Parádés kezdés, vissza-fogottabb folytatás, magabiztos különbségű győzelem.
 
A nagy ellenlábas BKG otthonában elszenvedett sokkoló hétközi vereségüket követően a sereghajtó MTK ellenében adódott javítási lehetőségük a tarjániaknak, akik bár egyértelmű esélyesként várhatták a vasárnap esti összecsapást, aktuális formájukat, illetve a felek előző évi, hasonló felállásban megvívott, s meglepő vendégsikerrel záruló összecsapását is tekintetbe véve, egyáltalán nem mehettek biztosra. Ennek megfelelően a Szabó-legénység az első pillanattól nagyon komolyan vette feladatát, s a találkozó elején valósággal lerohanta megilletődötten kezdő, s egykettőre kétszámjegyű hátrányba kerülő riválisát. Miközben a törökbálintiakat teljesen megbénította Karanfilovszkiék kőkemény, pörgős védekezése, a túloldalon szinte mindenkinek sült a keze: Juhász meccsnyitó dupláját egy – főként Sömenek és Herendic találatai által fűtött – 20–2-es hazai futas követte, s az első negyed hajrájához közeledve a piros-feketék máris csaknem húsz egységgel tartottak előbbre. Noha a folytatásban valamelyest felocsúdni látszott a kábulatból Horváth Balázs alakulata, a negyedfordulón, ha lehet, még magasabb sebességi fokozatba kapcsolt az SKSE csapata. A mieink, Boinitzer, Sömenek, Bogatin és Hajdu tripláira, valamint Bán, Joó és Molnár ketteseire alapozva ezúttal egy 26–5-ös etapot repesztettek, s három perccel a nagyszünet előtt immár 48–16-ra vezettek.
Noha az első félidőt zsinórban tíz vendégpont zárta, az addig látottak alapján nehezen tűnt elképzelhetőnek, hogy a második húsz perc bármilyen komolyabb fordulatot tartogathatna. A térfélcserét követően, a hazai védelem fellazulását kihasználva, mindenesetre már sokkal gyakrabban válaszolgattak ellenfelük találataira a főként távoli dobásokra apelláló kék-fehérek, akik közül ekkortájt különösen Jilling és az „SKSE-specialistának” számító Farkas jeleskedtek. A látogatók a harmadik periódusban összesen hat triplával kínálták meg a mieinket, igaz, Sömenek és Molnár eredményességének hála, a záró felvonás elejére a feleket elválasztó távolság így is csupán minimálisan csökkent. Csakhogy a sikert már úgy tűnt el is könyvelő piros-feketék 69–49 után egy ötperces gólszünetet tartottak, melyet kihasználva az újabb négy trojkát elsüllyesztő MTK-sok a finisbe fordulva kilenc pontra felzárkóztak. A visszatérő Molnár azonban 69–60 után gyorsan összerántotta, s a mezőny legjobbjának bizonyuló Sömenekkel (21 pont, 14 lepattanó) karöltve egy 9–0-ás meccszáró rohamra vezette az SKSE csapatát, amely, főként kiváló első félidei produkciójának köszönhetően, végül magabiztos különbségű győzelemmel érvényesítette a papírformát.
 
NB I/B, Piros-csoport, 15. forduló
Salgótarjáni KSE – MTK-Elite Basket 78–60 (27–10, 21–16, 18–20, 12–14)
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött, vezette: Lengyel, Gál J., Menyhárt.
Salgótarján: Herendic 7/3, KARANFILOVSZKI 12/6, Boinitzer 7/3, Nshimba 5/3, SÖMENEK 21/3. Csere: MOLNÁR M. 7, Bogatin 3/3, Bán 7/3, Joó 4, Hajdu 5/3. Edző: Szabó Zoltán.
MTK-Elite Basket: JAKAB P. 7, JILLING 18/15, Juhász 2, Hegedűs A. 3/3, Takács A. 4/3. Csere: Spiriev A. 3/3, Láncos 7/3, FARKAS D. 16/12. Edző: Horváth Balázs.
Az eredmény alakulása. 3. perc: 7–2, 7. perc: 20–4, 13. perc: 34–13, 17. perc: 48–16, 20. perc: 48–26, 25. perc: 57–32, 28. perc: 59–44, 32. perc: 69–49, 36. perc: 69–60.
 
Szabó Zoltán: – Gratulálok a srácoknak, ma mindenki hozzá tudott tenni a sikerhez, már az első félidőben valamennyi pályára lépő játékosunk szerzett pontot. Voltak periódusok, amikor a támadójátékunk megakadt, illetve a védekezésünk sem volt végig kellően hatékony, mindezek ellenére, azt gondolom, a győzelmünk egy percig sem forgott veszélyben. Az MTK jobb csapat attól, mint amit pillanatnyi helyezése mutat, biztos vagyok benne, hogy meg fognak indulni felfelé a táblázaton, amihez sok sikert kívánok nekik! Sűrű a program, de próbáljuk a hibákat együtt kijavítani és mérkőzésről-mérkőzése előre lépni.
Horváth Balázs: – Először is szeretnék gratulálni a Salgótarján csapatának, hiszen domináltak az egész mérkőzésen és gyakorlatilag lesimáztak minket, főleg az első félidőben. Azt gondolom, hogy a mi társaságunknak abban kell nagyon nagyot fejlődnie, hogy nem szabad ilyen mentalitással és ilyen „nem akarással” pályára lépnie. Amikor ezt rendbe tettük és tisztázódott bennünk, hogy ma kosárlabda mérkőzést játszunk, s végre elkezdtünk agresszívan védekezni, elkezdtünk odaérni a dobásokra, kizártunk és összeszedtük a lepattanókat, akkor mi is találtunk ritmust és abban a pillanatban kosarakat is tudtunk szerezni a másik oldalon. Óriási probléma, hogy a kettő- és hárompontos kísérleteink száma 22-34 utóbbi javára, ilyen mutatóval pedig nagyon nehéz hosszú távon eredményesnek lenni. Ezen is változtatnunk kell, de a legfontosabb, hogy akarjunk kosárlabdázni és akarjunk úgy kilépni a pályára, hogy elhisszük, tudunk nyerni. A második félidei játékunkkal egyébként elégedett vagyok, csak azt szeretném, ha negyven percig hasonló mentalitással tudnánk kosárlabdázni.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .