Jól kezdtünk, de a második negyedtől már csak futottunk az eredmény után…
 
Az előzetes esélylatolgatások alapján verhetőnek tűnő riválist látott vendégül az SKSE együttese szombat este, s bizony alaposan rá is fért volna már némi sikerélmény az újesztendő első találkozóján aratott, reménykeltő győzelmüket követően az utóbbi hetekben ismét zuhanórepülésbe kezdő piros-feketékre. Akik ennek megfelelően meglehetősen harapósan kezdtek, s főként Dragasevics találatainak köszönhetően pár perc játék után 9–4-re elléptek. Noha ezt követően játékukban egy röpke hullámvölgy következett, a nyitó negyed második felében néhány könnyű, gyorsindításos kosár, valamint Molnár Dániel és Nshimba egy-egy triplája már ismét komolyabb, 23–15-ös hazai vezetést eredményezett. Ráadásul a második felvonást, Nshimba és Molnár Marcell révén, zsinórban hat tarjáni pont nyitotta, így a kisszünet után nem sokkal immár kétszámjegyűre nőtt a differencia (29–19). Ekkor azonban a mieink egy meglehetősen váratlan és érthetetlen megtorpanást produkáltak, s a Király-legénység jó hétperces üresjáratát kihasználva a Nagy Szabolcs-Oroszi-Tichov trió vezette látogatók, az említett időszakban egy elsöprő, 21–2-es (!) futást bemutatva, a félidő hajrájára fordítottak, s előnyükből öt pontot a nagyszünetre is megtartottak (35–40).
A harmadik periódust ugyanakkor viszonylag jól kezdte az SKSE, hiszen Dragasevics két gyors triplája a mieink lemaradását villámgyorsan egyetlen pontra csökkentette. Mindez azonban az egész meccsen magabiztosabbnak, tudatosabbnak tűnő fővárosiakat egyáltalán nem hozta zavarba, olyannyira, hogy a folytatásban egy lélekromboló, 12–1-es válaszcsapással kínálta meg a jó rajt után ismét mély gödörbe zuhanó riválisát a sorrendben négy akcióját is hárompontos kosárral záró Beák-gárda. Mivel pedig tarjáni oldalon a negyedből hátralévő, nem kevés időben is csupán két mezőnykosár jött össze, a felek végül 62–49-es TF-vezetéssel vonulhattak az utolsó rövid pihenőre. Amely hazai részről meglehetősen hangosra sikeredett, a szakvezetés ugyanis nagyon egyértelműen hozta a játékosok tudomására, hogy a mutatott produkciójukkal finoman szólva nem elégedett. A „hajszárítással” egybekötött nyíltszíni fejmosás, valamint a záró etap elején egyvégtében kikért két időkérés mindazonáltal nem csak sajátjaik feltüzelésére, de az ellenfél lendületének megtörésére is irányulhatott, s mint hamarosan kiderült, mindkét téren sikert hozott. Az emlékezetes intermezzot követően Dragasevics, majd Nshimba is triplát dobott, Karanfilovszki újabb távoli találatával pedig a tarjáni legénység, a végjátékhoz közeledve, négy pontra közelítette meg az ekkortájt jobbára csak büntetőből eredményes budapesti alakulatot. Csakhogy ebben a kritikus helyzetben Oroszi két kulcsfontosságú hármassal, Nagy Szabolcs pedig bravúros tempógóllal jelentkezett, amire a fogcsikorgatva erőlködő piros-feketék oldaláról érdemi válasz már nem érkezett. Így azután a két bajnoki pont, a találkozó összképe alapján teljesen megérdemelten, a TF birtokába jutott, az SKSE együttese ugyanakkor, az idény során immár sokadik alkalommal, ismét komoly csalódást okozott.
 
NB I/B, Piros-csoport, férfiak, 19. forduló
Salgótarjáni KSE – TF-Budapest 71–82 (23–19, 12–21, 14–22, 22–20)
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 100 néző, vezette: Lengyel, Domán, Marton.
Salgótarján: Molnár M. 6, Karanfilovszki 7/3, DRAGASEVICS 22/12, Kuttor 2, Takács A. 14. Csere: Molnár D. 10/6, Nshimba 10/6, Monye M., Monye J. Edző: Király Márió.
TF-Budapest: TICHOV 26/12, SZÁNTÓ 9, Béres B. 4/3, OROSZI 20/9, NAGY Sz. 13/9. Csere: Korompai 2, Simon B. 5/3, Gémes, Szűcs P. 3/3. Edző: Beák Gábor.
Az eredmény alakulása. 3. perc: 9–4, 9. perc: 20–13, 14. perc: 29–19, 19. perc: 31–40, 24. perc: 43–44, 28. perc: 46–59, 33. perc: 55–67, 37. perc: 65–69.
Kipontozódott: Molnár M. (34.).
 
Király Márió: – Gratulálok a TF csapatának!

Beák Gábor: – Egy küzdelmes mérkőzésen nagyon rosszul kezdtünk, de szerencsére a második negyedben magunkra találtunk. A Tarjánnak támadásban a folytatásban is voltak jobb időszakai, de hál’ istennek a hazaiak minden próbálkozását sikerült visszavernünk, s így győzelemmel tudtuk abszolválni a találkozót.

Következő mérkőzés

MEAFC-Peka Bau / Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .