Szombati útravaló fiainknak: a sebzett vad is tud nagyot harapni.
 
Múlt pénteki, váratlanul simára sikeredett nyíregyházi vereségünket követően az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának hét végi fordulójában a meglepően gyenge rajtot produkáló MAFC (11., 1-3) együttesét látjuk vendégül. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban szombaton este hat órakor kezdődő összecsapással komoly erőltetett menetbe kezd csapatunk, hiszen az előttünk álló két hétben nem kevesebb, mint öt mérkőzés vár Szabó Zoltán legénységére. Az embert próbáló sorozat nyitó összecsapása előtt Dániel Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk.
– A bajnokesélyes Nyíregyháza otthonában elszenvedte idei első vereségét csapatunk, ráadásul, a várakozásokkal ellentétben, gyakorlatilag megszorongatnunk sem sikerült az éllovast. Ön miként értékeli a múlt pénteki produkciót?
– Egyáltalán nem ilyen szereplésre számítottam, kifejezetten sajnálom, hogy nem éltünk a lehetőséggel. Nem azt mondom, hogy nyernünk kellett volna, de egy szoros meccset mindenféleképpen játszhattunk volna. Szerintem ennek egy oka van, miszerint a fiúk egy része „bekakált”. A statisztika azt mutatja, hogy szinte mindenben ugyanolyanok voltunk, ha nem jobbak, mint a vendéglátók, de a dobáspontosságunk katasztrofális százalékot mutatott. Tizenöt éve biztos nem volt labda a kezemben, de ennyit még én is bedobtam volna. Ballal, háttal, ellenszélben. Ez elfogadhatatlan ilyen kvalitású játékosoktól, élmezőnyös álmokat dédelgető csapattól. Ezen ment el az összecsapás. Voltak fordulópontok, amik meghatározták az egész mérkőzés menetét, amikből természetesen mi jöttünk ki rosszul. Belealudtunk a kezdésbe, elbambultunk az első félidő legvégén, nem tudtuk gólokra váltani a mezőnyfölényünket a második félidő elején, aztán sorsszerűen át is szaladtak rajtunk a harmadik negyedben, mint kislibán a zsenge tavaszi fű. Persze aztán kozmetikáztuk kicsit az eredményt, de szerintem ez sem csak rajtunk múlott. Gyakorlatilag jó edzőpartnerei voltunk a Nyíregyházának, akik éltek is a lehetőséggel. Mindezek ellenére, én azt mondom, hogy ez csak egy meccs volt, talán pont az, amelyiket nem biztos, hogy most nekünk kellett nyerni, ezért levonjuk a tanulságokat, dolgozunk tovább és koncentrálunk a következő összecsapásra.
– Amely a MAFC elleni hazai találkozó lesz. Milyen mérkőzésre számít szombaton?
– A MAFC elleni sikerünknek a kulcsa, hogy ne higgyük el, hogy könnyű meccs lesz, hogy ez a MAFC már nem az a MAFC, hogy tele vannak sérültekkel, hogy hazai pályán úgy is behúzzuk. Ezt próbáljuk sulykolni a fejekbe, mert akármilyen sebzett is most a fővárosi csapat, azért ez egy harapós társaság, a gondok pedig elég sokszor megacélozzák az izmokat és az akaratot, ezért biztos vagyok abban, hogy sokkal nehezebb lesz ez a meccs, mint ahogy a legtöbben gondolják. Egyrészről vannak olyan játékosaik, akik bármire képesek, akár hihetetlen extrákra is, illetve remek az utánpótlásuk, ahonnan előhúzhatnak olyan fiatal, ezen a szinten még ismeretlen srácokat, akik majd köszönik szépen és élnek a lehetőséggel. Tehát rangadóra készülünk, egy erős ellenféllel szemben, ahol mindent meg kell mozgatnunk azért, hogy győzni tudjunk. Valljuk be, a Nyíregyházán elszenvedett vereség benne volt a pakliban, ezért ez biztosan nem küldött minket padlóra, tehát normál üzemmódban, hatékonyan tudtuk eltölteni az elmúlt egy hetet. Kisebb sérülések ugyan nehezítik a dolgunkat, de ez nem hiszem, hogy alapvető problémát jelent. Ismét egy koncentrált, energiával teli kezdést várok, amire aztán lehet építeni. Fontos lenne egy újabb győzelem, hogy ismét lendületbe jöjjünk, mert olyan széria előtt állunk, amiből akár egész pompásan is kijöhetünk.
 
A következő két hét bajnoki- és kupaprogramja
Október 24., szombat, 18.00 óra: SKSE – MAFC
Október 28., szerda, 18.00 óra: SKSE – NKA Pécs
Október 31., szombat, 15.30 óra: Budapesti Honvéd – SKSE
November 4., szerda, 20.00 óra: Gödi SE – SKSE (Hepp Kupa)
November 7., szombat, 18.00 óra: SKSE – TF-Budapest

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .