Egylabdás meccsen, a végén ezúttal az ellenfélnek kedvezett a szerencse.

Úgy kezdődött az SKSE számára a Zöld-csoport fináléjának első meccse, ahogy az egy héttel korábbi, felsőházba jutásról döntő összecsapás abbamaradt: a vásárhelyi csata hőse, Csabák egy szép betörés után szerzett vezetést a tarjániaknak. A piros-feketék, Joó centertalálatának, valamint Kovács Martin triplájának hála, kisvártatva pedig már 7–2-re vezettek, igaz, ezt konstatálva azért már a kissé kényelmesen kezdő bajaiak is a gázra léptek. Csabák és Herendic dupláira Jakab és Pongó is triplával válaszoltak, utóbbi közelijével pedig tizenegynél utol is érte a remek rajt után némileg megtorpanó vetélytársát a hazai gárda. Amely aztán legott öt ponttal el is lépett, mindazonáltal Herendic két szép egyéni villanása a meglehetősen hullámzóan alakuló nyitó felvonás végére már újból szoros állást eredményezett (24–23). Noha a kisszünet után, Jakab és Vukicsevics révén, gyorsan visszaállította a korábbi különbséget Cservék Csaba együttese, a második negyed derekára a tarjáni gárdának is sikerült új lendületet vennie. Kovács Martin és a remekül beszálló Hajdu-Boinitzer páros sorozatos találataira, valamint feljavuló védekezésükre alapozva a mieink egy 11–2-es futást produkáltak, amivel a játékrész hajrájához közeledve 36–40-re fordítottak. A finis viszont ezúttal egyértelműen a Pongó vezette sárgamezeseké volt, aminek következtében a félidő végül a házigazdák szűkös vezetésével zárult (46–42).
A térfélcserét követően Joó, illetve a földijei ellen némi extra motivációval is felvértezett Piukovics Bálint öt-öt pontjának köszönhetően ismét meglehetősen jól kapták el a rajtot a tarjániak, akik pár perc játék után, ha csak egyetlen aprócska lépéssel is, de immár újfent riválisuk előtt jártak. A harmadik periódus „középjátéka” ellenben vendégszempontból semmi jót sem tartogatott, a mieink támadójátéka ismét akadozni kezdett, míg a védelem egyik pillanatról a másikra teljesen összeomlott. A Jakab-Pongó-Vukicsevics hármas tagjai ekkortájt gyakorlatilag tetszés szerint dobálták a ziccereket, melyeket ráadásul többnyire még egy-egy bónuszbüntető is követett. Az utolsó rövid pihenőhöz közeledve ezáltal, a találkozó során először, immár több mint tízpontos távolság választotta el egymástól a feleket, csakhogy mielőtt a lelkes hazai drukkerek úgy istenigazából megnyugodhattak volna, máris újabb fordulat következett. A harcos erényeiket ismét megcsillogtató piros-feketék 70–59 után a gárda legjobbjának bizonyuló Boinitzerrel és a szintén remek napot kifogó Kovács Martinnal az élen egy fergeteges, 16–5-ös negyedzáró-negyednyitó rohamot vezettek, s a végső etap kezdetére kiegyenlítettek (75–75). Az SKSE idei fellépésein már-már megszokott drámai végjátéknak nézhettünk elébe, miután a folytatásban jobbára váltott kosárszerzéssel lépegető felek mindössze kétpontos hazai vezetéssel fordultak az utolsó percbe. Az izgalmak nem is maradtak el, az újabb „tarjáni csoda” azonban igen, Boinitzer potenciális meccsnyerő triplája ugyanis 86–84-nél kimaradt, Csabák sikeres távolija pedig már túl későn érkezett. A mezőny legjobbja, Pongó Martin ugyanis taktikus büntetőzésével már nem adott újabb esélyt a mieinknek, így az egyenlő erők élvezetes küzdelmét hozó találkozót követően a bajaiak kerültek egy lépéssel közelebb az aranyéremhez.
 
NB I/B, Zöld-csoport, döntő, 1. mérkőzés
Bajai Bácska FKE – Salgótarjáni KSE 89–87 (24–23, 22–19, 27–26, 16–19)
Baja, MNÁMK-csarnok, 350 néző, vezette: Gál J., Hervay, Horváth Cs.
Baja: NAGY D. 13/3, Goldring 5, PONGÓ MARTIN 27/9, JAKAB P. 20, VUKICSEVICS 14/3. Csere: Pálkerti 4, Ágfalvi 6, Kovács B. Edző: Cservék Csaba.
Salgótarján: CSABÁK 9/3, Herendic 11, KOVÁCS M. 17/9, Zábó, Joó 9/3. Csere: Piukovics B. 12/6, Hajdu 9, BOINITZER 20/3, Kovács D. Edző: Ughy Albert.
Az eredmény alakulása. 4. perc: 4–9, 8. perc: 20–15, 14. perc: 32–29, 17. perc: 36–40, 24. perc: 33–34, 28. perc: 70–59, 34. perc: 78–75, 39. perc: 86–84.
 
Cservék Csaba: – Sikerült a hazai pálya előnyét kihasználnunk, hajtós, küzdős mérkőzésen egy nagyon jó ellenféllel szemben nyertünk. Bízom benne, hogy szerdán is mi hagyjuk el győztesként a pályát.
Ughy Albert: – Döntőhöz méltó mérkőzés volt, gratulálok a bajaiaknak a győzelemhez. Ugyanakkor saját „fiaimat” is meg kell dicsérnem, mert bár támadásban és védekezésben is sok hibát vétettünk, összességében nem játszottunk rosszul, akartunk, de bizonyos szituációkban sokszor dekoncentráltak voltunk. Szerdán igyekszünk visszavágni, reméljük, hogy csak a harmadik meccs fog dönteni.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .