Problémáink ellenére méltó partnerei voltunk az osztrák gárdának.

 
A felkészülés egészét végigkísérő egészségügyi problémák a bajnoki főpróba alkalmával sem kerülték el együttesünket, melynek tagjai közül Piukovics Bálint kézsérülés, Dániel Péter és Kovács Dénes térd-, Kovács Martin pedig derékbántalmak miatt volt kénytelen kihagyni az osztrák első osztályú Arkadia Traiskirchen Lions elleni szerda délutáni meccset.
A mieink kezdése ennek megfelelően eléggé nyögvenyelősre sikeredett, olyannyira, hogy az amerikai, lett, szerb és szlovén kosarasokat felvonultató osztrák gárda a nyitó felvonás derekán máris több mint tíz ponttal vezetett. Az utóbbi napokban betegsége miatt jó néhány edzést kihagyó, s láthatóan továbbra sem teljesen egészséges Herendic, valamint a Berkics-Szanyi kettős bevetése ugyanakkor a játékrész hajrájában tarjáni oldalon is meghozta várt lendületet, aminek köszönhetően a Csupics-legénység a folytatásban nemcsak egyenlített, de egy parádés, 17–2-es negyedzáró-negyednyitó rohammal a második tíz perc elejére három egységgel meg is lépett. Mint kiderült azonban, 30–27-nél nem csak először, de egyben utoljára is állt jobban riválisánál az SKSE, a kiválóan játszó amerikai Ray vezetésével az előnyt hamar visszaragadó „oroszlánok” ugyanis a hátralévő időben már egyszer sem adtak alkalmat az előzésre. Az ismét igen agilisan kosárlabdázó Sömenek Martin (22 pont, 14 lepattanó) és társai ugyan lehetőségeikhez képest a második félidőben is mindent megtettek, a tisztes vereségnél komolyabb reményeik ekkor már nem igazán lehettek.
Folytatás jövő pénteken, a Vasas ellen, immár élesben…
 
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Salgótarjáni KSE – Arkadia Traiskirchen Lions (osztrák) 69–81 (20–25, 18–22, 12–14, 19–20)
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, vezette: Gaál I., Józsa, Sentényi. Salgótarján: Csabák, Karanfilovszki 2, Boinitzer 3, Sömenek 22/6, Hajdu 6. Csere: Herendic 14, Berkics 14/12, Szanyi 8/6, Szőke. Edző: Stevan Csupics. Traiskirchen: Isbetcherian 9/3, Razdevsek 9, Ray 23/9, Andjelkovic 18/3, Ziedins 12. Csere: Radanovic 4, Nikolics 3, Duck 3/3, Gentner. Edző: Zoran Kosztics.
 
Stevan Csupics: – Azt gondolom méltó partnerei voltunk a hat idegenlégióssal felálló osztrák első ligás együttesnek, még úgy is, hogy sérülések miatt több játékosunk is hiányzott, néhányan pedig betegen vállalták a szereplést. Harcoltunk, küzdöttünk, ez most ennyire volt elég. Bízom benne, hogy a Vasas elleni jövő pénteki idénynyitóra azért sikerül összeállunk, és jól tudjuk kezdeni a bajnokságot. Hajrá Tarján!

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .