Fontos lenne, hogy két ponttal távozzon a sereghajtó kőrösiek otthonából csapatunk.
 
A Dr. Hepp Ferenc amatőr kupa – budafoki sikerrel zárult – négyes döntője miatt beiktatott kéthetes bajnoki szünetet követően a 2-18-as mutatójával a Piros-csoport tabellájának utolsó helyén szerénykedő Nagykőrösi Sólymok KE vendégeként folytatja szereplését együttesünk. A nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermében szombaton 17 órakor kezdődő összecsapás kapcsán Dániel Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk.
– A bajnoki szünet előtt egyik közvetlen riválisát fogadta, s győzte le magabiztosnak mondható különbséggel Szabó Zoltán legénysége. Hogyan értékeli a TF-Budapest elleni, 70–58-as sikerrel zárult összecsapást?
– Egy végig kontrollált és kézben tartott mérkőzésen vagyunk túl, amit egy kifejezetten jó erőkből álló rivális ellen nyertünk meg. Annak ellenére, hogy egyáltalán nem voltak jók az előjelek, gondolok itt elsősorban Sömenek Martin sérülésére, aki nem is tudta vállalni a játékot, illetve a mérkőzés folyamán, egy rossz leérkezés után, Herendic is harcképtelennek tűnt, de a fickót nem ilyen fából faragták, úgyhogy a fájdalmai ellenére is klasszisteljesítménnyel vezényelte le az összecsapást. Lehetett látni, hogy most több olyan játékosunk is előlépett vezérposztra, még ha csak rövid ideig is, akik eddig esetleg kevesebbet tudtak hozzátenni a produkciókhoz. Ezúttal gyakorlatilag mindenki jól szállt be a meccsbe, hasznosan és ponterősen is játszott, úgyhogy ez valóban egy igazi csapatmunka, egy valódi közös siker volt. Azért is volt fontos, hogy nyerjünk, mert az MTK elleni kisiklás kissé érthetetlen volt számomra, úgyhogy mindenféleképpen kellett az önbizalom visszaszerzése és ezáltal a stabil ötödik helyünk megőrzése. Továbbra is az a célunk ugyanis, hogy az előttünk lévők nyakán lihegjünk, és ha hibáznak, akkor mi ott legyünk és elfoglalhassuk a helyüket. Nem lesz egyszerű, mert a Veszprém is kezd magához térni a tetszhalott állapotából, illetve a budafokiak továbbra is nagyon határozott produkciót mutatnak, így velük is nehéz lesz helyet cserélni. Persze e mellett figyelnünk kell azokra is, akik viszont minket akarnak beelőzni, éppen ezért lesz nagyon-nagyon fontos, hogy a következő két találkozónkat, Nagykőrösön és idehaza a BKG ellen, megnyerjük.
– A tabella alapján előbbi összecsapáson egyértelmű esélyesként léphet pályára együttesünk, ám tudvalévő, hogy Nagykőrösön azért soha nincs egyszerű dolguk a vendégcsapatoknak. Mire számít a szombati találkozón?
– Szabó Zoli adott egy hosszabb pihenőt a múlt hét elején, de aztán szerdától nagyon keményen gyepálta a fiúkat, hogy olyan állapotban legyünk szombatra, amilyenben lennünk kell ahhoz, hogy Nagykőrösön, egy igen nehéznek ígérkező mérkőzésen is nyerni tudjunk. Mert hiába utolsó a Nagykőrös, és aratott csak két győzelmet ez idáig, nagyon veszélyes társaság, főleg abban a jobb időket is megélt iskolai tornateremben, ami sok mindenre alkalmas, de NB I/B-s kosárlabdára viszonylag kevésbé. És persze számolnunk kell a hazaiak lelkesedésével, és azzal, hogy nekik már nagyjából minden alapszakaszbeli meccs eredménye érdektelen, mert így is úgy is a kiesés ellen kell játszaniuk a play out-ban. Bár lehet, hogy ők alapvetően másképp gondolkodnak, de pont ezt kell megakadályoznunk, és az első perctől kezdve kompromisszummentes, egyértelmű játékkal kell megmutatnunk, hogy itt csakis mi nyerhetünk. Nagyon fontos a kezdés, nagyon fontos az eleje, mert ilyen helyszínen, egy ilyen csapat ellen nem hagyhatjuk a végjátékra a döntést. Sérültjeink javulnak, már Sömenek Martin is edzésbe állt, így remélhető, hogy teljes csapattal tudunk pályára lépni. Hangsúlyozom, nagyon kell ez a következő két meccs ahhoz, hogy a legutolsó négy találkozóval esetleg följebb csúszhassunk a tabellán. Jó munkát végeztünk ezen a héten is, jó a hangulat is, így azt gondolom, nincs akadálya az újabb sikernek.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .