Esélyesség ide, vagy oda nem vehetjük félvállról a sereghajtó pécsi fiatalokat.
 
Értékes miskolci sikerét követően a Piros-csoport hét végi fordulójában a Pécsi VSK-Cargate (14., 0-4) együttesét látja vendégül Sztevan Csupics legénysége. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban vasárnap este hat órakor kezdődő összecsapás apropóján Dániel Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk.
– Két hazai sikerét követően az előző fordulóban első idegenbeli győzelmét is begyűjtötte csapatunk. Miként értékeli a miskolci találkozót?
– Egy újabb arcunkat mutattuk meg ezen a mérkőzésen, persze ehhez az is hozzátartozik, hogy csak a második fellépésünk volt otthonunktól távol. Ismét megtapasztalhattuk, hogy nagyon erős ellenszélben kell helytállnunk szinte hétről-hétre, de ha nem odahaza vagyunk, akkor egészen biztosan. Jól kezdtük a meccset, úgy nézett ki, hogy kezünkbe vesszük a játék irányítását, de egyrészről a MEAFC azért elég masszív ellenfélnek bizonyult, másrészt pedig minden segítséget megkaptak a játékvezetőktől is. Azt is mondhatnám, hogy ennyire egyoldalú fújást rég láttunk, ráadásul azt is érzékeltük, hogy sebezhető pontjainkon akarnak újabb sebeket ejteni. Persze nem estek jól ezek a dolgok, de túléltük, illetve legalábbis a játékra próbáltunk koncentrálni. Szerintem egyébként az első félidőben tudtuk megalapozni a győzelmünket, mert ugyan húsz percig hegymenetre voltunk kényszerítve, de ennek ellenére végig a vendéglátók nyakán lihegtünk.
– A térfélcserét követően viszont nagyot fordult a játék képe...
– Úgy tudtunk bemenni az öltözőbe, hogy ugyan sokat vett ki belőlünk az első két negyed, de bennünk maradt több erő a folytatásra és még több akarat. Sztevan Csupics vezetőedző a szünetben azt mondta, látnunk kell, hogy ez inkább most harc, meg verekedés, mint kosárlabda, és ha ezt felvállaljuk, akkor győzni fogunk. Felvállaltuk. Úgy mentünk ki a második félidőre, ahogy kell és olyan védekezést produkáltunk, amivel teljesen megzavartuk az ellenfelet. Ebben az időszakban nem volt tiszta dobóhelyzetük, labdákat veszítettek, mi pedig sorra dobtuk a könnyű gólokat. Ez az etap egészen a huszonkét pontos előnyig tartott, amikor megtorpantunk. Ez elsősorban annak volt betudható, hogy karmester nélkül játszottuk le a végjátékot, mivel sportszerűtlen hibák miatt Herendicet kiállították, Csabák sérült volt, Piukovics és Karanfilovszki pedig megkapta az ötödik személyi hibáját. Így azért nehéz volt valamilyen szervezett játékot mutatni, amit részben a miskolciak ki is használtak, de a harmadik negyedben annyira nagy előnyre tettünk szert, hogy abból a végére is maradt tíz pont. Ez egy tisztességes arányú győzelem idegenben, egy olyan pályán, ahol kevesen fognak nyerni. Jó volt látni, hogy ilyen akarat, ilyen küzdeni tudás van a fiúkban.
– Következő mérkőzésünkön a sereghajtó pécsi fiatalokat látjuk vendégül. Mire számít a vasárnapi összecsapáson?
– Már az is jó érzés, hogy többen úgy beszélnek a Pécs elleni mérkőzésünkről, hogy ennek egy kötelező győzelemnek kell lenni. Egyrészről ez azt mutatja, hogy nem olyan rossz, amit eddig csináltunk, de arra is int, hogy pont az ilyen meccseket nehéz behúzni. A pécsi fiatalok legutóbb a MAFC dolgát is megnehezítették, tehát nem vehetjük félvállról őket, és nem is fogjuk. Ha nem is teljes még a keret, de a két masszív hiányzón felül mindenki edzett a héten és rendelkezésre áll vasárnap. Szerdán egy kis futással színesítettük a programunkat, részt vettünk az Október 23. emlékversenyen a felnőtt váltó számában. Szép időben, jó hangulatban fel tudtunk állni a dobogó második fokára, mindössze néhány méterrel lemaradva a profik, a Tornádó triatlonosai mögött. Ez nekünk nagy siker, hisz’ lényegesen rövidebb távokon mozgunk, illetve egy nagy élmény volt a srácoknak. Ebben a hétbe ennyi lazítás fért bele, mert vasárnap biztos, hogy negyven percet kell küzdenünk azért, hogy legyűrjük a vendégeket. Ha ez sikerül, akkor egyrészt igen jó pozícióból várhatjuk a folytatást, illetve az első öt meccs mérlege kifejezetten szépen néz ki. Sajnos megint vasárnap kell játszanunk, ez nem a legkedvesebb napunk a mérkőzésre, de a csapat, illetve a szereplése úgy gondolom, egyre több nézőt csal ki a lelátókra. Mindenképpen tovább akarunk lépni fölfelé, ezért nagyon komolyan készültünk erre az összecsapásra is. Remélem, ismét jó szórakozást tudunk nyújtani fokozatosan bővülő szurkolótáborunknak.
 

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .