Győzelme esetén a kilencedik helyen zárja a Piros-csoport küzdelmeit együttesünk.
 
Múlt csütörtöki, nagykőrösi sikerüket követően idei utolsó hazai mérkőzésükre készülnek a mieink, akik a Piros-csoport kilencedik helyéért vívott párharc második találkozóján a Nagykőrösi Sólymok KE együttesét látják vendégül. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban szerda este hat órakor kezdődő összecsapás felvezetésében Dániel Tamás klubmenedzser volt segítségünkre. 
– Pontgazdag mérkőzésen, változatos küzdelemben gyűjtöttük be sorrendben hetedik győzelmüket. Miként értékeli a múlt heti, nagykőrösi meccset?
– Biztos azt hiszik majd Nagykőrösön, hogy fóbiám van, mert állandóan szóvá teszem a negatívumokat, de hát Gogol bácsi mondta ugye, hogy ne a tükröt szidjuk, ha a pofa torz. Ez pedig most nagyon csúnyára sikeredett. Előrebocsájtom, hogy nem a nagykőrösi csapattal van bajom, mert ők normálisan viselkedtek, bár a saját szurkolóikat nyilván rendreutasíthatták volna. Azt sem fogom megint szóvá tenni, hogy milyen teremben kell ott játszanunk, mert ez nyilván nekik fáj a legjobban, ráadásul némi fejlődés tapasztalható, mert kaptak új székeket a cseréhez, illetve talán a világítás is korszerűbb lett. A téma most nem ez, hanem ettől egy penetránsabb ügy, mivel a múlt csütörtöki találkozón verbális atrocitás érte színesbőrű játékosainkat. Akik közül ugye kettő ráadásul salgótarjáni születésű, egyikőjük nyolc éve tartózkodik Magyarországon és pont négyszer annyi nyelvet beszél, mint a nagykőrösi lelátó összes tagja, illetve van egy amerikai játékosunk is, így mindannyian megkapták a „negró, nigger, rabszolga”, stb. beszólásokat. Aztán még jött egy kis hajrá magyarok, mert gondolom erre is készültek egy pár hetet, fölhasználva a Kurucinfó szakszótárát. Csak a végtelen lojalitásunk, a kosárlabda szeretete és nyilván azon szándékunk, hogy megmutassuk, hogy mi vagyunk a jobbak, márpedig mi vagyunk a jobbak, miatt nem vonultunk le a pályáról, mert nem az a célunk, hogy még nagyobb botrányt csináljunk és ártsunk szeretett sportágunknak. Így csak nagyon finoman, visszafogottan, a tőlem megszokott cizellált stílusban jegyzem meg, hogy aki ilyet csinál, az egy büdös suttyó paraszt. Az üggyel többet én nem is kívánok foglalkozni, majd a szövetség megteszi a megfelelő lépéseket. A lényeg egyébként is az, hogy bár igen enervált játékot mutattunk, mégis sok pontot tudtunk dobni. Méghozzá hattal többet, mint az ellenfél és ugye ez a kosárlabda szabályai szerint annyit jelent, hogy mi nyertük a meccset.
– Amivel egyébként egy-nullás előnybe kerültünk az egyik fél második sikeréig tartó párharcban, így szerdán, hazai pályán, nyilván nem is lehet más célunk, mint a sorozat lezárása.
– Persze, ugyanakkor a párharc még korántsem tekinthető lefutottnak, mert ismerjük a kőrösieket, összeszedett, harcos kosárlabdát játszanak, ezért marha nehéz lesz a második találkozó is. De úgy gondoljuk, hogy csak jó lenne itthon lezárni nem csak ezt a párviadalt, hanem a bajnokságot is és ezáltal egy remek győzelmi sorozattal búcsúzhatnánk a 2021-2022-es bajnoki évtől. A kilencedik hely egy fokkal szebb, mint a tízedik, így ezt azért még szeretnénk bezsebelni. Remélem a játékosaink fejben még nincsenek szabadságon és egy utolsó örömkosárlabdával köszönik meg kitartó szurkolóinknak az egész éves bíztatást, támogatást, így jó szájízzel mehetnek pihenőre, majd pedig, remélhetőleg többen közülük, egy új szemléletű, megerősített Sesével vághatnak neki a következő szezonnak.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .