…de összességében tarjáni oldalon sincs ok a szomorkodásra.

 

A feldobás után azonnal egymásnak estek a csapatok, hazai oldalon leginkább Nagy Dániel, míg tarjáni részről Kovács Martin villogott. Aztán szép sorban a többiek is csatlakoztak, így az aranycsata első perceiben jobbára váltott kosárszerzéssel lépegetett a két gárda. A nyitó negyed derekán azután az SKSE együttesének több hazai támadást is sikerült „kibekkelnie”, s a megszerzett labdákat követő gyors lerohanásokat könnyű ziccerekkel befejezve, hat ponttal meg is ugrott Ughy Albert legénysége (12–18). Csakhogy a játékrész hajrájára a vendéglátók is újból megrázták magukat, s a kisszünetre utol is érték pontatlanná váló riválisukat. A rövid pihenő után pedig a bajaiak immár kezdték egyre jobban érvényre juttatni palánk alatti fölényüket, ráadásul Jakabék sokkal élesebbnek, koncentráltabbnak is tűntek. A piros-feketék pontszerzés terén alaposan megtorpantak, a második felvonás első öt percében erejükből mindössze két találatra futotta, miután pedig ekkortájt már védekezésben sem igazán jeleskedtek, a remeklő Pongó vezérletével egy 16–2-es futást is kivágó Sugovica-partiak a félidőre 44–33-ra elléptek. 

A második félidő elején az SKSE zónavédekezéssel próbálta kifogni a hazaiak vitorlájából a szelet, ami nem igazán jött össze, ráadásul a mieinknek támadásban továbbra sem sikerült semmi sem. Hajduék a harmadik felvonás első félében csupán egyetlen mezőnykosarat jegyeztek, s miután Jakab és különösen Pongó továbbra is megállíthatatlannak tűntek, az utolsó kisszünethez közeledve kezdett egyre kilátástalanabbá válni a tarjániak helyzete. Noha 59–40 után, egy 7–0-ás sorozat eredményeként, egy aprócska reménysugár még felcsillant számukra, a záró periódus elején egy-kettőre visszaállította húsz pont körüli előnyét Cservék Csaba alakulata. A hátralévő idő ezáltal a piros-feketéknek már leginkább csak a „szép halál” lehetőségét tartogatta, ám Pongóék feltett szándéka volt, hogy még ettől is megfosztják riválisukat. Ráadásul az egész meccsen inkább a hazaiak pártját fogó (nem mintha erre különösebb szükségük lett volna a sárgamezeseknek…) sípmesterek is úgy döntöttek, még belerúgnak egyet-kettőt a földön fekvőbe, ami a vendégjátékosok harci kedvét immár végképp letörte. A hajrá így hazai részről már valóságos népünnepélyt hozott, a sokkal jobb napot kifogó bajaiak megérdemelten nyerték a meccset, s ezáltal a 2018/2019. évi Zöld-csoportos pontvadászatot.
 
NB I/B, Zöld-csoport, döntő, 3. mérkőzés
Bajai Bácska FKE – Salgótarjáni KSE 82–61 (18–18, 26–15, 17–14, 21–14)
Baja, MNÁMK-csarnok, 600 néző, vezette: Balog Gy., Goda, Győrfy.
Baja: Nagy D. 9/3, PONGÓ MARTIN 30/6, Pálkerti 4, JAKAB P. 18, Vukicsevics 2. Csere: Goldring 6, Kővágó-Laska 2, Kovács B. 2, Ágfalvi 9, Kollár, Bene, Forgács. Edző: Cservék Csaba.
Salgótarján: Herendic 11, Piukovics B., KOVÁCS M. 18/6, Joó 7, Hajdu 10/3. Csere: Boinitzer 11/3, Csabák 2, Zábó 2, Póczos M., Kovács D., Szőke. Edző: Ughy Albert.
Az eredmény alakulása. 5. perc: 10–15, 14. perc: 28–20, 20. perc: 44–33, 26. perc: 56–37, 29. perc: 59–47, 35. perc: 71–50.
 
Cservék Csaba: – Azt gondolom, megérdemelten nyertük meg a bajnokságot, az egész éves teljesítményünket sikerült megkoronáznunk ezzel a mérkőzéssel. Talán nincs ekkora különbség a két gárda között, de ma nagyon jó napot fogtunk ki. Nem így terveztük, de összességében jól alakult, hiszen szép számú, lelkes közönség előtt, hazai pályán tudtunk bajnoki címet ünnepelni.
Ughy Albert: – Ma nem voltunk elég élesek, a Baja a játék minden elemében jobb volt, gratulálok nekik a bajnoki címhez! Mi pedig ma még egy kicsit szomorkodunk, de azt hiszem, erre nem sok okunk van, hiszen az elsődleges célunkat, a feljutást elértük. Egy nagyon hosszú és nehéz szezon van mögöttünk, sokszor nem úgy nézett ki, hogy eredményesen tudjuk zárni ezt a bajnoki évadot. De, köszönöm a játékosoknak az egész éves munkát, bebizonyították, hogy semmi sem lehetetlen. És külön köszönöm azoknak, akik végig hittek bennünk, és a nehezebb periódusokban is mellettünk álltak!

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .