Gyenge kezdés, nagyszerű folytatás, magabiztos játékkal kivívott továbbjutás.
 
Nem produkáltak különösebben viharos kezdést az 5-8. pozíciókért vívott helyosztó párharc szerda koraesti visszavágóján a tarjániak, akik bő három perc játék után máris kétszámjegyű összesített hátrányban találták magukat. A támadásaikat lassan és pontatlanul szövögető és védekezésben sem különösebben jeleskedő piros-feketék indiszponáltságát kihasználva a pécsiek egy 11–3-as rohammal nyitottak, s főként a Karavdic-Rosic-Kollár trió találataira építve az első negyed hátralévő részében is mindvégig négy-nyolcpontos előnyt birtokoltak. Az SKSE játékosai közül ekkortájt szinte kizárólag Karanfilovszki csipkedte magát, a többiek csupán hébe-hóba mutattak némi aktivitást. A kisszünetben viszont Szabó Zoltán valami nagyon okosat és/vagy lelkesítőt mondhatott, a második felvonásban ugyanis a mieink hozzáállása és játéka is alapvetően megváltozott. Az addig meglehetősen „likacsos” tarjáni védőfal egyik pillanatról a másikra szinte teljesen áthatolhatatlanná lett: az alaposan elbizonytalanodó vendéggárda a második tíz percben mindösszesen három mezőnykosarat szerzett. Boinitzerék ugyanakkor a megkaparintott labdákból villámgyors ellencsapásokat vezettek, s könnyű gólok sorát elérve egy lehengerlő, 22–4-es etapot repesztettek.
Az ekkor kialakult távolságot a térfélcserét követően is magabiztosan tartotta a helyenként szemre is tetszetősen kosárlabdázó tarjáni alakulat, a harcos akadémisták ugyan sokféle módon igyekeztek kizökkenteni ritmusukból riválisukat, ám a mieink minden próbálkozást viszonylag könnyedén lereagáltak. Nagyban közrejátszott mindebben, hogy hazai oldalon az egységes csapatjátékot ezúttal néhány kimagasló egyéni teljesítmény is fűszerezte: a lendületes Boinitzer például egy igen masszív, 19 pontos, 16 lepattanós dupla-duplát, a rendkívüli mezőnymunkát végző Karanfilovszki pedig, 16 pontja mellett, 6 lepattanót, 5 labdaszerzést és 10 gólpasszt tett be a közösbe. A szezon korábbi részében jobbára csak epizódszerepeket kapó, ám a bőségesebb játéklehetőséget most alaposan megháláló Hajdu, valamint a szervezésből ezen a találkozón kevesebbet vállaló Herendic főként a kosárszerzésben jeleskedett, s előbbi triplájával a meccs hajrában immár húsz egység választotta el egymástól az együtteseket. S bár a Mavrenszki-legénység a lefújásra egy kicsit azért még közelebb lopakodott, az egycsapásra két negatív szériáját is lezáró (az rájátszásban négy, aktuális riválisa ellen pedig zsinórban három vereség után diadalmaskodó) SKSE összességében teljesen megérdemelt, fölényes különbségű sikerrel fordította a maga javára a párharcot.
 
NB I/B, Piros-csoport, rájátszás az 5-8. helyért, 2. mérkőzés
Salgótarjáni KSE – NKA Pécs 87–71 (18–23, 27–9, 17–15, 25–24)
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött, vezette: Gaál I., Bagi, Gaál N.
Salgótarján: HERENDIC 17/3, KARANFILOVSZKI 16, BOINITZER 19/6, Joó, Sömenek 4. Csere: HAJDU 16/3, Nshimba 2, Molnár Marcell 5, Bán 6, Csépányi 2. Edző: Szabó Zoltán.
NKA Pécs: Váits 12/3, Benke K. 6, ROSIC 13/9, Kocsis Z. 4, Karavdic 10/3. Csere: KOLLÁR B. 18, Gáspár M. 4, Fülöp Zs. 1, Molnár Mátyás 3/3, Herger. Edző: Ivica Mavrenszki.
Az eredmény alakulása. 4. perc: 3–11, 8. perc: 14–20, 14. perc: 30–25, 17. perc: 40–27, 23. perc: 51–36, 28. perc: 57–42, 34. perc: 72–53, 38. perc: 78–63.
Kipontozódott: Gáspár M. (32.), Benke K. (38.).
A párharc győztese: a Salgótarjáni KSE, 170–157-es összesítéssel.
 
Szabó Zoltán: – Gratulálok a srácoknak a mai mérkőzésen nyújtott teljesítményükhöz. Megmutatták, hogy tudnak küzdeni önmagukért, egymásért és másért is… Jövő héten, a Honvéd ellen, megpróbáljuk megszerezni az ötödik helyet.
Ivica Mavrenszki: – Gratulálok a salgótarjániaknak, megérdemelten nyertek. Számunkra igazából a második negyedben ment el a meccs, utána hiába harcoltunk, nem tudtunk visszajönni, nem sikerült kivédenünk a hazaiak támadásait és kintről gyakorlatilag nem dobtunk be semmit. Sok sikert kívánok riválisunknak az ötödik helyért zajló párharcban.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .