A szurkolók bizalmának elnyerése a csapat egyik legfontosabb célkitűzése.

 

 
A Vasas Akadémia elleni összecsapással pénteken este megkezdi szereplését az NB I/B Piros-csoportjában Stevan Csupics vezetőedző legénysége. A rajt előtt Dániel Tamás klubmenedzsert kérdeztük várakozásairól, valamint az új szezonnal kapcsolatos legfontosabb újdonságokról, tudnivalókról.
– Ha jól emlékszem valahol ott hagytuk abba a történetünket, hogy éppen följutottunk az NB I/B elit csoportjába, majd gyorsan neki is láttunk a csapat összerakásának és valamikor augusztus elején megkezdtük a felkészülést – vágott bele Dániel Tamás. – Az akkori állapothoz képest személyi vonalon annyi változás történt, hogy megköszöntük a részvételt Gáspár Balázsnak, mert igen messze állt az elképzeléseinktől az ő személye. Fölösleges is ezzel többet foglalkozni, mert a csapat nélküle is egyben van, a fiúk remekül végigdolgozták ezt a közel két hónapot és én azt gondolom, hogy készen állunk a nagy megmérettetésre. Persze folyamatosan kell még fejlődnünk, minden héttel, minden mérkőzéssel jobbnak kell lennünk.
– A jelenlegi keret immár véglegesnek tekinthető, vagy esetleg terveznek még változtatásokat?
– A csapat játékosállománya adott, de ha lehetőség mutatkozik még erősítésre, akkor azt mérlegelni fogjuk. Itt elsősorban a fiatal játékosok lehetnek érdekesek, illetve talán magas poszton férne még ránk egy plusz kosaras. A nyári érkezőink közül egyébként, azt gondolom, Berkics Bence, Karanfilovszki Valentino, Sömenek Martin és Szanyi Róbert is tényleg erősítés, és az új fiúk remek egyveleget alkotnak a tavalyi játékosainkkal. Stevan Csupics lényegesen magasabb fokozatba kapcsolta a társaságot, mind fizikailag, mind taktikailag, mind pedig mentálisan lényegesen nagyobb terhet rakott rájuk, amit egész jól viselnek. Persze volt problémánk jócskán az elmúlt hetekben is, és most is van kisebb-nagyobb sérülésekkel, betegségekkel, de ez hozzátartozik a mindennapjainkhoz. Ezen a téren sokat segít az a helyzet, hogy már kacsingathatunk a saját nevelésű fiataljaink felé is, akik közül szeretném, ha minél többen kezdenének beépülni a nagycsapatba. Erősödniük kell, föl kell venniük a nagyobb fordulatszámot és főleg fejben kell felnőniük a feladathoz. Most dől majd el náluk, hogy kiből lehet valóban jó kosárlabdázó és ki az, aki a meg nem értett zseni kategóriájához fog tartozni. Úgy ítélem meg egyébként, hogy az elmúlt évek legjobb és legkiegyensúlyozottabb felkészülését tudhatjuk magunk mögött, ide értve az edzőmérkőzéseket is. Mindegyik meccsnek megvolt a maga hozadéka, ha kikaptunk, ha nyertünk, mert szemmel látható a folyamatos fejlődés. Természetesen nem vagyunk száz százalékos állapotban, de készen állunk arra, hogy megkezdjük a bajnokságot és fogadjuk a Vasas csapatát e hét pénteken.
 
 
 
– Korábban már beharangozta, hogy sok újdonsággal készülnek az új szezonra, esetleg néhány konkrétumot is tudna már említeni ezek közül?
– Valóban nagyon sok dolgot alakítunk át és fogunk is még az elkövetkezendő hetekben, hónapokban, mert a magasabb szint, a nagyobb kihívás a háttérmunkában is meg kell, hogy mutatkozzon. Új ötletek, új elképzelések vetődtek fel, amiket szeretnénk megvalósítani és ebből néhány momentumot már az első mérkőzésen is láthatnak szurkolóink. Megújulunk a külsőségekben, megújított logó és arculati elemek lesznek láthatóak már az idénynyitón is, illetve nagyobb teret szeretnénk adni a helyi cégeknek, hogy ők is megmutathassák magukat a kosárlabda mérkőzéseken. Mivel mi vagyunk a város legmagasabban jegyzett labdajáték csapata, ezért felelősségünk is van abban, hogy Salgótarjánról olyan képet közvetítsünk az országban, amilyennek mi valóban szeretnénk látni városunkat. Maximálisan ki akarjuk használni az újabb elemekkel bővült LED technikánkat, illetve egyéb reklámhordozókkal is megteremtjük azt a lehetőséget, amivel élhetnek az itteni vállalkozások.
– Ha jól tudom a szurkolókkal is új alapokra kívánják helyezni kapcsolatukat, ami például a jegyárakban is tetten érhető lesz.
– Teljesen új jegyrendszert alakítottunk ki, amivel szintén azt szeretnénk üzenni a szurkolóinknak, hogy bizalommal és szeretettel forduljanak a csapat felé, mert az mindent megtesz azért, hogy Salgótarjánban legyen egy igazi sikersportág. Az eddigi szokásos, és mindenhol alkalmazott felnőtt, diák/nyugdíjas jegyeket eltöröltük, így a mérkőzéseinkre érkezők mostantól négyfajta belépő közül választhatnak, teljesen a saját elképzeléseik szerint. Az első a „Bizalmatlan vagyok” jegy, amelynek az ára öt forint, míg a második a „Csak meccset nézek” fantázianevű, amely 500 forintba kerül. A harmadik kategória a „Bízom a CSAPATBAN”, ennek ára 1000 forint, a negyedik pedig az „Imádom a CSAPATOT”, amit 2000 forintért lehet megváltani. Hangsúlyozom, mindenki olyan jegyet vesz, amilyet akar. A csapat feladata, hogy hétről-hétre bizonyítsa, megérdemli a legnagyobb bizalmat és erősítse a szurkolóinkban a hitet az irányunkban. Lehet, hogy aki csak öt forintot adott az első meccsen, az a bajnokság végére szívesen fizet a produkciónkét ezer, vagy akár kétezer forintot is, mert a produkciónak kell lenni a legfontosabbnak. Stevan Csupics azt mondta nekem, hogy azt nem tudja megígérni, hogy minden meccset megnyerünk, de azt igen, hogy az első perctől az utolsóig harcolni fogunk. Ha ez valóban így lesz, akkor merőben más hozzáállású és mentalitású kosárlabdát láthat majd a nagyérdemű, ami az alapja annak, hogy igenis szeressenek kijönni a meccseinkre a salgótarjániak, a Nógrád megyeiek. Nagy a kihívás, nagyon erős a mezőny, de úgy érzem jó úton haladunk és bízom abban, hogy tényező tudunk lenni ebben a bajnokságban.
 
 
 
– Vannak konkrét, helyezésben mérhető elvárások is a csapattal szemben?
– Én olyat nem tudok mondani, hogy a biztos bennmaradás, mert ez nem az én stílusom. A rájátszást érő helyek egyikét célozzuk meg, mivel azonban minden mérkőzésen úgy lépünk majd pályára, hogy győzni akarunk, ezért én bízom egy viszonylag jó szereplésben. A lényeg, hogy ezek után is száz százalékosan végezzük el a munkánkat, és ünnepként tekintsünk minden bajnoki fordulóra, mert akkor nézőink is úgy érkeznek majd a meccsekre, hogy nálunk kéthetente van karácsony. Rengeteg ötletünk van arra nézve, hogy miként tudjuk majd még látványosabbá tenni ezeket a meccsnapokat, illetve a csapat is sok olyan dologban fog részt venni az elkövetkezendő egy évben, ami talán egy picit távolabb áll a kosárlabdától, de fontos lehet Salgótarjánnak. Mi szeretjük ezt a várost, de nem teljesen olyannak, mint amilyen most. Ezért változtatni szeretnénk néhány olyan dolgon, amire van és lesz ráhatásunk, amibe bele tudunk szólni, amiről véleményt tudunk nyilvánítani. Ehhez viszont az kell, hogy elsősorban a pályán, az edzéseken, a mérkőzéseken mutassunk példát azzal, hogy hogyan dolgozunk, hogyan játszunk, és miként vagyunk képesek hétről-hétre meghalni a győzelmekért. 

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .