...de azért a Honvéd otthonába is győzelmi reményekkel utazik együttesünk. 
 
A Piros-csoport egyik favoritjának számító Veszprém elleni bravúros szerdai sikerét követően az NB I/B-s pontvadászat hét végi fordulójában egyik közvetlen riválisa, a 8-7-es mérlegével a tabella hat-nyolcadik helyén álló Budapesti Honvéd SE otthonában lép pályára együttesünk. A Ludovika Arénában szombaton délután fél négykor kezdődő összecsapás apropóján Dániel Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk.
– Az újesztendő első, hárommeccses etapjára két győzelmet irányzott elő. Gondolta volna, hogy már a bajnokesélyes veszprémiek ellen meglesz az egyik ezek közül?
– Lehet, hogy nagyképűen hangzik, ami nyilván tőlem nem szokatlan, de ezt a meccset mi így terveztük, s igenis tudatosan készültünk arra, hogy miként tudjuk megverni az egyik legfőbb bajnokesélyest. Az az igazság, hogy már az őszi, idegenbeli mérkőzésen sem mutattak olyan meggyőző erőt, ami miatt hasra kellene esni előttük. Ugyan tizennyolc ponttal kaptunk ki, de ez abszolút nem mutatta az akkori valós különbséget sem. Boinitzer Dávid éppen sérült volt és a hazai pálya előnyeit is vastagon élvezték a veszprémiek, de ennek ellenére többször szorossá tudtuk tenni azt a találkozót is. Most leginkább arra készültünk, hogy a támadógépezetüket piszkáljuk meg, mert átlagban jóval kilencven pont fölött teljesítenek és leginkább az előre játékukkal nyerik a meccseiket. Úgy gondolom, hogy mindenki tudta a feladatát nálunk, úgy léptünk pályára, ahogy kell és egy nagyon szigorú védekezéssel abszolút megfogtuk őket az első félidőben.
– Az első húsz percben remek játékkal megszerzett, tekintélyes előny dacára a végjáték azért tartogatott izgalmakat…
– A tizenöt pontos különbség nagynak mondható, de nem egy ilyen csapat ellen. A szünetben jól tudtuk, hogy mindent elkövetnek majd a fordítás érdekében, illetve nekünk is lehetnek majd kisebb-nagyobb gondjaink, amik kizökkentenek az addigi kerékvágásból. Így is lett, és egy nagyon nehéz harmadik negyed végét, meg egy igen hektikus negyedik negyedet kellett végigbrusztolnunk. Onnan látszott igazán a csapat ereje, hogy még azt is túléltük, mikor átvették a vezetést. Pedig ez általában a felzárkózó csapatnak szokott jól jönni, de most mindig találtunk olyan játékost, aki egy picit előrébb lökdöste a megakadt szekeret. Voltak remek egyéni teljesítmények is, de ezen az estén nem ez volt a legfőbb erényünk. Végre igazi csapatként játszottunk, méghozzá egy koncentrált, és csupa szív kosárlabdát. Ennek nem is lehetett más a vége, minthogy mi hagyjuk el győztesen a pályát.
– A hét végén az egyik közvetlen riválisunkhoz utazunk. Mire számít a Honvéd elleni találkozón?
– Látszólag egy paraszthajszállal könnyebbnek tűnik a Honvéd elleni, idegenbeli találkozó, mint a szerdai mérkőzésünk volt, de ez abszolút nem igaz. Sokkal nehezebb lesz! Ráadásul most még a Veszprém elleni győzelem is teherként nyomja a vállunkat. Mondom ezt azért, mert egy óriási skalpot szereztünk, de ez csak akkor fityeghet vidáman az övünkön, ha behúzzuk mellé a Honvédét is. Méghozzá egy bombaformában lévő Honvédét, amely ugyan legutóbb a MAFC otthonában simán kikapott, de előtte zsinórban nyolc meccset tudott nyerni. A nyári játékosmozgások miatt nehezen álltak össze, ez látszott is a bajnokság elején, de aztán nagyon elkapták a fonalat. Ugyan mi Salgótarjánban megvertük őket, de valljuk be, marha nagy szerencsével. Annak a meccsnek a vége már nem a mi kezünkben volt, de kaptunk egy kis támogatást az égiektől, így csak sikerült akkor győzni. Most biztos nem ez a forgatókönyv lesz, mert már nem azzal a Honvéddal játszunk, mint akkor és nem az a Salgótarján lép pályára, mint akkor. Úgy érzem, rend van a fejekben, mindenki tudja a feladatát és látja azt is, hogy nagy lehetőségek előtt állunk. A szerda-szombat közti időszak csak arra volt elég, hogy egy kicsit frissüljünk és fölkészüljünk a Honvéd játékából. Remélem ez sikerült, és úgy tudunk pályára lépni, ahogy egy ilyen meccsen kell. Abban biztos vagyok, hogy jót fogunk játszani, remélem semmilyen külső tényező nem zavar meg minket, és ha ki tudjuk hozni az összecsapásból a maximumot, akkor győzni is fogunk. Mert ezért utazunk Budapestre, a Ludovika termébe!

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .