Fegyelmezett, egységes csapat-játékkal fontos győzelmet aratott a Szabó-legénység.
 
Nem a legjobb előjelekkel, a térdsérüléssel bajlódó Sömenek Martin személyében legeredményesebb pont- és lepattanószerzője nélkül várta a palánk alatti játékban kimondottan erős TF-Budapest szombat esti vendégjátékát az SKSE csapata, amely azonban az első percekben máris komoly tanújelét adta, hogy kulcsembere távollétében is a két pont begyűjtésének egyértelmű szándékával lép pályára. A védekezésüket szokásukhoz híven ezúttal is igen alaposan megszervező piros-feketék Nshimba dupláira, valamint Boinitzer trojkájára alapozva egy remek, 9–1-es etappal kezdtek, sőt, Herendic kettő plusz egyes akciója nyomán, kisvártatva már egy kerek tízessel vezettek. Csakhogy a nyitó negyed derekán a lendületesen kezdő horvát játékmester egy leérkezésnél a bokáját fájlalva a földön maradt, s kiválása alaposan visszavetette a tizenhét pontnál négy hosszú percre lehorgonyzó tarjániakat. Az éledezni látszó fővárosi gárda a hazai oldalon eluralkodó átmeneti zűrzavart kihasználva a kisszünetet egy Somogyfoki és Ivosev találataira alapozott 12–0-ás futással foglalta keretbe, melynek köszönhetően a második felvonás elejére utol is érte megtorpanó riválisát Vladimir Vlaszki együttese. Ám a komoly ápolást követően visszatérő Herendic még idejében rendezni tudta a sorokat, s 17–17 után az elől-hátul egyaránt jeleskedő Karanfilovszki öt pontjával és Berkics szép hármasával a mieink ismét faképnél hagyták az első húsz percben 1/18-as triplamutatóval riogató riválisukat. A hajrában pedig Hajdu két centergólja és Kovács Martin távoli kosara növelte tovább a különbséget, amely így a nagyszünetre már újfent meghaladta a tíz egységet (35–24).
A harmadik szakaszt Herendic újabb kettő plusz egyes akciója nyitotta, amelyre azonban egy 8–0-ás sorozattal válaszolt az Ivosev révén gyors egymásutánban két hárompontost is elsüllyesztő vendéggárda. S bár a Berkics-Boinitzer párosnak kisvártatva sikerült egy hasonló volumenű ellencsapást prezentálnia, az alaposan belelendülő szerb-magyar erőcsatár sorozatos találatainak, illetve a fiatal Karosi értékes segédpontjainak köszönhetően a folytatásban is viszonylag szorosan alakult a csata. Az utolsó rövid pihenő környékén többször is csupán hat pont választotta el egymástól a feleket, igaz a fontos pillanatokban hazai oldalon mindig akadt valaki – s a csapat erejét mutatja, hogy szinte mindig másvalaki –, aki továbblendítette az elakadni látszó szekeret. Míg a záró periódusra a Tehetséges Fiatalok együttese végképp egyszemélyes csapattá vált, a piros-feketéknél a kevesebbet játszók közül Hajdu, Csabák, vagy éppen Piukovics is remek találatokkal vétette észre magát. Utóbbi hárompontosa 54–48 után egy 8–2-es SKSE-roham nyitányát jelentette, ami, mint kiderült, a két pont sorsát gyakorlatilag végleg el is döntötte. Hiába szórta ugyanis a csapata utolsó tizenkét pontját magára vállaló Ivosev a hátralévő időben is ellenállhatatlanul a kosarakat, egyetlen fecskeként nem csinálhatott nyarat. A meccs nagyobb részében elsőrangú védőmunkát bemutató tarjániak a hajrában a sérülten is csapata legjobbjának bizonyuló Herendic (10 pont, 6 lepattanó, 13 gólpassz, 3 szerzett, 0 eladott labda), a Sömeneket remekül helyettesítő Nshimba (12 pont, 10 lepattanó), valamint Berkics révén különösebb gond nélkül biztosították be győzelmüket, melynek jogosságához a találkozó összképe alapján igazából kétség sem férhetett.
 
NB I/B, Piros-csoport, felnőttek, 20. forduló
Salgótarjáni KSE – Tehetséges Fiatalok-Budapest 70–58 (17–13, 18–11, 19–22, 16–12)
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 450 néző, vezette: Gál J., Földi, Drenyovszki.
Salgótarján: HERENDIC 10, KARANFILOVSZKI 7, BOINITZER 9/3, Berkics B. 12/3, NSHIMBA 12. Csere: Csabák 2, Szanyi 2, Piukovics B. 6/6, Hajdu 7/3, Kovács M. 3/3. Edző: Szabó Zoltán.
TF-Budapest: Czura 7, Beák G. 2, Karosi 6, IVOSEV 33/15, Timkó. Csere: Somogyfoki P. 6, Kovács Barnabás, Kerkai 2, Kopasz, Kutrovich 2. Edző: Vladimir Vlaszki.
Az eredmény alakulása. 4. perc: 9–1, 8. perc: 17–5, 12. perc: 17–17, 16. perc: 28–18, 24. perc: 38–32, 27. perc: 46–34, 31. perc: 54–48, 35. perc: 62–50, 38. perc: 64–56.
Kipontozódott: Piukovics B. (34.).
 
Szabó Zoltán: – Gratulálok a srácoknak, nehézségeink ellenére igazi, nagybetűs csapatként játszottunk. Mindenki hozzátette a magáét és egy-két apróbb hibától eltekintve mindent megvalósítottunk abból, amit a héten gyakoroltunk, ez vezetett ehhez a nagyon fontos győzelemhez. Büszke vagyok a CSAPATRA! A TF együttesének sok sikert kívánok a folytatásban.
Vladimir Vlaszki: – Kemény mérkőzés volt ez a számunkra, támadásban például egyáltalán nem tudtuk megvalósítani, amit szerettünk volna. Keveset passzoltunk, túl sokszor akadt meg egy-egy embernél a labda. Gratulálok a jól játszó salgótarjáni csapatnak!

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .