A korábbiaktól kedvezőbb végkifejlet reményében utazunk a BKG-hoz.
 
A kétszeri hosszabbításos jászberényi „drámát” követően kedden a dobogóesélyes Vasas Akadémia otthonában is alul maradtak a mieink, akik a Piros-csoport hét végi, 12. fordulójában régi Nagy riválisuk, a BKG-Príma Akadémia (8., 5-6) vendégeként próbálhatnak meg javítani. A fővárosi MTK Kosárlabda Csarnokban vasárnap délután öt órakor kezdődő összecsapás kapcsán Dániel Péter vezetőedzővel beszélgettünk.
– Hetven pont alatt tartani saját otthonában egy dobogóesélyes csapatot mindenképpen megsüvegelendő teljesítmény, viszont az ötvenöt dobott pont nem az a „mennyiség”, ami egy Vasas (vagy bárki más) elleni bravúrhoz elég. Mi lehetett az oka a jóval átlag alatti támadójátéknak?
– Annak ellenére, hogy csak hatvanhét pontot kaptunk a Vasastól, azt gondolom, abszolút nem védekeztünk jól, rengeteg olyan hiba csúszott be hátul, ami az utóbbi hetekben már nem volt ránk jellemző. A támadójátékunk viszont valóban kifejezetten gyenge volt, az idény során a leggyengébb. Egyrészt kitűnően védekezett a Vasas, mind egyéni, mind csapatszinten, másrészt alapból is dadogott kicsit a gépezet, és amikor mégis sikerült kialakítanunk néhány minőségi dobóhelyzetet, azokat sem tudtuk pontokra váltani.
– A pár nappal korábbi, ötvenperces, idegőrlő küzdelmet követően egy vitatott kosárral elbukott jászberényi összecsapás fizikális és mentális hatásai mennyire nyomhatták rá a bélyegüket a gárda hétközi produkciójára?
– Azt gondolom, hogy igen, közrejátszott a gyengébb teljesítményben, de nem bújhatunk sokáig a jászberényi vereség mögé. Fájó volt? Igen. Kimerítő volt? Igen. Túl kell rajta lépni? Igen.
– Miként legutóbb, úgy ezúttal sem jutott sok idő a pihenésre, frissítésre, hiszen vasárnap újabb idegenbeli találkozó vár az együttesre. Mivel teltek az elmúlt napok?
– Most azért egy picivel több időnk volt pihenni, készülni, amit igyekeztünk megfelelően kihasználni. Egy kis regeneráció és egy kis „újraprogramozás” is történt a héten.
– A hét végi ellenfelük taktikája gyakorlatilag évek óta ugyanaz, az utóbbi időben mégsem nagyon találtuk az ellenszert a Nagy fivérek vezette BKG játékára. Milyen összecsapásra számítasz vasárnap?
– Igen, mindig mindenki ismeri a BKG erősségeit már évek óta, mégis sikeresek. Idén talán egy picit visszafogottabb a teljesítményük, de ezzel nem csaphatjuk be magunkat, hisz’ ne feledjük, pár hete viszonylag simán verték meg a rendkívül jó erőkből álló, bajnokesélyes PVSK csapatát is. Mindenképpen nehéz mérkőzésre számítok tehát, különösen, ha azt is tekintetbe vesszük, hogy mióta az NB I/B-ben van ellenfelünk, sem a Zöld-, sem később a Piros-csoportban nem sikerült idegenben nyernünk ellenük. Bízom benne azonban, hogy most képesek lehetünk megszakítani ezt a rossz sorozatot és győzni tudunk riválisunk otthonában. Erre készülünk, ezért utazunk vasárnap a fővárosba!

Következő mérkőzés

Jászberényi KSE

Salgótarjáni KSE

2024. április 17., szerda, 19:00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .