Egyelőre a terveknek megfele-lően alakul felnőtt együttesünk felkészülése.
 
Háromhetes alapozó munkát követően a hét végén első előkészületi mérkőzéseit is lejátssza Szabó Zoltán csapata, amely pénteken és szombaton – címvédőként – a hagyományos tiszaújvárosi Phoenix Kupán lép pályára. Ennek apropóján Dániel Tamást kérdeztük a gárdával kapcsolatos legfrissebb hírekről.
– Viszonylag nyugodtan, rengeteg munkával, kínozással teltek az első hetek a felkészülésből – kezdte tájékoztatóját a mieink klubmenedzsere. – Ez annak az időszaka, amikor a fizikális feladatok kerülnek előtérbe, de természetesen párhuzamosan már a taktikát is rakjuk össze. A csapat teljes, mindenki végezte a dolgát, bár azért kisebb problémák voltak, egy-egy térd bedagadt, merevek lettek az izmok, de ezeken mindig tudunk segíteni. Sokat jelent, hogy nagyon változatosak a foglalkozások, részben erre törekszik Szabó Zoltán is, de vannak külső segítőink, akik által az aerobik, a speciális erősítés és a jóga is beépülnek a programba. Kifejezetten jó a hangulat a nagy terhelés ellenére és ez ki is hat a munkára. Egyelőre minden a tervezettek szerint megy, így a hét végén lejátsszuk első felkészülési mérkőzéseinket is, mert meghívást kaptunk Tiszaújvárosba, a szokásos Phoenix Kupára. Itt pénteken a házigazdákkal találkozunk, míg másnap, az eredményektől függően, vagy a MEAFC, vagy a DEAC U23-as csapata lesz az ellenfelünk. Nagyon az elején tartunk, ezért nincs semmi különösebb elvárás, gyakoroljunk, próbálgassuk azokat az új elemeket, amiket be kell építeni és szokja egymást a társaság. A szeptember végi rajtig úgy is lesz még jó néhány edzőmeccsünk, ahol lehet finomítani a dolgokon. Ezekről majd később tájékoztatjuk szurkolóinkat.
– Apropó szurkolók, megszületett már a hivatalos döntés a mérkőzések nyilvánosságáról, a nézők részvételével kapcsolatos előírásokról?
– Pontos protokollt még nem ismerünk, a szövetség most dolgozza ki az EMMI ajánlása alapján, hogy milyen szabályokat kell majd betartanunk, és betartatnunk a mérkőzéseken. Egy biztos, sokba fog kerülni. De ezen nem fogunk spórolni, mert a biztonság a legfontosabb. Azt látjuk, hogy szeptember végén kezdődik a bajnokság, a sorsolásunk szerintem kifejezetten jónak mondható, az első mérkőzést várhatóan szeptember 26-án, szombaton itthon játsszuk a BKG Príma SE ellen. Pillanatnyilag az egyeztetések folynak, amint végleges lesz a menetrend, minden fórumunkon közzé tesszük.
– A fentiek alapján anyagilag a korábbiaknál megterhelőbb idénynek nézhetünk elébe.
– A feladatok és a többletterhek ismeretében nyilván egyeztetünk az önkormányzattal, támogatóinkkal, mert az valóban jól látszik már most is, hogy lényegesen többe fog kerülni ez az idény, mint egy átlagos bajnoki szezon. Nyilván nem csak a felnőtt csapatról kell gondoskodnunk, hanem több száz gyerek kosárlabdázását is biztonságosan és a lehető legjobb szinten kell megoldanunk. Ehhez kapcsolódóan a jövő héten indítunk egy akciót, amiben nem csak a helyi támogatóinkat szeretnénk bevonni, hanem országos szinten is gondolkodunk cégek, intézmények, magánszemélyek megszólításában. Az érzékelhető recesszió ellenére egyéb terveink is vannak a sportcsarnokkal, sportcentrummal kapcsolatban, amiket elindítottunk és, reméljük, ezek eredményét is láthatják majd szurkolóink, illetve a létesítményeket látogatók. Nagyon az elején vagyunk a bajnoki évnek, még a felkészülés feléhez sem értünk el, de bízunk abban, hogy a körülmények nem befolyásolják majd alapvetően munkánkat, szereplésünket, sikerül egy valóban ütős csapatot összerakni, amely talán képes lesz beleszólni akár a dobogós helyek sorsába is.
                                
A tiszaújvárosi Phoenix Kupa menetrendje
Augusztus 28., péntek
16 óra: Salgótarjáni KSE – Tiszaújvárosi Phoenix KK
18 óra: Miskolci EAFC – DEAC U23
Augusztus 29., szombat
16 óra: bronzmérkőzés
18 óra: döntő

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .