A Piros-csoport favoritjának otthonában adhatunk számot tudásunkról.

 
Az idei NB I/B-s pontvadászat küzdelmeit a Vasas Akadémia elleni hazai sikerrel nyitó Csupics-csapat a Piros-csoport hét végi fordulójában az egyik legfőbb arany-várományosnak számító HOYA-Pannon Egyetem Veszprém otthonába látogat. A veszprémi Vetési Albert Gimnázium tornacsarnokában szombaton este hat órakor kezdődő összecsapás kapcsán Dániel Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk.
– Miként értékeli a múlt pénteki, győztes idénynyitót?
– Azt gondolom, hogy valami ilyen szezonkezdetben reménykedtünk, bár a csillagállás nem volt teljesen kedvező, hisz’ sok a sérültünk, így a Vasas ellen sem tudtunk teljes csapattal pályára lépni. Egy biztos, a szép számú közönség ízelítőt kaphatott abból, hogy mi vár ránk ebben az évben és mit láthatnak majd hétről-hétre, ha kilátogatnak a mérkőzéseinkre.
– Kétségtelenül egy nagyon feszes, harcos találkozót vívtunk az angyalföldiekkel, akiket csak a végjátékban sikerült két vállra fektetnünk.
– Tudtuk, hogy nagyon egységes csapat a Vasas, évek óta együtt dolgoznak, rendben van a hátterük, a szakmai vonaluk és rendkívül szívósan tudnak küzdeni. Mi azért úgy léptünk pályára, ahogy hazai közönség előtt kell, s ha nem is végig, de a mérkőzés nagy részében mi irányítottunk, mi voltunk azok, akik kezdeményeznek, akik megpróbálták ráerőltetni az akaratukat az ellenfélre. Mondom, ez a meccs nagy részében sikerült is, de a Vasast dicséri, hogy szinte egy pillanatra sem adták fel a mérkőzést. Végig ott lihegtek a nyakunkon, és amikor hibáztunk, akkor kőkeményen megbüntettek. Nálunk volt egy-két átlagon felüli produkció, Sömenek Martinra azt is mondhatom, hogy extra teljesítményt nyújtott, de mindenki megpróbálta hozzátenni azt a pluszt, amivel meccset lehet nyerni. Megemlítem Berkics Bencét, aki kőkemény mezőnymunkát végzett, de voltak olyan szuper megmozdulásai is, egy szerelés, illetve egy hárompontos, ami nagyban befolyásolta a meccs menetét. De ugyanígy elismerés illeti a többieket is, akik végigküzdötték a találkozót. Elsősorban a hozzáállásunk volt az, ami átsegített a hullámvölgyeken, mert azért abból is volt néhány. A lényeg természetesen az, hogy a felsőbb osztályban az első mérkőzésünket, egy nagyon kemény ellenféllel szemben, megnyertük.
– Egy nagyon kemény ellenfél után pedig egy még keményebb következik, ráadásul idegenben. Mire számít a hét végi, veszprémi fellépésen?
– Kétségtelen, hogy következő ellenfelünk sem a futottak még kategóriába tartozik, mert egyrészt a tavalyi döntősről van szó, másrészről az idén is bajnoki címre törnek. Hogy a nyáron mennyit erősödtek, azt nehéz megmondani, de hogy gyengébbek nem lettek, az biztos. Nagyon sok jó és meghatározó játékosuk van, akik egyenként is képesek eldönteni egy mérkőzést. A kérdés az, hogy miként muzsikálnak csapatban, illetve ha mi a harcosságunkat magunkkal tudjuk vinni Veszprémbe is, akkor azzal mire megyünk majd? Sok tüzes kezű játékosuk van, ezért a kulcsmomentum mindenképpen a védekezésben rejlik majd, hogy egyáltalán mennyire tudjuk megállítani őket. A helyzetünket nem segíti, hogy ugyan van olyan játékosunk, aki már gyógyulófélben van, de van olyan is, aki most iratkozott fel a maródiak listájára. Ezért biztos, hogy nem tudunk teljes csapattal pályára lépni, de akik játszanak, azok meg fognak tenni mindent a sikerért. Merthogy mondhatnánk azt is, hogy ez a meccs annyira nem számít, de pont egy ilyen összecsapáson mutathatjuk meg, hogy mennyit érünk, meg mérhetjük le azt, hogy hol is tartunk. Bármi is lesz ennek a mérkőzésnek a végeredménye, biztos vagyok benne, hogy sokat tudunk belőle profitálni a továbbiakban.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .