Hiába küzdöttünk, az első félidőben felhalmozott hátrányt már nem sikerült eltüntetnünk.

 

Az előző napi hiányzóit ezúttal is nélkülöző Csupics-csapat egy 5–2-es sorozattal kezdte a tornagyőzelemről döntő vasárnapi meccset, amelyre azonban a Vavra András irányításával az előző idényben NB II-es bajnoki címet szerző, s a nyári erősítéseknek köszönhetően az NB I/B Zöld-csoportjában is favoritként rajthoz álló házigazdák egy demoralizáló, 16–0-ás rohammal feleltek. Utóbbiból az épp az SKSE csapatától igazolt Piukovics Patrik egy szép triplával, a korábban Salgótarjánban ugyancsak megforduló Nárai Bence pedig hat ponttal vette ki a részét - a fásultnak tűnő piros-feketék ekkor bizony sehogyan sem találták a rivális lendületes támadójátékának ellenszerét (18–5). A nyitó negyed végére azért Piukovics Bálint vezérletével valamelyest sikerült konszolidálniuk helyzetüket a mieinknek, olyannyira, hogy negyedóra elteltével már csupán két pontra rúgott a házigazdák előnye. Ám az utolsó perceket megint alaposan meghajtották a ceglédiek, akik a támadó- és védőoldalon egyaránt parádézó amerikai Miller remeklésének köszönhetően végül megnyugtató, tizennégy pontos vezetés birtokában térhettek pihenőre (43–29). A fordulás után Fekete Viktorék eleinte különösebb gond nélkül tartották, sőt növelték előnyüket, s a 27. percre kialakuló 60–42-es állás - az időközben a kipontozódó Herendicet is elveszítő - piros-feketék számára a hátralévő időre bizony nem sok jóval kecsegtetett. Azonban a gólerősen játszó Piukovics Bálint és társai ekkor ismét megrázták magukat, s utolsó erőtartalékaikat mozgósítva ellenfelük után iramodtak. A harmadik felvonás végére tizenkettő-, a negyedik elejére pedig – többek között egy 10–0-ás SKSE széria eredményeként – mindössze hat pontra csökkent a differencia, a végjátéknak pedig 71–66-ról ugrott neki a két gárda. Ettől közelebb viszont már nem tudtak kerülni ellenfelükhöz a záró tíz percben legalább fél tucat könnyű ziccert és négy büntetőt is elhibázó tarjániak, akik, ha újabb tornagyőzelemmel nem is, értékes tapasztalatokkal mindenképpen gazdagodtak a remek erőfelmérőnek bizonyuló ceglédi viadal két napja alatt.

Stevan Csupics: – Sajnos néhány játékosunk hiányában nem tudtunk olyan rotációt alkalmazni, amilyet szerettünk volna, ám összességében így is hasznos volt számunkra ez a torna. Büszke vagyok arra a hét-nyolc emberre, akik mindkét találkozón közel harminc percet játszottak, mindenki nagyon akart, még ha a dobáspontosságunk nem is volt az igazi, elsősorban a fáradtságnak betudhatóan. Már a felkészülés megkezdése előtt is tisztában voltunk azzal, hogy nem vár ránk könnyű feladat, de nem állunk meg, dolgozunk tovább. Csak a Tarján!
 
Ceglédi felkészülési torna, döntő
Ceglédi KE – Salgótarjáni KSE 75–68 (22–16, 21–13, 22–24, 10–15)
Cegléd, vezette: Fodor A., Rácz Zs., Szőcs. Cegléd: Hegedűs G. 8/6, Tóth Z. 9, Piukovics P. 8/3, Miller 14, Nárai 8. Csere: Fekete V. 16/12, Kovács B. 7, Csákvári 5, Berkics M. Edző: Vavra András. Salgótarján: Herendic 3, Piukovics B. 24/6, Szanyi 4, Boinitzer 5, Hajdu 7. Csere: Karanfilovszki 9, Berkics B. 12/6, Csabák 4. Edző: Stevan Csupics. Kipontozódott: Herendic (23.).
 
A 3. helyért: Vásárhelyi Kosársuli – Újpest-Megyeri Tigrisek 91–65
 
A torna végeredménye: 1. Ceglédi KE, 2. Salgótarjáni KSE, 3. Vásárhelyi Kosársuli, 4. Újpest-Megyeri Tigrisek

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .