Remek első félidei játékával alapozta meg a bajnokesélyes elleni győzelmét csapatunk.
 
Két verességgel a háta mögött, győzelmi kényszerben érkezett Salgótarjánba az alapszakasz-elsőségért küzdő veszprémi gárda, ám ígéretükhöz híven a hihetetlenül tömör középmezőny (a negyedik és a tizenegyedik helyen álló együtteseket ez idő szerint mindössze két pont választja el egymástól) első felét megcélzó piros-feketék sem feltartott kezekkel léptek pályára. Olyannyira, hogy az első néhány perc ideges, kapkodó játékát követően hamarabb lehiggadó tarjániak kezdésként mindjárt egy, Sömenek centergóljaira és Szanyi triplájára alapozott, 10–2-es futással lepték meg ellenfelüket, sőt Herendic és Boinitzer dupláinak köszönhetően a Szabó-legénység a nyitó negyed második felére fordulva már egy kerek tízessel vezetett (16–6). A mieink kőkemény védekezésével igencsak megszenvedő látogatók a kisszünet előtt Völgyi, majd a rövid pihenőt követően az ex-tarjáni Madár révén próbáltak zárkózni, ám Berkics, Szanyi és Boinitzer minden vendégtalálatra tudott válaszolni. A félidő utolsó négy percében ráadásul már egyetlen kosarat sem engedett riválisának az SKSE együttese, melynek védőmunkájáról mindent elmond, hogy a mezőny leghatékonyabb támadógépezete a nagyszünetig mindössze huszonöt pontot kapart össze ellene. A támadásban is nagyszerűen teljesítő, helyenként kimondottan tetszetős akciókat vezető házigazdák 7–0-ás záró rohamuk eredményeként végül tizenöt pontos előny birtokában vonulhattak az öltözőbe, ami igencsak bíztatónak tűnt a folytatásra nézve (40–25).
A térfélcserét követően jó darabig váltott kosárszerzéssel lépegettek a felek, a tarjániak, Nshimba, Herendic, Boinitzer és Sömenek villanásaival, némileg dadogósabbá váló támadójátékuk dacára is, biztosan őrizték előnyüket. Csakhogy a harmadik felvonás hajrájára a hazai akciókból végképp elfogyni látszott az ötlet és a lendület, s az SKSE közel négyperces gólcsendjét kihasználva Kovács Ádám, valamint McCall az utolsó rövid pihenőre megfelezték a különbséget (51–44). A záró periódus elején mindenesetre úgy festett, a mieinknek sikerül visszaverniük a veszprémiek első igazán komoly felzárkózási kísérletét: Piukovics és Berkics hárompontosai a játékrész derekához közeledve 61–51-re alakították az eredményt. Ám a „vérszagot” megérző látogatók nem hagyták annyiban, s a folytatásban, többek között zsinórban három triplát is elsüllyesztve, pillatok alatt egalizáltak, majd, 15–2-es rohamuk betetőzéseként, Medve kosarával 63–66-ra fordítottak. A Mérész-gárda mindazonáltal sokáig nem örülhetett, az ezen az estén csapata egyik legjobbjának bizonyuló Nshimba ugyanis egy kettő plusz egyes akcióval azonnal egyenlített, a szintén remek napot kifogó Boinitzer szemfüles találatával pedig kisvártatva már újfent a védekezésén ismét szigorító tarjáni gárda vezetett. A 68–66-ról induló végjátékban pedig már képtelenek voltak újabb ritmusváltásra a veszprémiek, zsinórban öt dobást hibáztak a vendégek, így a kulcspillanatokban jobban koncentráló piros-feketéknek Boinitzer újabb két duplájával és Herendic büntetőivel sikerült bebiztosítaniuk meglepetésszámba menő, de a találkozó összképe alapján teljesen megérdemeltnek mondható sikerüket.
 
NB I/B, Piros-csoport, felnőttek, 15. forduló
Salgótarjáni KSE – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 75–69 (21–12, 19–13, 11–19, 24–25)
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 250 néző, vezette: Pozsonyi, Gergely, Domán.
Salgótarján: HERENDIC 8, Szanyi 6/6, BOINITZER 14, SÖMENEK 15/3, NSHIMBA 14. Csere: Karanfilovszki, BERKICS B. 13/9, Csabák, Hajdu 2, Piukovics B. 3/3. Edző: Szabó Zoltán.
Veszprém: MCCALL 18/12, Medve 6, Szűcs P. 2, Körtélyesi 4, Czirbus 2. Csere: Füzi 9/3, VÖLGYI M. 11, KOVÁCS Á. 7, Madár 10/6. Edző: Mérész Csaba.
Az eredmény alakulása. 4. perc: 8–2, 7. perc: 16–6, 13. perc: 29–16, 16. perc: 33–25, 22. perc: 44–27, 27. perc: 51–36, 32. perc: 53–47, 36. perc: 63–66, 39. perc: 70–66.
 
Szabó Zoltán: – Heroikus küzdelemben, nagyon fontos győzelmet arattunk a feljutásra pályázó Veszprém ellen. Az első félidőben apróbb hibáktól eltekintve szinte tökéletesen játszott a csapat, a fordulás után viszont kicsit megzavart minket az ellenfél alacsony szerkezete, amit nem tudtunk támadásban kihasználni, mert nem foglalkoztattuk kellőképpen a centereinket. Azonban, amikor a vendégek átvették a vezetést, akkor is helyén volt a játékosok szíve, és mindig előlépett valaki, aki tudott lendíteni a csapat szekerén. Mielőbbi felépülést kívánok az ellenfél sérült játékosaiknak, és további sok sikert a Veszprémnek a bajnokság hátralévő részében. A játékosok nevében is köszönöm a csapat mellé visszatérő szurkolók buzdítását! Készülünk a szombati, Honvéd elleni, szintén nehéz mérkőzésre.
Mérész Csaba: – Gratulálok a Salgótarjánnak, mi az első félidőben katasztrofális játékot produkáltunk, és az akkor megszerzett előnyüket a hazaiaknak sikerült a mérkőzés végéig megőrizniük. Az utolsó negyedben ugyan egyszer még át tudtuk venni a vezetést, de a felzárkózás nagyon sok erőt kivett belőlünk. További sok sikert kívánok ellenfelünknek!

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .