Itt az alkalom, hogy vissza-vágjunk a tavalyi vesztes döntőért a bajai együttesnek.
 
A bajnokesélyes MAFC otthonában elszenvedett vereségét követően az NB I/B-s pontvadászat 12. fordulójában a Bajai Bácska FKE csapatát látja vendégül együttesünk. A városi sportcsarnokban némileg szokatlan időpontban, szerda este hat órakor kezdődő összecsapás felvezetésében Dániel Tamás klubmenedzser volt segítségünkre.
– A várakozásokkal ellentétben megszorongatnia sem sikerült csapatunknak múlt szombaton a jó erőkből álló MAFC együttesét. Ön miben látja a váratlanul súlyos vereség okait?
– Ugyan nem ért minket váratlanul a MAFC agresszív, dinamikus kezdése, de azért mégis megszeppentünk egy kicsit. Az első néhány támadásunk igen esetlenre sikeredett, de legalább védekezésben tartani tudtuk a hazai rohamokat. Aztán elég gyorsan összekaptuk magunkat, és innentől kezdve, én azt gondolom, hogy az egész mérkőzésen egyenlő mértékű mezőnymunkát tudtunk végezni, mind védekezésben, mind támadásban. Persze voltak jócskán hibáink, kaptunk sok könnyű gólt, de végig próbáltuk szorítani a MAFC-ot. Amivel igazán adósak maradtunk, az a sikeres támadás befejezés, mert egyszerűen katasztrofális volt a kinti dobószázalékunk. Már az előző mérkőzéseken is hiányoztak a hármasok, ezért tudtunk és tudunk csak ennyire kevés pontot dobni, de eddig legalább védekezésben volt esélyünk kompenzálni. Egy 3/30-as triplamutatót viszont nagyon nehéz bármivel is ellensúlyozni, ezért gyakorlatilag ez okozta a vesztünket. Mert voltak lukak a védekezésünkben, de ennek ellenére egy ilyen jó erőkből álló MAFC-ot a hazai pályáján nyolcvan pont körül tartani nem rossz. Nyilván más lett volna a játék képe, ha szorosabb az eredmény, ott lihegünk a nyakukon, de ezt most nem tudtuk megvalósítani. Becsületesen fölkészültünk erre a találkozóra, a fiúk nagyon szerették volna, ha sikerül meglepnünk a fővárosiakat, de úgy éreztem, hogy túlpörögtünk, túl nagy nyomás volt rajtunk, és egyszerűen semmi se ment be. Persze megkaptuk a rendes idegenbeli fújást is, de ezt már említeni is fölösleges. Azt is hozzá kell tennem, hogy ez a MAFC szerkezetben, játéktudásban, rutinban jóval előrébb tart, tehát egyszerűen most pillanatnyilag egy jobb csapat, de nekünk pont az ilyen rangadókhoz kell felnőnünk, ha továbbra is a mezőny első feléhez akarunk tartozni.
– Ezúttal egy közvetlen riválissal találkozunk. Mire számít a szerda esti, Baja elleni találkozón?
– Nagyon rövid idő állt rendelkezésünkre, hogy regenerálódjunk, összekapjuk magunkat és egy kicsit felfrissüljünk, mert semmivel sem lesz könnyebb dolgunk a Baja ellen sem, mint volt ez idáig. Mostani ellenfelünkkel együtt jöttünk föl a Zöld-csoportból, jól ismerjük egymást, jó meccseket játszottunk tavaly, és eddig úgy látszik, hogy mindketten megálljuk a helyünket a felsőbb osztályban is. Szinte azonos mutatóink vannak, egymás mellett vagyunk a tabellán, ezért a továbblépés szempontjából borzasztó fontos lenne egy siker ellenük. Hazai pályán eddig mindig megoldottuk, de egyre jobb csapatok érkeznek hozzánk és egyre nehezebb feladat elé állítanak minket. Azt kötve hiszem, hogy hatvan dobott ponttal ezt a meccset is meg tudnánk nyerni, mert igen tüzes kezű társaság lesz a vendégünk. Vannak jó kinti dobóink, sőt azt mondom, hogy többen is képesek a hárompontos mögül is gólokat szerezni, de ez idáig nagyon kevésszer láttunk erre példát. Most ki kell, hogy szakadjon a zsák néhány emberünknél, mert csak a palánk alatt nem tudjuk megnyerni ezt a meccset. Fontos, hogy tiszta fejjel, nyugodtan lépjünk pályára és megpróbáljuk végig mi irányítani az összecsapást. Ha ezt a meccset meg tudjuk nyerni, akkor már mindenképpen pozitív mérleggel zárjuk ezt az évet, az alapszakasz felét, és akkor sokkal nyugodtabban fogadhatjuk jövő héten a mezőny egyik legjobb csapatát, a Nyíregyházát. Most azonban a Bajára kell koncentrálnunk, mert őket kell legyőznünk. Remélem ez a szokatlan időpont, ami természetesen nem a mi ötletünk volt, hanem kényszerpályára kerültünk, nem jelenti azt, hogy ne lennének szurkolók ezen a találkozón, ne lenne jó hangulat, s egy újabb igazi parázs rangadó.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .