„Úgy kell pályára lépnünk, mintha az életünk múlna ezen az összecsapáson!”
 
A sereghajtó Nagykőrös otthonában elszenvedett múlt hét végi fiaskó után az NB I/B-s pontvadászat 22. fordulójában a 9-12-es mutatójával a Piros-csoport tabellájának tízedik helyén állomásozó BKG-Príma SE csapatát látja vendégül együttesünk. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban szombaton 18 órakor kezdődő összecsapás kapcsán Dániel Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk.
– Egy tízes nyeretlenségi szériából érkező riválissal szemben sikerült „lezakóznunk” múlt szombaton. Mennyire rázta meg a nagykőrösi fiaskó?
– Annak ellenére, hogy „csak” kilenc ponttal kaptunk ki, én katasztrófaként élem meg ezt a meccset. Nem az a szándékom, hogy bárkit is megsértsek, de egy ilyen csapattól, akár még idegenben is, kikapni, főleg egy nagy reményeket dédelgető társaságnak, mint mi, egyszerűen szégyen. Azt kell mondanom, hogy múlt hét szombaton egy halom nyulat láttam szaladgálni, egy retek, koszos, kosárlabdára már vagy húsz éve alkalmatlan teremben. Ez persze nem kifogás, mármint a terem állapota, mert nem ezért kaptunk ki, mint ahogy a játékvezetés sem befolyásolta alapvetően a mérkőzést, bár voltak szemléletbeli problémák ezzel kapcsolatban is. Lehet, hogy a környezet, lehet, hogy az ellenfél durvaságot sem nélkülöző agresszivitása, lehet, hogy a most visszatérő és nyerő embernek bizonyuló „gólem” riasztotta meg a mieinket, de tény, hogy elképzelés nélküli vesszőfutás volt ez az összecsapás. Kétségtelen, hogy remek statisztáknak bizonyultunk, így mi lettünk a falunap legnagyobb attrakciója. Én értem azt, hogy félelmetes egy 220 centiméter magas kosárlabdázó, de másfél éve nem játszott, ráadásul annyi súlyfölösleg volt rajta, mint a teljes japán szumóválogatotton. Ettől a palitól csináltuk össze magunkat, mert egy rendes, szemet gyönyörködtető faultot sem láttunk a mieinktől az egész meccsen, senki nem akadt, aki eljátszotta volna Dávidot, trükknek, piszkálódásnak, hergelésnek nyoma sem volt. Szóval nem tettünk ellene semmit, és igazán nem tettünk azért sem, hogy győzzünk ezen a meccsen. Az rohadt kevés, hogy „gyerünk skacok, megcsináljuk!”, meg már unalmas is. 
– Egy vereség soha nem jön jókor, ám ez most kifejezetten rosszkor érkezett…
– Kétségtelen, hogy ez egy nagyon fájó kudarc volt, egyrészt a mikéntje miatt, másrészt magunkra húztuk a mögöttünk lévőket, harmadrészt pedig igencsak megmutatta játékosaink mentális hiányosságait. Hab a tortán, hogy Berkics Bence személyében az egyik legstabilabb teljesítményt nyújtó játékosunk meg is sérült, úgyhogy rá jó ideig nem számíthatunk.
– A hét végén egy jó erőkből álló, ám az utóbbi időszakban látványosan gyengélkedő együttest látnak vendégül. Mire számít a BKG-Príma SE elleni összecsapáson?
– Röviden annyi, hogy már az életünkért kell, hogy küzdjünk, mert igen nehéz a sorsolásunk az alapszakasz végjátékában, így ha a hazai mérkőzéseinket nem tudjuk hozni, akkor még a nyolcba kerülés is veszélyben lehet. Riválisunk valóban nincs jó passzban, de ez nem nyugtathat meg minket, mert ellenük mindig kínlódunk, abszolút nem fekszik a stílusuk. Nagy kérdés, hogy mennyire viselte meg a társaságot a nagykőrösi eset, mennyire tudtunk regenerálódni az egy hét alatt, természetesen elsősorban fejben, mert itt most extra teljesítmény kell ahhoz, hogy győzni tudjunk. Jó hír, hogy Sömenek térde sokat javult a kezelésektől, így ő már kezdi visszanyerni megszokott formáját, de a többiek is rendben vannak és remélhetőleg felfogták a helyzet súlyát. Nincs világvége hangulatom, de nem túl jó a szám íze, amin azért egy újabb győzelem segíthet. A játékosokat, a csapatot továbbra is képesnek tartom bármelyik ellenfél legyőzésére, de ehhez most és az elkövetkezendő hetekben jóval több kell. Úgy kell pályára lépniük, mintha az életük múlna ezen az összecsapáson, mert csak nem kellene tönkretennünk azt a sok remek teljesítményt, ami mögöttünk áll. Ismét szombaton, ismét 18 órától játszunk, ami ugye a legideálisabb, remélhetőleg szépszámú közönség előtt, úgyhogy nekünk csak egy apró, nüánsznyi dolgot kell hozzátennünk, hogy tényleg remek legyen az este: meg kell vernünk a BKG-t!

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .