– A legvégén mégis úgy tűnt, hogy a berényiek, az őszi mérkőzéshez hasonlóan, megint kiéneklik a sajtot a szánkból. Hogyan élted meg az utolsó perceket, illetve mekkora lökést adhat a folytatásra ez a különleges körülmények között kivívott győzelem?
– A visszatett ziccer után, amivel a vendégek 75–77-re fordítottak, semmi nem járt a fejemben, semmit nem éreztem, csak a nyomasztó csendet. Pár pillanat múlva azonban az jegyzőasztaltól jelezték, hogy maradt még hátra fél másodperc, ezért gyors időkérést követően lehetőségünk adódott támadni a Jászberény térfeléről. A többit tudjuk… Biztos vagyok abban, hogy egy ilyen győzelem hatalmas lökést fog adni nekünk a folytatásra és szükségünk is lesz rá!
– Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában az ugyancsak ötvenszázalékos mérleggel álló BKG csapatát fogadjuk, s egy győzelem már a biztos rájátszásbeli szereplést jelentené számunkra. Mondhatni, hogy a rivális játékát töviről-hegyire ismerjük, viszont korábban szinte egyáltalán nem jártunk sikerrel a szigetszentmiklósiakkal szemben (kilenc próbálkozásból csupán egyetlen győzelem). Mire kell különösen odafigyelnünk ahhoz, hogy ez alkalommal a „megszokottnál” több babér teremjen a Nagy-legénység ellenében?
– A BKG játékát az egész mezőny töviről-hegyire ismeri, mégis minden évben ott vannak legjobban, leghatékonyabban támadó csapatok közt. Ellenük tényleg nagyon fontos, hogy a 24 másodperces támadóidő elejétől a végéig mind az öt pályán lévő játékos maximális odafigyeléssel végezze a feladatát. Egy másodperc kihagyás bárkitől már azt jelenti, hogy az ellenfél periméter játékosainak üres helyzete lesz, amit rendkívül jó százalékkal rendre meg is büntetnek. Az egyik kulcskérdés tehát az lesz szombaton, hogy tudunk-e sokszor 24 másodpercig keményen, koncentráltan védekezni. Valamint az elmúlt hetek mottói még mindig érvényesek…

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .