A pécsi találkozón nem szabad elkövethetnünk a Vasas elleni hibákat.

A Vasas Akadémia elleni szerdai, fővárosi vereségét követően az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának hét végi fordulójában a 2-14-es mutatóval a tabella utolsó előtti helyén álló PVSK-Cargate otthonába látogat együttesünk. A pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban szombaton este hat órakor kezdődő mérkőzés kapcsán Dániel Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk.
– Győzelemre készültünk a Vasas otthonában, s három negyeden keresztül úgy tűnt sikere is vihetjük e tervüket, ám a fővárosi gárda végül jobb hajrájának köszönhetően felül kerekedett. Miben látja a csalódást keltő eredmény okait?
– Talán nem véletlen, hogy ez a Vasas ott van, ahol van, de lehet, hogy véletlen, hogy mi meg ott vagyunk, ahol vagyunk. Mondom ezt azért, mert egy ilyen csapattól még idegenben is szégyen kikapni. Pedig látszott, hogy rettegnek tőlünk, mert olyan enervált, és nyuszi első félidőt produkáltak, amit ritkán látni ebben a mezőnyben. Mi pedig, úgy gondolom, kissé nagyképűen, de inkább félvállról véve, úgy is meglesz alapon léptünk pályára és könnyedén akartuk hozni ezt a mérkőzést. Egy gyors lépésünk, egy határozott mozdulatunk nem volt, szerintem az egész társaság ötven százalék alá fűtötte a mozdonyokat, nem pörögtünk fel, de ennek ellenére vezettünk, és úgy tűnt, hogy kézben tartjuk a meccset. Aztán a második félidőben kiderült, hogy mégsem. Ilyen hozzáállással, ilyen első félidő után egyszerűen képtelenek voltunk magasabb fokozatba kapcsolni és kellemesen magunkra húztuk a vendéglátót. Akik aztán kaptak egy kis segítséget, főleg az egyik játékvezetőtől, és kezdték elhinni, hogy van keresnivalójuk. Nálunk pedig senki nem volt, aki az élre állt volna, azt mondta volna, hogy na, ebből elég, így maradt a borogatáshoz talán pont jó, a langyostól egy kicsit hidegebb teljesítmény. Sajnos ezen a délutánon sem erőben, sem akaratban, sem taktikában, sem kosárlabdatudásban nem ütöttünk meg még az átlagot sem, ezért nem lehetett más a vége, mint egy laza kis vereség. Úgy gondolom, hogy az eddigi mérkőzéseink közül talán ez volt a leggyengébb produkció, ezért nem csodálkozhatunk az eredményen. Az viszont nagy kérdés, hogy mindez miért? Elméletileg minden téren rendben vagyunk, sikersorozat állt mögöttünk, ott volt a lehetőség, hogy a dobogóra is fölkerüljünk, ami óriási fegyvertény lett volna, e helyett konkrétan beleszartunk a zongorába. Így azért még egy Boci, boci tarkát is nehéz lejátszani, nemhogy egy igényes Schubert művet.  Most villámgyorsan el kell gondolkodnia mindenkinek, kivétel nélkül, hogy mindez miért fordulhatott elő, mert a nyakunkon az újabb idegenbeli fellépés, de utána se állhatunk meg, és ha nem fordulunk vissza a helyes útra, akkor hamar a futottak még kategóriájában találhatjuk magunkat.
– Az a bizonyos újabb idegenbeli fellépés szombaton Pécsett esedékes. Milyen mérkőzésre számít a PVSK fiataljai ellen?
– Ilyen rövid idő alatt szinte semmire sincs idő, talán csak arra, hogy fejben rendezkedjünk. Semmivel sem lesz könnyebb a pécsi mérkőzés, mint az eddigiek, és mivel nimbuszunk egyik tornya szerdán ledőlt, miért ne gondolhatnák a pécsi fiatalok, hogy lebontják a másikat is. Nagy baj lenne, mert ezektől az idegenbeli mérkőzésektől csak nehezebbek jönnek az elkövetkezendőkben. Tudjuk azt is, mert látjuk, hogy az edzőváltás óta a pécsi fiatalok is jobban harapnak, mindenkinek megnehezítik a dolgát még idegenben is, nemhogy hazai pályán. Kilométerben a leghosszabb utunk lesz, és ez sem segíti majd, hogy lazán, semmitől nem rettegve lépjünk pályára. De ez a feladat, ezt kell megoldani, ha nekünk tényleg nagyratörő álmaink vannak és nem csak a hivatalos verzió mögé szeretnénk bújni, miszerint nekünk elég a legjobb nyolc között végezni. Szerintem meg nem, mert ebben a csapatban, ahogy már bizonyította, sokkal, de sokkal több van. Igen ám, csak ezt a játékot nem lehet alázat nélkül játszani, nem lehet úgy hozzáállni, hogy úgyis mi vagyunk a jobbak, majd behúzzuk. Ezek törvényszerű dolgok, amiket már a huszonéves játékosoknak is tudniuk kell. Tehát én azt várom, hogy egy merőben más szemlélettel, sebességgel, erőszakossággal lépjünk pályára a PVSK ellen és hozzuk ezt a nagyon fontos idegenbeli meccset.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .