Egy jó idénykezdés nagy lendületet adhatna a mieinknek a folytatásra.
 
A Vasas Akadémia elleni hazai összecsapással pénteken megkezdi szereplését az NB I/B Piros-csoportjában együttesünk. Az idénynyitó esélyeiről Dániel Tamás klubmenedzsert kérdeztük.
– Miként értékeli a csapat felkészülését, sikerült elvégezni a tervezett munkát?
– Úgy vélem rég volt ilyen nyugodt, normális felkészülésünk az elmúlt években és ez, azon felül, hogy szakmailag nagyon üdvös, inspirációt is adhat mindenkinek. Én magam is sokszor voltam úgy az előző szezonok előtt, hogy már rohadtul nem esett jól ismét teljes elánnal beleugrani a szervezésbe és hinni, küzdeni a sikerért. Most azonban, azt gondolom, egy olyan társaság jött itt össze, akikért érdemes plusz energiákat mozgósítani, érdemes ismét fanatikusan állni a dolgokhoz. Nem mondom, hogy egyáltalán nem voltak gondjaink, de azok inkább megoldásra váró feladatok, mint problémák voltak. Kisebb-nagyobb sérüléssel most is bajlódik egy-két játékosunk, de ennek ellenére a csapat kész a megmérettetésre.
– Az első fordulóban a nemrégiben az élvonalban is megforduló, míg az utóbbi években az NB I/B felsőházában rendre az élmezőnyben záró Vasas Akadémia látogat Salgótarjánba. Mit vár a pénteki találkozótól?
– Kétségtelenül egy igen masszív csapata az NB I/B Piros csoportjának a Vasas gárdája, amely mindig mindenkire veszélyes lehet, de egy rosszabb napon bárkitől vereséget is szenvedhet ebben a mezőnyben. Évek óta viszonylag stabil maggal rendelkeznek, nem volt náluk most sem nagy jövés-menés, ezért a legveszélyesebb fegyverük a csapategység. Megvan a maguk stílusa, a játékuk, a játékosaik tervezhetők, de ezzel együtt ki is lehet számítani az esetleges taktikai lépéseiket. Minden poszton van erősségük, akik akár mérkőzést is el tudnak dönteni. Azt gondolom, ezen a meccsen a védekezéssel lehet nyerni. Aki keményebb, aki határozottabb, aki elszántabb, az fogja győztesen elhagyni a pályát. Újoncok vagyunk ebben a mezőnyben, de nagyon becsületesen fölkészültünk, és mi vagyunk itthon. Jó hír, hogy a héten már edzett Piukovics Bálint, bár nem száz százalékos, de Kovács Martinra, Dániel Péterre és Kovács Dénesre egyelőre nem számíthatunk. Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy egy jó kezdés mennyire pozitívan hathat akár az egész bajnokságra is, de az elejét mindenképpen meghatározza. A fiúk szemében látom a tüzet, érzem rajtuk, hogy bizonyítani akarnak, úgyhogy a győzelmünk ezen nem fog múlni. Tényleg mindenki sokat dolgozott az elmúlt hónapokban azért, hogy összeálljon kívül-belül minden és ez, ha nem is száz százalékosan, de úgy érzem, hogy sikerült. Ahogy a héten már jeleztem, sok újdonsággal készültünk és sok újdonságot fognak látni a nézőink az elkövetkezendő hetekben, hónapokban is. A vágyunk az, hogy egy igazi sikersportágat, sikercsapatot építsünk Salgótarjánnak, az itt élőknek. Higgyék el ezek nagyon klassz srácok, és egy kis támogatással, szeretettel rengeteg jó dolgot lehet majd kihozni belőlük. Biztos vagyok abban, hogy nagyon sokan lesznek kíváncsiak az első mérkőzésünkre, mert mi, salgótarjániak már tényleg megérdemeljük.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .