Hajtós csapatok, küzdelmes összecsapásra van kilátás vasárnap.

 

Tisztes vereséggel zárta a bajnokság első számú favoritjának számító Veszprém elleni, múlt szombati idegenbeli összecsapását Sztevan Csupics együttese, amely a Piros-csoport hét végi fordulójában a várakozás alatti rajtot produkáló Budapesti Honvéd (14., 0-2) csapatát látja vendégül. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban vasárnap este hat órakor kezdődő derbi kapcsán Dániel Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk.
– Miként értékeli csapata múlt heti, veszprémi vendégjátékát?
– Azt gondolom, hogy ezt a mérkőzést nem most és nem ott kellett még megnyernünk. Ez nem azt jelenti, hogy nem akartunk győzni, de ennek most nem volt még realitása. Egyrészt sérültjeink is voltak, másrészt nem tartunk még ott a csapatépítésben, ahol reményeim szerint néhány hónap múlva fogunk, illetve a Veszprém, azon felül, hogy tényleg jó játékosokból áll, marketingben is erős, így mindenki tudja, hogy milyen nagyszerű csapatról van szó. Ez visszaköszönt a találkozón, annak menetén, és jó néhány fújásban is. De mindezzel együtt egy jó meccset játszottunk, nem lett alárendelt szerepünk, és végig teljes erőbedobásra késztettük a hazaiakat. Mindent figyelembe véve itt ez volt a reális, bár a különbség, ahogy szokták mondani, nem teljesen tükrözi a játék képét. Számunkra biztos, hogy hasznos és építő volt ez a találkozó is, amiből nyilván tudunk profitálni.
– A hét végén várhatóan egy teljesen más jellegű összecsapás vár az együttesre, mint legutóbb. Mire számít a Honvéd elleni találkozón?
– Ez az a mérkőzés, amit viszont meg kell nyernünk. Ellenfelünk neve tiszteletet parancsol, de az utóbbi évtizedekben nem ott szerepeltek, ahol az elődök, annak ellenére, hogy következetes és nagyon komoly szakmai munka folyik náluk. A nyáron nagyon sok játékosukat vitték el, így Puskás Artúrnak szinte egy teljesen új csapatot kellett építenie. Én ennek tudom be, hogy egy picit gyengébben kezdtek, de abban viszont biztos vagyok, hogy mindent elkövetnek majd, hogy győzzenek Salgótarjánban. Annál is inkább, mert ebben a nagyon kiegyensúlyozott mezőnyben az elején összeszedett vereségek rányomhatják bélyegüket a folytatásra is. Tehát egyértelműen arra számítok, hogy nagyon nagy energiákat mozgósítanak, nagy valószínűséggel valamilyen taktikai húzást is elővesznek és negyven percen keresztül hajtani fognak majd. De nekünk sem más az elképzelésünk, mint hogy hazai környezetben ugyanazt a harcos, kemény, futós játékot játsszuk, mint tettük azt az első két fordulóban is. Nem mindenki egészséges, mert Kovács Dénesre és Dániel Péterre továbbra sem számíthatunk, illetve másoknak is voltak kisebb-nagyobb problémáik, de ugye azt tudjuk, hogy a meccs az szent dolog, olyankor nem számít, hogy kinek mije „bibis”. Nagyon remélem, hogy sokan lesznek kíváncsiak erre az összecsapásra is, és jó pár száz néző előtt ünnepelhetünk egy győztes vasárnapot.
– A hírek szerint egy különleges vendéget is várnak a találkozóra.
– Nagyon örülünk annak, hogy az SBTC volt labdarúgója, Básti István is megtisztel minket jelenlétével, akinek 75. születésnapja alkalmából ezzel a meccsel szeretnénk minden jót kívánni és kimutatni az iránta érzett tiszteletünket, nagyrabecsülésünket. Nekem személy szerint még megadatott, hogy láthattam őt és a valóban nagyszerű SBTC-t élőben játszani, hisz’ annak idején igen sok meccsen ültem kockásra a fenekem a Sese-pálya kerítésén, míg apám egy kicsivel följebb szurkolt igen hangosan a csapatnak. Emlékszem, hogy milyen büszkeséggel töltött el, mikor a városban találkoztunk Básti Pistával, és ő előre köszönt apámnak: „Szevasz Karesz! Szevasz Báró!” Akkor döbbentem rá, hogy mekkora nagy ember is apám, hisz’ egy ilyen remek és híres focista név szerint ismeri, és köszön neki. Számos ilyen és ehhez hasonló történetet tudnék még mesélni azokból az időkből, és azokról a salgótarjáni emberekről, akik rengeteget tettek a városukért. Közülük az egyik legemblematikusabb hősünk lesz a vendégünk ezen az estén, tehát már csak ezért sem vallhatunk szégyent.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .