A szezon során először nyert két egymást követő bajnoki meccsen csapatunk.

 

Az alapszakasz utolsó ötmeccses etapját egy kiemelt fontosságú alsóházi rangadóval nyitották a közvetlen rivális Pápa újabb sikere következtében ismét a tabella utolsó előtti helyére visszacsúszó tarjániak, akik az átigazolási határidő előtt nem sokkal távozó Molnár Dániel nélkül, ugyanakkor a debütáló Steve Rosemonddal a soraikban vágtak neki a vasárnapi, mecseki túrának.
A remek idénykezdést produkáló, ám az utóbbi hetekben a kiesés szele által ugyancsak meglegyintett pécsiek élvonalbeli keretük tagjai közül ezúttal Meleg Gergőt voltak kénytelenek nélkülözni, ám az első percekben játékukon nem igazán lehetett házi gólkirályuk hiányát felfedezni. A kezdeti pengeváltásokat követően ugyanis alaposan a lovak közé csaptak, s egy főként Farkas és Goldring találataira épített 15–4-es száguldás eredményeként a nyitó felvonás derekára máris tizenegy pontos vezetést szereztek a hazaiak (19–8). A kiszünet előtt mindazonáltal már a picit lassabban belemelegedő piros-feketék is kezdtek megérkezni a meccsbe, olyannyira, hogy a remek kiszolgálásban részesülő Takács dupláival, valamint Nshimba öt pontjával a második játékrész elejére utol is érte jóval szolidabb tempóra váltó ellenfelét az SKSE. S noha a negyed hátralévő részében a Juhász-legénység, a pálya számára kedvező lejtését kihasználva, többször is kísérletet tett az újbóli elszakadásra, a kétfrontos csatára kényszerülő tarjániak, Monye Martin és Dragasevics tripláinak hála, mindössze kétegységnyi hátrányba kerültek féltávra (37–35).
A harmadik periódus elejét pedig alaposan megnyomta Király Márió alakulata, amely, mint kiderült, 10–2-es kezdésével a találkozó irányítását immár végleg a kezébe kaparintotta. Mert bár hátul továbbra is be-becsúsztak apróbb-nagyobb figyelmetlenségek, hatékony és helyenként szemre is tetszetős támadójátékukkal a mieink a folytatásban minden hazai próbálkozást viszonylag könnyedén visszavertek. Utoljára 52–54-nél kerültek igazán közel egymáshoz a felek, Molnár Marcell triplájával, Dragasevics büntetőivel és Nshimba centergóljával azonban a piros-feketék az utolsó rövid pihenőre már ismét megnyugtatóbb előnnyel mehettek (54–61). A záró tíz percben ráadásul Karanfilovszkiék védekezésben is fokozták tevékenységüket, melynek hatékonyságát jól mutatja, hogy a teljesen elbizonytalanodó pécsi gárdának ebben a szakaszban már csupán három alkalommal sikerült bevennie a gyűrűjüket. Így azután a hajrára már nem sok kérdés maradt, s végül kerek húsz ponttal bizonyult jobbnak vendéglátójánál az idénybeli legjobb, legegységesebb csapatjátékát számos kiváló egyéni teljesítménnyel fűszerező tarjáni alakulat.
 
NB I/B, Piros-csoport, férfiak, 22. forduló
Pécsi VSK-Cargate – Salgótarjáni KSE 62–82 (24–19, 13–16, 17–26, 8–21)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 70 néző, vezette: Major, Szalai, Földesi.
PVSK: Fülöp Zs. 2, Goldring G. 10/3, Laufer 5/3, Farkas D. 10/3, Futó 6. Csere: Popadics 10/3, Mándity M. 8/6, Kalmár 4, Hőgye 4, Erdei 1, Bor 2. Edző: Juhász Olivér.
Salgótarján: MOLNÁR M. 15/3, Rosemond 5/3, DRAGASEVICS 17/6, Kuttor 4, TAKÁCS A. 15. Csere: NSHIMBA 13, Karanfilovszki 4, Monye M. 5/3, Hargitai 4/3. Edző: Király Márió.
Az eredmény alakulása. 2. perc: 4–4, 7. perc: 19–8, 12. perc: 24–24, 18. perc: 35–31, 22. perc: 37–43, 27. perc: 50–52, 33. perc: 57–67, 38. perc: 62–77.
 
Juhász Olivér: – Gratulálok a Salgótarjánnak! Az én csapatomról nem sok jót tudok elmondani, olyan volt, mintha az első negyed végére elfáradtunk volna. Nem kicsit, nagyon. Amennyiben ez a valóság, az nem ígér sok jót a jövőre nézve, de magyarázza azt a rengeteg hibát, amit elkövettünk a pálya mindkét végén.
Király Márió: – Gratulálok a pécsi fiataloknak, hisz’ újra nehéz feladat elé állítottak minket. Azt gondolom, az első negyedet leszámítva, mind támadásban, mind pedig védekezésben előbbre tudtunk lépni. A második félidőben nyugodt játékokkal fokozatosan növeltük az előnyünket és végeredményben magabiztosan kerekedtünk ellenfelünk fölé. Különösen örülök annak, hogy minden játékosom hozzá tudott tenni a győzelemhez.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .