Remek idegenbeli győzelemmel tért vissza a pontvadászatba Szabó Zoltán legénysége.
 
Öt héttel legutóbbi bajnoki találkozóját követően kezdte újra szereplését az NB I/B-s pontvadászatban az SKSE együttese, melynek tagjai jórészt csak a legutóbbi napokban értek a koronavírus-fertőzést követő, kötelező egészségügyi procedúra végére. Így azután a mieink gyakorlatilag komolyabb felkészülés nélkül, csupán egy-két ráhangoló edzéssel a hátuk mögött ugrottak neki a péntek esti északi rangadónak, ennek ellenére Sömenekék mozgása már meccs elején sem tűnt különösebben „rozsdásnak”. Védekezésükről mindet elmond a vendéglátók öt perc alatt összekapart szerény négy pontja, s az öt kihagyott büntetőtől eltekintve támadójátékukat sem érhette különösebb kritika (6–13). S noha a folytatásban némileg azért alábbhagyott a kezdeti lendület, a Kozák fivérek által a nyitó negyed végén levezényelt 18–6-os miskolci futás a találkozó menetében csupán átmeneti fordulatot eredményezett. A rövid pihenőt követően a mindinkább tarthatatlanná váló Herendic remeklésével ugyanis a piros-feketék villámgyorsan visszaragadták a vezetést, sőt Bogatin, Nshimba és Joó hármasaival a nagyszünethez közeledve immár kilencegységnyire hízott a különbség. A félidő hajrája pedig valóságos Sömenek show-t hozott: az egyebek mellett háromból három triplát is bebombázó tarjáni „cséká” zsinórban szerzett tizenkét pontjával ekkortájt szinte egymaga vert vissza minden hazai rohamot (48–56).
A meccs képe a fordulást követően sem sokat változott, a miskolciak becsülettel küzdöttek a felzárkózásért, ám a zónavédekezésével riválisának továbbra is sok kellemetlenséget okozó Szabó-legénység gyakorlatilag minden ilyen irányú kísérletet csírájában elfojtott. Ebben a szakaszban ismét a tanárian játszó Herendic vette a hátára a csapatot, míg Joó, Bán és Molnár értékes „segédpontokkal” segített biztos távolságban tartani a hazai alakulatot. A harmadik felvonás végén ugyan az egyetemisták még egyszer nekidurálták magukat, ám 9–2-es negyedzáró sorozatukra a mieink a záró tíz perc elején egy 10–0-ás széria formájában adták meg elutasító válaszukat (65–82). Ezzel pedig a legfontosabb kérdések tulajdonképpen el is dőltek, a négyhetes „betegszabadságunkról” visszatérő piros-feketék ugyanis a várakozásokkal ellentétben a végére sem fogytak ki a szuflából, sőt a mezőny legjobbjának bizonyuló Herendic (28 pont, 9 gólpassz) révén a finisben picit még bele is erősítettek. Remek támadójátékkal kivívott tizennégy pontos idegenbeli sikerük a körülmények ismeretében mindenképpen nagy bravúrnak mondható, egyúttal reménykeltő az előttünk álló napok még komolyabbnak ígérkező erőpróbáira nézve: szerdán Veszprémben, míg szombaton odahaza, a Baja ellen vár a gárdára fontos rangadó.
 
NB I/B, Piros-csoport, 10. forduló
MEAFC-Miskolc – Salgótarjáni KSE 83–97 (24–19, 24–37, 17–16, 18–25)
Miskolc, Egyetemi körcsarnok, zárt kapuk mögött, vezette: Sallai, Bagi, Makrai.
Miskolc: KOZÁK M. 28, Orliczki 2, KOZÁK B. 14/3, Montai 5, Lippai 3. Csere: Tóth B. 6/3, HOMOKI 15, Sándor B. 3/3, Tóth V. 5, Béres N. 2, Gadus. Edző: Szollár Gergő.
Salgótarján: HERENDIC 28, Karanfilovszki 1, BÁN 14/6, JOÓ 7/3, SÖMENEK 26/9. Csere: Boinitzer 2, Bogatin 5/3, MOLNÁR M. 9/3, Nshimba 5/3, Hajdu, Csépányi. Edző: Szabó Zoltán.
Az eredmény alakulása. 5. perc: 4–9, 8. perc: 17–15, 12. perc: 24–24, 16. perc: 33–42, 22. perc: 49–61, 26. perc: 56–70, 32. perc: 65–82, 36. perc: 75–85, 38. perc: 77–94.
Kipontozódott: Orliczki (39.).
 
Szollár Gergő: – A védekezésünk sajnos kritikán aluli volt, egyéni felelősségvállalás nem nagyon volt nálunk. Támadójátékunk, azt gondolom, a hibák ellenére összességében nem volt rossz, viszont a hárompontosokkal továbbra is szenvedünk. Gratulálok és további sok sikert kívánok a Salgótarjánnak!
Szabó Zoltán: – Gratulálok a csapatomnak, hogy egy ilyen nehéz időszak után is nagyon jó meccset tudtunk játszani. Voltak hibaink, főleg védekezésben, de ezt extra támadójátékkal sikerült kompenzálnunk. Nincs még senki megfelelő kondícióban, ami érthető is négy hét kihagyás után, de dolgozunk, hogy minél előbb utolérjük magunkat.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .