Sérülés- és betegséghullám is tizedeli gyenge formában lévő csapatunkat.
 
A Veszprém ellen múlt szombaton, hazai pályán elbukott bajnoki találkozóját, valamint a keddi, csúfos miskolci kupafiaskóját követően az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának hét végi fordulójában az idei szezonban meglehetősen „változékonyan” szereplő Vasas Akadémia (6., 9-6) vendégeként lép pályára Király Márió legénysége. A Kánai úti Sport11 Sportcentrumban szombaton 18.30 órakor kezdődő összecsapás esélyeiről Dániel Tamás klubmenedzsert kérdeztük.
– Az alsóházi rivális Óbudai Kaszásokkal szemben elszenvedett fájó hazai vereséget követően pár nappal a Veszprém ellen sem sikerült itthon tartanunk a két bajnoki pontot. Hogyan értékeli a múlt szombati találkozót?
– Egy olyan mérkőzésen szenvedtünk megalázó vereséget, amit normális hozzáállással simán kellett volna nyernünk, ám a pályára kiküldött cipők és mezek valamiért nem tudtak olyan ellenállást tanúsítani, ami akár egy pillanatra is elbizonytalanította volna a veszprémieket. Talán annyi pozitívumot tudok hozzátenni, hogy volt egy időszak, amikor a padról érkezett cserék egyenlő partnerei voltak a vendégeknek. Valamiért ők egy kicsit akarták a sikert, akarták, hogy nehezebben gyűrjenek le minket. Ám nagyrészt olyan produkciót láthattunk, amivel a világból ki lehet űzni sportot szerető embereket, vagy esetleg azokat, akik bíznak abban, hogy ez a csapat méltón képviseli városukat. A legnagyobb baj, hogy ebben a szezonban ez már nem az első ilyen mutatvány volt, hanem a sokadik. Ilyenkor azért fölmerül bennem, hogy nálunk is van jó néhány ember a társaságban, aki olyan dologból próbál megélni, amihez aztán semmi köze. Persze mondhatjuk, hogy vannak sérültjeink, meg kisebb „szélfújásos” betegségeink, de ez akkor sem magyarázza ezt a nyúlós, taknyos, semmire nem jó dolgot. Ráadásul akiknek valamilyen módon közük van ehhez az egészhez, azok is betegek, depressziósak és életuntak lesznek ettől. Köztük én is. Azt gondolom, hogy ennek így vajmi kevés értelme van, de nyilván csináljuk tovább, megpróbálunk valamit változtatni, bár az elmúlt napok újabb történései nem az acélosságunkat hivatottak visszahozni.
– Milyen tényezők hátráltatták a felkészülést a Vasas elleni összecsapásra, s mindezek fényében mire számít szombaton?
– Újabb sérülések és betegséghullám érte el a társaságot, így várhatóan még arra sem leszünk képesek, hogy tíz főt benevezzünk a találkozóra. A COVID miatti félelem viszont hozott egy olyan szabályt, miszerint ameddig egy csapat, akár öt játékossal is, de ki tud állni, játszani kell, mert ki tudja mi lesz a későbbiekben. Úgyhogy nagyon zaklatott edzésmunka után, nulla teljes létszámú foglalkozást követően, ráadásul egy újból bántó, miskolci Hepp Kupa vereséggel a hátunk mögött elutazunk a Vasashoz, aztán majd lesz valami. Nagyon sajnálom, hogy így állunk, de én még mindig azt gondolom, vannak eszközeink és lehetőségeink arra, hogy talán szebbé tegyük a tavaszt.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .