Jelentős hátránya javát a hajrára ledolgozta, de fordítni már nem tudott csapatunk.
 
Két, a szezon eddigi részében ellentétes utat bejáró együttes csapott össze vasárnap este, hiszen míg a némileg döcögősebb rajtot produkáló Príma SE utóbbi találkozói többségét fölényesen megnyerte, addig az első hat tétmeccséből ötöt sikerrel abszolváló SKSE együttesének utóbbi négy fellépésén mindössze egyetlen győzelemmel kellett beérnie. A piros-feketék régi jó ismerőse, dr. Nagy Ágoston fiai köré ismét egy igen masszív, dobogóesélyes csapatot rakott össze, s a házigazdák a feldobás után gyorsan a mieink tudomására is hozták, hogy céljuk ezúttal sem más, mint a két pont begyűjtése. Mozgásban, gondolkodásban egyaránt sokkal gyorsabbak voltak riválisuknál a szigetszentmiklósiak, akik jóval pontosabban is dobtak, mint a Nshimba és Herendic révén ugyan bíztatóan kezdő, de a nyitó negyed derekára eléggé visszaeső tarjániak. Utóbbiak közül a házi gólkirály, Sömenek jó ideig szinte labdához sem jutott, míg a társak némelyike ezúttal is vaktölténnyel puffogtatott. Hátul ráadásul igencsak „gólképesnek” bizonyult a Csupics-csapat, amely csaknem harminc pontot szedett be röpke tíz perc alatt (27–20). Noha a kisszünet után a védőmunka valamelyest javulni látszott vendégoldalon, hiába engedélyezett ellenfelének bő öt perc alatt csak nyolc pontot, az SKSE támadójátéka továbbra is akadozott. A félidő hajrájában ugyan a jól beszálló Berkics vezérletével korábbi, tizenegy pontos lemaradásukat négyre mérsékelték a tarjániak, egy másik remeklő csereember, Bán utolsó másodperces triplájával a nagyszünetre végül megint szellősebbé tették a különbséget a hazaiak (44–37).  
A harmadik periódust Nshimba duplája nyitotta, amire azonban egy Allen kilenc pontjára alapozott 15–3-as etappal válaszolt a nem csak sokkal lendületesebben, de jóval tervszerűbben és pontosabban is kosárlabdázó Príma. A játékrész közepén, jó nyolc perc alatt mindössze egyetlen mezőnykosarat összehozó piros-feketék így az utolsó rövid pihenőhöz közeledve máris tizennyolc pontos hátrányban találták magukat, a záró felvonás elején pedig, Bán újabb triplájával és Allen két közeli találatával, úgy tűnt, végképp le is zárja a meccset a játék minden szegmensében jobban teljesítő hazai alakulat. Csakhogy ekkor, szinte a semmiből, a mieink is megrázták magukat, s a hasznosan játszó Nshimba, valamint a gárda legjobbjának bizonyuló Berkics vezérletével megnyitották hosszú hajrájukat. A védekezését is rendbe szedő SKSE 72–51 után egy 17–2-es futást produkált, s a végjátékra hat egységnyire közelítette meg riválisát! Fájdalom, a szebbik arcukat ezen az estén is csak rövid ideig megmutató tarjániak ettől tovább már nem jutottak, s a remeklő Nagy Botond-Allen kettős a végjátékban valahogy azért „átvonszolta” a célvonalon a kissé korán kiengedő, de a találkozó összképe alapján teljesen megérdemelten diadalmaskodó vendéglátókat.
 
NB I/B, Piros-csoport, felnőttek, 9. forduló
BKG-Príma SE Szigetszentmiklós – Salgótarjáni KSE 80–71 (27–20, 17–17, 21–10, 15–24)
Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnok, 100 néző, vezette: Goda, Józsa, Földi.
BKG-Príma SE: Nagy Benedek 2, NAGY BOTOND 22/6, Nagy S. 7/3, ALLAN 25, Reizer 6. Csere: Hegedűs A. 6, BÁN 12/6, Laman, Szeleczki. Edző: dr. Nagy Ágoston.
Salgótarján: Herendic 10, Karanfilovszki 5/3, Piukovics B. 2, Sömenek 11/3, NSHIMBA 14. Csere: BERKICS B. 20/12, Szanyi, Csabák 2, Boinitzer 1, Kovács M., Hajdu 6/3. Edző: Sztevan Csupics.
Az eredmény alakulása. 3. perc: 6–9, 7. perc: 20–13, 14. perc: 33–22, 19. perc: 39–35, 24. perc: 53–39, 28. perc: 59–42, 34. perc: 72–51, 39. perc: 74–68.
Kipontozódott: Reizer (28.).
 
Dr. Nagy Ágoston: – Jó kis csapat az SKSE, de, azt gondolom, az a húszpontos különbség, ami a második félidő közepére beállt, ma reális lett volna a két gárda között. Nem voltunk tiszteletlenek, nem könnyelműsködtük el az utolsó öt percet, ellenfelünk találta meg védekezésünk ellenszerét és jött vissza a végjátékra a meccsbe. Mindenkinek nehéz ellenfél lesz ez a Salgótarján.
Sztevan Csupics: – Mindig mondom, hogy ebben a bajnokságban nagyon nehéz idegenben nyerni, főként nekünk. Fejben nagyon sokat kell javulnunk, hogy ez egyszer összejöjjön. Gratulálok ellenfelünknek, megérdemelten győztek!

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .