Hatalmasat küzdő csapatunk Csabák Balázs dudaszóra esett duplájával diadalmaskodott.

 

vhely 2

 

Rendkívül nyögvenyelősen kezdték az osztály felsőházába jutásról döntő összecsapást a tarjának, akiknek sorozatos bizonytalankodásait az első percekben egy 14–4-es rohammal büntette a saját közönsége előtt az idei szezonban bajnoki mérkőzésen még veretlen, alapszakaszgyőztes vásárhelyi gárda. Ughy Albert korai időkérését követően azonban előbb védekezésben, majd a nyitó periódus második felére immár támadásban is nagyon szépen összekapták magukat Herendicék, s a megszerzett labdákból több könnyű, lerohanásos kosarat is elérő piros-feketék az első rövid pihenőre korábbi, tizenhárom pontos hátrányukat egy híján el is tüntették (21–20). A második felvonás ráadásul ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt, a teljesen elbizonytalanodó vendéglátók újabb öt percig képtelenek voltak a gyűrűbe találni, amit kihasználva a remeklő Joó, illetve a kispadról nagyszerűen beszálló Csabák-Boinitzer páros vezette tarjániak, 16–0-ás negyednyitó-negyedzáró futást produkálva, nem csak fordítottak, de nyolc egységgel el is húztak. Ám a félidő hajrája megint fordult a kocka, s főként Varga kiváló egyéni teljesítményének köszönhetően, a táv feléhez immár minimális hazai vezetéssel érkezett meg a két gárda (38–37).

Kapkodó játékkal, itt is, ott is elhibázott akciókkal indult a harmadik negyed, s bár a kosárcsendet jó három perc elteltével Joó törte meg, a folytatásban hat vásárhelyi pont következett. A Joó és Herendic kettő plusz egyes játékaival kisvártatva ismét egalizáló tarjániak mindazonáltal továbbra sem hagyták lerázni magukat, sőt, zsinórban tíz pontot jegyző horvát játékmesterük révén, többször minimális előnyhöz is jutottak. A kiegyenlített küzdelmet hozó játékrész ugyan a mieink számára rendkívül demoralizáló módon, Vargának a dudaszó pillanatában (vagy talán hajszálnyival azt követően) esett bravúros triplájával zárult, a végső etap elején az elől-hátul extra teljesítményt nyújtó Csabák, valamint a tőle némileg szokatlan módon távolról is igen veszélyes Herendic révén gyorsan visszaállt a „meccsnull” (58–58). Ezt követően azután még percekig fej-fej mellett lépegetett a két gárda, a hajrá viszont finoman fogalmazva sem kezdődött túl bíztatóan a piros-feketék számára. Nem volt elég ugyanis, hogy a Kosársuli egy végső, nagy erőfeszítéssel 73–65-re elhúzott, ráadásként még a mieink egyik legjobbja, Joó is kipontozódott. Csakhogy, mint kiderült, ezen az estén semmi sem volt, ami az Ughy-legénységet megtörhette, s a kritikus pillanatokban rendre előlépett valaki, aki a megakadni látszó szekeret tovább lendítette. Kovács Martin hármasával, Herendic ziccereivel és Boinitzer sikeres büntetődobásaival az SKSE a végjátékra kettő pontra zárkózott, sőt a lefújás előtt nem sokkal, Csabák parádés triplájával, immár 77–76-os vezetéshez jutott. A csarnokban vágni lehetett a feszültséget, amikor, Herendic sikeres büntetőjét, illetve Varga egyenlítő találatát követően a tarjániak utolsó akciójukhoz készülődtek. Az órán mindössze 1,7 másodperc maradt, ám Csabák Balázsnak ez a nyúlfarknyi idő is elég volt ahhoz, hogy megszerezze a győztes kosarat! S máris kezdetét vehette a fieszta, ami érthető és jogos, hisz’ az utóbbi évek sokszor csalódást keltő szereplései után csapatunk a fináléba-, s ezáltal az osztály felsőházába jutással végre egy igazán komoly és bravúros sikert aratott. Ráadásul az ünnepi tortára még a hab is rákerülhet, hisz’ ezek után a Baja elleni aranycsatában már tényleg bármi megtörténhet…

NB I/B, Zöld-csoport, elődöntő, 3. mérkőzés
Vásárhelyi Kosársuli – Salgótarjáni KSE 78–80 (21–20, 17–17, 19–16, 21–27)
Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 250 néző, vezette: Goda, Rácz Zs., Vida.
Vásárhely: Molnár B. 9, VARGA Z. 24/6, Béres N. 9/6, VAS P. 19/9, Bálint 7. Csere: Perák 7, Pavlovics 3, Kelemen, Kovács J., Czégel, Börcsök. Edző: Tóth Tamás.
Salgótarján: HERENDIC 28/6, Piukovics B. 7/3, Kovács M. 7/3, JOÓ 14/6, Hajdu 2. Csere: CSABÁK 15/6, BOINITZER 7, Zábó, Kovács D. Edző: Ughy Albert.
Az eredmény alakulása. 4. perc: 14–4, 8. perc: 21–14, 14. perc: 21–28, 18. perc: 30–30, 25. perc: 44–39, 29. perc: 52–52, 33. perc: 64–63, 37. perc: 73–65.
Kipontozódott: Joó (35.), Molnár B. (40.).
A párharc győztese: a Salgótarjáni KSE, 2–1-es összesítéssel.
 
Tóth Tamás: – Egylabdás meccsen nem érdemtelenül nyert ellenfelünk. Gratulálok a Salgótarjánnak a feljutáshoz, jobb formában voltak nálunk! Tizenöt büntetőt hagytunk ki és a végjátékban két végzetesen rossz döntést hoztunk. Van nagyobb tragédia a Zöld- és a Piros-csoportban való szereplésnél, így ezúton kívánok rengeteg erőt és gyógyulást Gereben Líviának. Szorítunk érted!
Ughy Albert: – Először is hatalmas gratuláció a srácoknak, egy borzasztóan idegőrlő és kemény meccs volt, amit sikerült egy utolsó másodperces kosárral megnyernünk. Tudom, hogy sokan nem vártak minket a döntőbe és sokszor nem is úgy álltunk, hogy ez reális lehet. De azt gondolom, az élet és a sport is igazságos, hiszen mi edzünk a legtöbbet a Zöld-csoportban, és ennek, előbb-utóbb „ki kellett jönnie”. Másrészt az év elejéhez képest sokat változott a keretünk, sokszor nehéz volt „kezelni” ezáltal bizonyos szituációkat. Viszont tanulságos volt sok minden ebben a szezonban, és nagyon büszke vagyok az összes játékosomra! Most már nincs más feladatunk, mint a döntőre koncentrálni. Gratulálok a vásárhelyi csapatnak is, és további sok sikert nekik!
 
 
öltöző

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .