Túl egy komoly akadályon, de a legfontosabb feladat csak most következik.

 
Az utánpótlás bajnokság döntője miatt beiktatott bajnoki szünetet kihasználva az Újpest-Megyeri Tigrisekkel szemben sikerrel megvívott első fordulós párharcról, illetve a felsőházba jutásról döntő Vásárhelyi Kosársuli elleni elődöntőről kérdeztük Dániel Tamás klubmenedzsert.
– Miként az előzetesen is várható volt, a korábban salgótarjáni színekben is szép sikereket elérő Surmann-testvérek vezette újpestiek, már csak a presztízs okán is, igencsak komolyan vették a negyeddöntőt, amelyet ennek megfelelően csak egy végletekig kiélezett, hárommeccses csatában sikerült megnyernünk. Korábban azt ígérte, annak lezárását követően bővebben is kifejti a véleményét a párharcról. Nos, itt a lehetőség…
– Bizonyára sokan élték már át azt a rendkívül kellemetlen érzést, hogy hosszú ideje forog-morog az ember gyomra, érzi, hogy valami olyat evett, amit nem kellett volna és elkerülhetetlen lesz, hogy egy nagyot és tartalmasat „büfizzen”. Ez a párharc pont ilyen volt. Egy porcikánk sem kívánta, hogy kidobjuk a taccsot, de elkerülhetetlen volt ez a folyamat és a végén egy óriási megkönnyebbülést éreztünk. Hogy miért mondom ezt? Azért, mert ez mindenről szólt, de legkevésbé a kosárlabdáról. Pontosabban mi játszottuk a kosárlabdát, az ellenfél néhány tagja viszont pont úgy viselkedett, mint a Gyaloggalopp című filmeposzban a Fekete Lovag, akinek a párharc során már levágták mindkét kezét és mindkét lábát, de még mindig provokálta ellenfelét és a végén ki akart egyezni egy döntetlenben. A fogyatékosságokat csak ideig-óráig lehet szájkaratéval, manipulációval, dumával, színészkedéssel és agymosással pótolni. Itt ennek a klasszikus példáját láttuk és korántsem mondom azt, hogy részben nem volt eredményes.
– Pontosan miben volt ez tetten érhető?
– Már a nyári csapatépítésnél éreztük egyesek áldásos tevékenységét, aztán ősszel Nárai távozásában is szerepet játszott egy agymosás. Igaz, ehhez nem kellett egy háromórás fehérítő program, elég volt egy tizenöt perces, harminc fokos öblítés, az is elérte a célját. Csak megjegyzem, hogy ennek ellenére mi voltunk azok, akik ennek a játékosnak lehetőséget adtunk arra, hogy másik csapatban szerepelhessen. Annyi köszönetet nem kaptunk érte, hogy húzd meg az ujjam. Mindezt nem azért mondom el, mert valamelyest is érdekel ez a történet, de a teljes körű tájékoztatást szolgálhatja. A lényeg, hogy ha nehezebben is, mint gondoltuk, de túljutottunk a rájátszás első körén, és mi is az elődöntőben folytathatjuk. Az Újpest elleni sorozat első összecsapása egyébként hazai környezetben viszonylag biztosnak tűnt, a másodikon már éreztük, hogy többségében nem mi irányítjuk a találkozó menetét, míg a harmadikon óriásit küzdöttek azok a játékosaink, akik fejben azonosulni tudtak a feladattal, a céllal. Nekik külön köszönet ezért a hozzáállásért, ezért a harcosságért, a jó játékért. Sajnos voltak olyanok is, akik abszolút nem tudtak hozzátenni ehhez az összecsapáshoz semmit, reményeim szerint csak azért, mert kissé megzavarta a buksijukat az a hadjárat, ami az elmúlt napokban, hetekben folyt. Fel sem merem tételezni, hogy esetleg olyanok is akadtak, akik szándékosan nem tették oda magukat, kedvezve ezzel ellenségünknek. Persze annyit megér az ügy, hogy az elkövetkezendő napokban mindenkivel beszélgetek egy kicsit, főleg azért, mert előre is kell tekintenünk, építenünk kell a jövő évi csapatot.
– A csapatépítést nyilván nagyban befolyásolja, hogy a második vonal alsó-, avagy felsőházában kezdhetjük a következő szezont. Mindez a jövő szombaton kezdődő Vásárhelyi Kosársuli elleni, ugyancsak az egyik fél második sikeréig tartó, sorozatban dől majd el.
– Kétségtelenül a legfontosabb meccsek és a legfontosabb párharc előtt állunk, most már leginkább ezzel kell foglalkoznunk, mert ennek a kimenetelétől függ a feljutásunk. Iszonyatosan nehéz lesz, mert az alapszakasz első helyezett csapatát kell megvernünk, három mérkőzésből kétszer. Ráadásul a pályaelőny is ott van, hisz’ május negyedikén idegenben, nyolcadikán itthon, tizenegyedikén pedig, ha szükséges, ismét idegenben lépünk pályára. Ezért villámgyorsan rendet kell rakni a fejekben és a lehető legalaposabban felkészülni ezekre a mérkőzésekre.
 
Az elődöntő menetrendje
1. mérkőzés: Vásárhelyi Kosársuli – Salgótarjáni KSE, Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, május 4., szombat, 18.30 óra.
2. mérkőzés: Salgótarjáni KSE – Vásárhelyi Kosársuli, Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, május 8., szerda, 19.00 óra.
3. mérkőzés (ha szükséges): Vásárhelyi Kosársuli – Salgótarjáni KSE, Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, május 11., szombat, 18.30 óra.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .