Az első három felvonásban jobbára vezetettünk, ám a végét ezúttal nem bírtuk.

 
Két, az utóbbi hetekben kiváló formába lendülő, s immár a korábbiaknál merészebb célok felé kacsingató együttes találkozott egymással szerda este: a hármas győzelmi szériát produkáló tarjáni gárdának az élbolyban maradáshoz, míg a gyengécske idénykezdés feledtetésén egyre nagyobb sikerrel munkálkodó fővárosi legénységnek a felsőházi rájátszásba jutásról szőtt álmai életben tartásához volt a két pontra „égető” szüksége. Az nagyon hamar nyilvánvalóvá vált, hogy mindkét oldalon tökéletesen tisztában vannak a másik erősségeivel, illetve gyengéivel, így az első percek jobbára a fogáskereséssel teltek el. A nyitó negyed első felében itt is, ott is csupán öt pont esett, s bár a folytatásban némileg emeltek a csapásszámon, ellépni továbbra sem tudtak egymástól a felek. A rendkívül küzdelmes játékrész végül minimális vendégvezetéssel zárult, a második felvonás kezdeti szakasza ugyanakkor az SKSE számára meglehetősen baljósan alakult. A piros-feketék az első bő ötperces etapban egyetlen mezőnykosarat sem szereztek, amit kihasználva a 10–1-es futást produkáló házigazdák hét egységgel elléptek. Szabó Zoltánnak mindazonáltal még éppen időben sikerült rendeznie a sorokat, a félidő hajrájában a mieink ismét szigorítottak védekezésükön, egyúttal támadásban is jóval pontosabbá válták. Sömenekék 22–15 után egy 15–5-ös rohamot vezetettek, így a nagyszünetre végül hárompontos előny birtokában mehettek (27–30).
A harmadik periódust viszont megint valamivel élénkebben, egy 6–0-ás sorozattal kezdte a Vasas együttese, ráadásul a mieink egyik leginkább nélkülözhetetlen embere, Herendic kisvártatva a negyedik személyi hibáját is begyűjtötte. Játékmesterük kiválása azonban a vártnál kevésbé viselte meg a tarjániakat, akik Berkics gyors egymásutánban szerzett öt pontjával hamar egalizáltak, majd a negyed derekán, Csabák duplájával, újból fordítottak. A folytatásban pedig Karanfilovszki, Boinitzer és Piukovics tripláival, illetve Sömenek centertalálataival sikerrel meg is tartották négy-ötpontos előnyüket, az utolsó kisszünethez így 52–47-es vendégvezetéssel érkeztek meg az együttesek. Csakhogy a záró tíz perc eleje vendégszempontból végzetesen alakult, mert bár Steier triplájára Karanfilovszki még felelni tudott, a következő tizenhárom Vasas-pontra a mieinknek már egyáltalán nem volt válaszuk. A Faragó-gárda 50–55-ről villámgyorsan 63–55-re alakította az eredményt, s bár Szanyi és Sömenek távoli kosaraival még egyszer négy egységnyire csökkent a különbség, Andrássy öt pontja – tarjáni részről Herendic két kihagyott büntetőjével, illetve Boinitzer elhibázott ajtó-ablak ziccerével súlyosbítva –, a finisben végleg a sorsfordító pillanatokban jobb megoldásokat választó házigazdák javára döntötte el az egyenlő erők küzdelmét hozó mérkőzést.
 
NB I/B, Piros-csoport, felnőttek, a 14. fordulóból pótolt mérkőzés
Vasas Akadémia – Salgótarjáni KSE 71–61 (12–14, 15–16, 20–22, 24–9)
Kánai út, 70 néző, vezette: Söjtöry, Horváth Cs., Makrai.
Vasas Akadémia: MORAVCSIK 13/6, BOROS M. 11, Sólyom 2, ANDRÁSSY 14/3, Debreceni D. 8. Csere: Kelenföldi 7, Steier B. 6/6, Radics 6, Kozma N. 4. Edző: Faragó Péter.
Salgótarján: Herendic 6, Szanyi 8/6, Boinitzer 8/3, Sömenek 13/3, Nshimba. Csere: Hajdu, Karanfilovszki 8/3, Piukovics B. 3/3, Berkics B. 8, Csabák 7/3, Kovács M. Edző: Szabó Zoltán.
Az eredmény alakulása. 5. perc: 5–5, 9. perc: 9–12, 16. perc: 22–15, 19. perc: 23–28, 22. perc: 33–30, 27. perc: 40–45, 32. perc: 50–55, 36. perc: 63–55.
Kipontozódott: Herendic (40.).
 
Faragó Péter: – Gratulálok a győzelemhez a srácoknak! A legfontosabb tulajdonképpen az volt, hogy mesterséges görcsoldó nélkül, mikor oldódunk fel. Én úgy gondolom, hogy az egyik csapat aktívabb volt, a másik passzív. Ezen a mérkőzésen mi aktívak voltunk a végén és ezzel a ritmusváltással sikerült nyernünk az egyébként jó erőkből álló Salgótarján ellen. És a végén extra, hogy tudtunk figyelni az egymás elleni különbségre is. Ott kilenccel kaptunk ki, most itthon tízzel nyertünk, s ha ebben a szezonban utolérjük a Salgótarjánt, akkor ennek még lehet jelentősége.
Szabó Zoltán: – Gratulálok a Vasas győzelméhez! Azt gondolom szép ajándékkal kedveskedtünk Faragó Péter kollégámnak születésnapja alkalmából, hiszen tulajdonképpen saját magunkat vertük meg ezen a találkozón. A mai napon támadásban nemhogy jó, de még átlagos teljesítményt sem nyújtott senki, 30 %-os dobáshatékonysággal és 16 eladott labdával idegenben képtelenség mérkőzést nyerni. Fájó az eredmény, de ahogy eddig együtt nyertünk, most is együtt veszítettünk. Készülünk tovább és szombaton, a Pécs otthonában mindenképpen megpróbálunk javítani, hiszen ebben a kiegyenlített mezőnyben a végelszámoláskor minden egyes győzelem döntő súllyal bír majd.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .