Felszabadult játék, parádés dobóforma, magabiztos siker a pécsi fiatalok ellen.
 
A tarjániak hétközi fájó, Vasas elleni fiaskójuk feledtetésére, míg a pécsi fiatalok a Budafok és a MAFC után egy újabb élbolyban tanyázó együttes megszorongatására készültek szombat este, s amint az a feldobás után hamar nyilvánvalóvá vált, csatatervét ezúttal egyik gárda sem a kőkemény védekezésre építette. Már az első pillanattól kezdve szinte számolatlanul potyogtak a kosarak, hazai részről különösen az övéi első tizenhárom pontjából tízet magára vállaló Dragasevics, míg a túloldalon az ugyanezen idő alatt nyolcig jutó Sömenek kapta el a fonalat. A nyitó negyed közepéig nem is nagyon tudott szabadulni egymástól a két alakulat, 13–13 után azonban a piros-feketék egy még magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak. A mieink az egyaránt kiváló beszállónak bizonyuló Karanfilovszki és Kovács Martin vezetésével valóságos triplazáport zúdítottak ellenfelükre, a szintén a kispadról érkező Nshimba-Csabák páros értékes segédpontjaival pedig a kisszünet előtt máris tízegységnyire nőtt az első hét távoli kísérletéből hatot értékesítő (a meccset végül majd 13/23-as, 57%-os mutatóval záró) Szabó-legénység előnye. Noha a vendéglátók, főként Carev és Daragsevics révén, a kisszünet után is próbáltak kellemetlenkedni, a továbbra is jórészt remeklő második sorukat szerepeltető tarjániak riválisuk minden találatára könnyűszerrel meg tudtak felelni. S ha a mieink hatékonysága romlott is valamicskét, védekezésben éppen annyit javultak Berkicsék, hogy kétszámjegyű előnyüket egy pillanatig se fenyegesse veszély (43–54).
A harmadik periódust két hazai kosár nyitotta, ám a nagyszünetet jó két perccel meghosszabbító SKSE visszafogott kezdését kisvártatva egy 9–1-es rohammal korrigálta. A mieink támadójátékára továbbra sem igazán lehetett panasz, szépen járt a labda kézről-kézre, s amellett, hogy (a meccs legvégén beszálló Szőke Szabolcs kivételével) valamennyi pályára lépő játékos betalált, mindenki kiosztott legalább egy gólpasszt. Az ezúttal főként a játékszervezésben jeleskedő Herendic egymaga tizenegyszer hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait, akik közül a megszokott dupla-dupláját ezúttal is üzembiztosan szállító Sömenekkel (21 pont, 10 lepattanó) a pécsi fiatalok például egyáltalán nem tudtak mit kezdeni. Ám ezúttal korántsem kizárólag a megszokott húzóemberek vitték a prímet, olyannyira, hogy a kispadról beszállók pontszerzés terén 59–41 arányban felül is múlták a kezdőket. Az utóbbi időben csak epizodistának számító Kovács Martinnak (14 pont, 4/6 tripla, 5 lepattanó, 4 gólpassz) és Csabák Balázsnak (20 pont, 8/9 mezőnyből, 4/5 tripla, 4 lepattanó, 5 gólpassz) különösen ragyogó teljesítménnyel sikerült kirukkolni, bizonyítva ezzel, hogy a későbbiekben velük is komolyan lehet számolni. Összességében a záró tíz percben már mindvégig húsz pont fölötti előnyben játszó, s a legvégén, ki más, mint a remeklő Csabák révén, a százas határt is elérő SKSE a várt(nál is nagyobb) magabiztossággal gyűjtötte be a kötelező győzelmet, s bizakodva várhatja az MTK elleni, csütörtöki, hazai meccset.
 
NB I/B, Piros-csoport, felnőttek, 18. forduló
Pécsi VSK-Cargate – Salgótarjáni KSE 78–100 (25–34, 18–20, 18–22, 17–24)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 100 néző, vezette: Tóth K., Benedek, Kapusi.
Pécs: Bíró L. 2, Popadics 1, DRAGASEVICS 26/9, Kocsis Z. 9, Futó 8. Csere: Carev 14/3, Erdei Á. 6, Laufer 10, Nagy K. 2. Edző: Rab Gyula.
Salgótarján: Herendic 4, Szanyi 3/3, Bekics B. 7, Boinitzer 6, SÖMENEK 21/6. Csere: Karanfilovszki 8/6, KOVÁCS M. 14/12, Nshimba 8, CSABÁK 20/12, Hajdu 9, Szőke Sz. Edző: Szabó Zoltán.
Az eredmény alakulása. 4. perc: 8–8, 8. perc: 17–27, 14. perc: 30–43, 18. perc: 37–50, 24. perc: 48–63, 28. perc: 56–74, 34. perc: 63–83, 38. perc: 76–93.
 
Rab Gyula: – Úgy gondolom reális eredmény született, látszott a két csapaton, hogy nem azonos célokért küzdenek. Kifogtunk egy extrán dobó Salgótarjánt, sajnos a hárompontosaikat nem tudtuk megfelelően kivédeni. Ehhez párosult, hogy elég tartalékosan álltunk fel, többen hiányoztak, többen kisebb sérülésekkel játszottak. Most nem tudtunk olyan teljesítményt nyújtani, mint amit az elmúlt két idegenbeli mérkőzésen.
Szabó Zoltán: – Szeretnék gratulálni a fiatal pécsi csapatnak, mert nagyot küzdöttek, és komoly hozzáállásra késztettek minket. Egy jó mérkőzés volt, amelyen azért egy percig sem volt kérdéses a győztes kiléte. Örülök, hogy támadásban többször sikerült szép akciókat vezetni, és megtaláltuk egymást a pályán, ezt bizonyítja a 32 gólpassz is. A védekezésben azért bőven akadtak hibák, amelyeket igyekszünk kijavítani a következő mérkőzésig! Gratulálok a srácoknak, nem hiába utaztunk ennyit!

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .