Hárommeccses idegenbeli túra-sorozatot kezd meg szombaton, Törökbálinton csapatunk.
 
A sereghajtó pécsi fiatalok múlt vasárnapi, magabiztos hazai legyőzésével a Piros-csoport harmadik helyére előrelépő Csupics-legénység az NB I/B-s pontvadászat hét végi fordulójában a szezon eddig eltelt részében ugyancsak várakozáson felül teljesítő MTK-Elite Basket otthonába látogat. A törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola és Gimnázium sportcsarnokában szombaton 17 órakor kezdődő összecsapás kapcsán Dániel Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk. 
– Remek idénykezdést követően hazai pályán esélyesként várta együttesünk a PVSK U23-as csapata elleni múlt hét végi mérkőzést, melyen összességében nem is okozott különösebb gondot a két pont begyűjtése. Miként értékeli a közel harmincpontos sikerrel zárult találkozót?
– Azt gondolom viszonylag kevesen számítottak a bajnokság előtt arra, hogy az NB I/B elit csoportjában ilyen könnyű mérkőzést is fogunk játszani, mint a Pécs elleni összecsapás. Bár talán annyira nem is volt könnyű, csak nagy valószínűséggel mi nem engedtük kibontakozni a tehetséges, fiatal vendégeket. Egyrészt meg kellett küzdenünk a körülményekkel, mert ismét kénytelenek voltunk vasárnap játszani, ami számunkra teljesen ütemtelen, illetve talán túl zsúfolt is volt ennek a napnak a programja, mert meg kellett harcolnunk az eredményjelzővel, meg a ragacsos pályával is. Én csak attól tartok, hogy egyszer sérülés lesz a következménye a nem megfelelő körülményeknek. Ami viszont pozitív volt, hogy sokan voltak a nézőtéren, a fiúk fejben és fizikálisan is felkészülten léptek pályára, negyven percen át küzdöttek-hajtottak és szép, eredményes játékkal szolgálták ki a közönséget. Mellesleg egy újabb győzelem begyűjtésével máris a harmadik helyen találtuk magunkat, ami azért, valljuk be, igen jól néz ki. Maga a mérkőzés viszonylag hamar eldőlt, már az első félidőben kijött a fizikális és technikai tudáskülönbség, így mindenki szóhoz juthatott és hozzá is tehetett a meccshez. Az biztos, hogy a továbbiakban jóval nehezebb dolgunk lesz.
– Különösen úgy, hogy következő három tétmérkőzésünket kivétel nélkül idegenben kell megvívnunk, s elsőként éppen annak az MTK-nak az otthonába látogat csapatunk, amely legutóbb a csoport egyik favoritját fektette két vállra, ráadásul fölöttébb magabiztosan. Mire számít a szombati találkozón?
– Nem kis meglepetést okozott az MTK elmúlt hét végi, MAFC elleni győzelme, amelyet nagyon hatékony támadójátékkal és szigorú védekezéssel szerzett meg soros riválisunk. Ebben a bajnokságban minden mérkőzés nehéz, az idegenbeliek kétszeresen, de ez a törökbálinti kirándulás kifejezetten „karcos” lesz. Nyilván ismét nem felénk dől majd a pálya, de mi ezt már egész jól bírjuk. Ha ezen túltesszük magunkat és nagyjából tudjuk játszani a játékunkat, gondolok itt elsősorban a határozott, szigorú védekezésre, akkor jó meccset vívhatunk. Véleményem szerint három kulcsjátékosuk van, akiknek a semlegesítése lehet az alapja az esetleges győzelmünknek. Tehát az teljesen biztos, hogy ismét a védekezésen dőlhet el ez az összecsapás is. A két hosszan sérült játékosunkon kívül mindenki egészséges, mindenki hadra fogható, illetve a heti felkészülésünk is viszonylag zökkenőmentes volt. Így azt gondolom, hogy semmi akadálya annak, hogy a győzelemért utazzunk Törökbálintra, és gyűjtsük is azt be egy határozott, magabiztos játékkal. A mérkőzés szombaton lesz, tehát még egy kirándulásnak is javasolni tudom az egyre nagyobb számú szurkolóinknak ezt az idegenbeli összecsapást. 

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .