Tetemes hátrányt ledolgozva, a hosszabbításban fordított csapatunk a Kaszások ellen.
 
Lényegesen jobb rajtot vett a szombat koraesti találkozón az ezalkalommal már valamennyi, korábban hiányzó kulcsjátékosát bevető óbudai gárda: két perc elteltével 7–0, a nyitó negyed hajrájához közeledve pedig immár 18–7 volt az állás a főként Boros és Armaghani találataira építő Kaszások javára. Bár a folytatásban azért szép lassan a tarjániak is megkezdték a meccset, hiába futottak Dragasevicsék a kisszünet előtti pillanatokban egy 10–2-es etapot, a Takács-legénység hasonlóan határozott válaszcsapását követően, a második felvonás elején, már ismét több mint tíz pont választotta el egymástól a két együttest. A némi játékvezetői hátszelet is élvező házigazdák a találkozó ezen szakaszában kétségtelenül teljesen más sebességi fokozaton pörögtek, s noha, főként Nshimba és Dragasevics révén, támadásban a túloldalon is akadtak időről-időre kisebb felvillanások, harmatos védőmunkájuk miatt a piros-feketék a félidő hátralévő részében is bottal üthették a nyomát helyenként már tizenöt egységgel is előrébb járó, s a nagyszünetre végül 49–36-os vezetéssel vonuló ellenfelüknek.
Habár túlzás lenne azt állítani, hogy a térfélcserét követően azonnal komoly fordulatot vett a mérkőzés menete, az nagyon hamar nyilvánvalóvá vált, hogy egy teljesen más felfogású vendéggárda futott ki a harmadik negyedre. A tarjániak haladéktalanul felszámolták a palánkjuk alatti átjáróházat, s feljavuló védőmunkájukra alapozva fokozatosan közelítették meg az ekkor már lényegesen kevésbé fickándozó vendéglátókat. A támadásban is egyre több szép megoldást bemutató SKSE Dragasevics, Herendic és Molnár találataival az utolsó rövid pihenőre egyértelműen vissza is jött a meccsbe, még ha, Nshimba és Molnár kiválásával, a felzárkózás során kénytelen volt érzékeny veszteségeket is elkönyvelni Dániel Péter együttese (60–57). A negyedik szakaszban eleinte váltott kosárszerzéssel lépegettek a csapatok, mígnem a játékrész közepén a magára találó óbudai gárda, némileg váratlanul, kilenc ponttal elhúzott. Csakhogy 74–65 után a mieink is újból megrázták magukat, s egy főként Hargitai kosaraira épített 11–0-ás futással a végjátékba fordulva nem csak hogy utolérték, de, 74–76-nál, a mérkőzés során először meg is előzték riválisukat. Eldönteniük azonban, bár több lehetőségük is adódott rá, nem sikerült a meccset, így a remek napot kifogó Armaghani kétszeri egalizálását követően hosszabbításba torkollott az ütközet.
A ráadás első két duplája Armaghanié volt, ám mezőny legjobbjának bizonyuló Dragasevics zsinórban öt ponttal válaszolt, s bár Farkas még egyszer kiegyenlített, Herendic kettő plusz egyes akciójának és Dragasevics hibátlan büntetőzésének hála végül a tarjáni gárda örülhetett.
 
NB I/B, Piros-csoport, 16. forduló
Óbudai Kaszások – Salgótarjáni KSE 86–91 (23–17, 26–19, 11–21, 19–22, 7–12) - hosszabbítás után
Kaszások-csarnok, 50 néző, vezette: Bagi, Téczely, Farkas P. Kaszások: Czura 12/6, BOROS M. 18/9, Farkas D. 9/6, Ormai 4, Láncos 1. Csere: ARMAGHANI Á. 31/6, Bartos 4, Tichov 5/3, Bodnár, Varsányi 2. Edző: Takács Máté. Salgótarján: HERENDIC 19/6, Vas-Teplán 2, DRAGASEVICS 38/21, Hargitai 8, NSHIMBA 11. Csere: Molnár M. 6, Takács A. 2, Kuttor 2, Monye M. 3/3, Geiger. Edző: Dániel Péter.
Az eredmény alakulása. 3. perc: 7–0, 8. perc: 20–10, 13. perc: 30–17, 18. perc: 38–31, 22. perc: 50–36, 28. perc: 59–55, 35. perc: 74–65, 38. perc: 74–76, 42. perc: 83–79, 44. perc: 84–84.
Kipontozódott: Czura (35.), Láncos (36.). Kiállítva: Molnár M. (30.).
 
Takács Máté: – Nagyon keményen készültünk erre a mérkőzésre, mindenképpen szerettünk volna győzni. Azt gondolom, a találkozó elején állva hagytuk ellenfelünket, a megbeszélt dolgokat meg tudtuk valósítani a pályán, ennek volt köszönhető a félidei előnyünk. A harmadik negyedben támadásban gyakorlatilag teljesen megálltunk, lelassultunk, tizenegy pontot dobtunk ebben a játékrészben. A negyedik tíz perc nagyon esemény- és érzelemdús volt, melynek végén egált mutatott az eredményjelző. A hosszabbításban nagyon sok buta hibát vétettünk, amit ellenfelünk könyörtelenül megbüntetett. Ez van, dolgozunk tovább, meg szeretnénk mutatni, hogy ennek a csapatnak nem itt a helye és sokkal többet tudunk a jelenlegi produkciónknál!
Dániel Péter: – Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Az, hogy idegenben meg tudtunk nyerni egy ilyen meccset, hatalmas fegyvertény. Nem kezdtük jól, álmosak, dekoncentráltak voltunk, ami a mérkőzés nagy részében jellemző is volt ránk. A második félidőben szerkezet váltottunk, amivel egy kicsit agresszívabb lett a védekezésünk, jobban működtek a kettő-kettő elleni védések, a gyenge oldali besegítések. Ennek köszönhetően tudtunk néhány könnyű kosarat szerezni és szép lassan ledolgoztuk a tizennégypontos hátrányunkat. Azt gondolom, annak ellenére, hogy találkozó nagy részében rosszul játszottunk a rendes játékidőben is lezárhattuk volna a meccset. Utólag talán még édesebb egy ilyen győzelem, hiszen megmutatta, hogy vannak olyan játékosaink, akik tudnak nyerni, akik győztes karakterek és amikor kell elő is lépnek.

Következő mérkőzés

MEAFC-Peka Bau / Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .