Idegenbeli győzelemmel fordulna csapatunk az alapszakasz finisébe.
 
A jó erőkből álló Budapesti Honvéd hazai legyőzésével záruló januári, február eleji erőltetett menet után az utóbbi két hétben szusszanásnyi szünetet kaptak fiaink, akik szombaton az őket nem is oly’ régen alaposan megtréfáló TF-Budapest (11., 7-12) otthonában folytatják bajnoki szereplésüket. A Sport11 Sportcentrumban szombaton 18.30 órakor kezdődő összecsapás felvezetésében Dániel Tamás klubmenedzser volt segítségünkre.
– Az év eleji gyengélkedést követően februárban eddig kettőből kettő a gárda mérlege, ráadásul a Vasas elleni bravúros idegenbeli siker után legutóbb ugyancsak egy élbolyban tanyázó gárda volt kénytelen fejet hajtani a Szabó-legénységgel szemben. Miként értékeli a Budapesti Honvéd ellen nagy küzdelemben, szűkös különbséggel megnyert salgótarjáni összecsapást?
– Sejteni lehetett, hogy nehéz mérkőzésünk lesz a Honvéd ellen, mert egy nagyon tudatosan összerakott társaság, akikkel Puskás Artúr minden meccs előtt sárkányvért itat - a hétfejűre gondolok. Így is játszottak és gyakorlatilag negyven percig megkeserítették az életünket. A jó hírem viszont, hogy győzni nem tudtak, bár bevallom voltak percek, amikor nekik állt a zászló, de talán a küzdeni tudásunk is mutatja, hogy kifelé jövünk abból a veremből, amit januárban szorgalmasan ástunk magunknak. A meccs eleje talán a miénk volt, a közepe a Honvédé, de aztán sikerült megtalálni azt az ötöst, amelyik vissza tudta hozni a reményt. Aztán meg a győzelmet is, úgyhogy kifejezetten örülök ennek a sikernek, mert igen melós volt. Főleg azzal együtt, hogy a játékvezetők egyike igencsak nem szimpatizált velünk, mint ahogy korábban sem és ennek eredményeként szinte minden ítéletével minket sújtott. Egy kicsit nekem olyan volt, mintha úgy akarna valaki levezényelni egy szimfóniát, hogy egyetlen hangszeren sem játszik, de mégis dirigálni szeretne. Megmondom őszintén, egyáltalán nem volt szimpatikus a dolog, úgyhogy lehet, írunk is róla egy kérvényt, hogy a továbbiakban elkerüljük az ilyen jellegű konfliktust. A lényeg viszont most is az, hogy ha egy kicsit nehezen is, de újabb győzelmet húztunk be és úgy mehettünk egy pici pihenőre, hogy valamit visszahoztunk a januárban elvesztettekből.
– A januári vereségek közül az egyik legváratlanabbat éppen a most hétvégi ellenfél, a TF-Budapest mérte a csapatra. Milyen reményekkel tekint a szombati visszavágó elé, illetve mire számít az alapszakasz hajrájában?
– Az év elejétől kezdve nagyon sűrű volt a programunk, így megváltásként jött számunkra a legutóbbi mérkőzést követő kéthetes szünet, ami persze csak részben szolgálta a pihenést, inkább az előttünk álló alapszakasz-finisre való felkészülést segítette. Jön ugyanis egy olyan hétmeccses etap, amiből ha legalább ötöt-hatot tudunk nyerni, akkor igen jó pozícióból kezdhetjük majd a rájátszást. Azonban hétből ötöt vagy hatot nyerni ebben a mezőnyben nem egyszerű, sőt inkább azt mondom, hogy a bravúr kategóriába tartozik. Látjuk, hogy milyen meglepő eredmények születnek, megtáltosodnak csapatok, vagy éppen kipukkadnak, ami nagyrészt ennek a vírusos helyzetnek tudható be. Most örülhetünk igazán annak, hogy mi viszonylag korán kaptuk el a COVID-ot, túl vagyunk rajta, így nagy valószínűséggel a folytatásban nem kell ezzel foglalkoznunk. Az elmúlt két hétben tehát pihentünk egy kicsit, frissültünk, meg persze rengeteget dolgoztunk, hogy úgy tudjunk pályára lépni, már a TF ellen is, hogy egyértelműen látszódjék, nekünk még terveink vannak ebben a bajnokságban. Az idény legfájóbb vereségét éppen tőlük szenvedtük el, amikor is hazai pályán egy utolsó másodperces ziccerrel kaptunk ki, holott azon a találkozón is voltak periódusok, mikor megnyugtató volt az előnyünk. Szóval van miért visszavágni egyrészről, másrészről pedig ez az idegenbeli mérkőzés még talán a könnyebbik fajtából való. Azt mondhatom, hogy jól ismeri egymást a két társaság, igazán nagy meglepetést egyik sem tud okozni a másiknak, ezért az fog nyerni, aki jobban akarja majd a győzelmet. Én egy hasonlóan okos és kemény hozzáállást várok, mint legutóbb ugyanebben a teremben a Vasas ellen mutattunk, mert akkor semmi probléma nem lehet. Nálunk mindenki egészséges, elméletileg minden rendben van, úgyhogy én nagyon hiszek abban, hogy a hét meccsből az első győzelmünket meg is szerezzük.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .